We zijn thuis na een lange dag vol Kiindfestival. Ik sta onder de douche als ik een lachsalvo uit de slaapkamer hoor komen. Nog een. En nog een. Mijn peuterzoon en zijn moeder schateren het uit – het houdt maar niet op. Wat is hier aan de hand?

Mijn duo van blije hippies blijkt bezig met een spel dat ze in de lachyoga-workshop op het festival hebben geleerd: elkaars vingertop aanraken, en op het moment van aanraking speel je dat je een ‘lach-schokje’ krijgt. Het is niet uit te leggen, maar die twee hebben een enorme pret.

Dan komt er een berichtje binnen: vrienden sturen een filmpje van hun dochter die haar ervaring van het Kiindfestival nog even samenvat met een yell: ‘Goed… HEEL goed… JEEEEEEEEJ!’

Vita Daniels

Wat maakt ons allemaal zulke blije hippies?

Het regent feitelijk de hele dag. De week waarin het team het festivalterrein opbouwde was spannend. Hoe zal het zijn, een festival zonder zon? Zorgen bleken niet nodig: het werd een hartverwarmend gezellige en drukke dag vol love, peace & happiness. Waar genoot je het meest van op het Kiindfestival? Ik laat het antwoord van jullie komen. Het vaakst gegeven antwoord vonden we meteen het allerbeste:

Mijn kinderen zien schaterlachen

Lees maar mee uit een greep van bezoekersreacties. En waar genoot jij het meest van?

 • Het gevoel als of je op een hele grote familiedag bent!
 • Dat er zoveel mensen waren die genieten van hun kinderen!
 • Genieten op een bankje terwijl je kind rustig onder een tent ligt te mediteren en je zelf heerlijk naar een lezing hebt kunnen luisteren! Drie dubbel genieten, koffie met taart, gelukkig kind en gelukkige mama.

Mirjam Hagendijk

 • Dansen in de tent! Heerlijk, die Afrikaanse muziek!
 • Mijn dreumes zien genieten van de kinderen die bellen aan het blazen waren en het plezier dat hij had op een wobbel board! En de klankschalen, struinen over de markt, de goede sfeer, en het prachtige terrein.
 • De schaterlachen van mijn zoon tijdens de voorstelling Wie heeft er op mijn kop gepoept?

Vita Daniels

Zoveel kinderen in een draagdoek

 • Fröbelen met z’n drietjes aan de toverstaf van dochterlief!
 • Alle papa’s die mee waren, die hun kinderen droegen in een doek/drager.
 • Nat….Maar erg leuk! Met zon vond ik fijner. Wel veel gave informatie en heerlijke sfeer.
 • Al die leuke mensen die langs kwamen bij mijn stand voor een aankoop, gedag zeggen of advies. Tot volgend jaar!
 • Ik heb genoten van mijn twee dochters die helemaal in een deuk lagen bij de voorstelling van Wie heeft er op mijn kop gepoept en de sfeer was zo gezellig ondanks de regen.
 • Dat de kinderen de volgende dag tot ruim 8 uur uitsliepen.
 • De voorstelling van de mol vonden wij fantastisch. Allemaal schaterende kinderen!
 • Ik denk dat ik het wel fijn vind dat de facebook-berichten nu ook weer ergens anders over gaan.
 • Broodjes bakken met onze zoons & en het samen zijn met onze lieve vrienden.
 • Dat er borst gevoed en gedragen wordt alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

Nina Olivari

 • De voorstelling wie heeft er op mijn kop gepoept! Onze gezamenlijke kinderschare en de volwassenen hebben verschrikkelijk gelachen. En met een bakkie koffie warm worden op een bankje.
 • De saamhorigheid. Ik vind dat prachtig.
 • Niemand die zegt van ‘hey je kind wordt helemaal nat en vies hoor’. En je niet in je eentje aan het voeden bent en je gewoon kan kletsen met een andere voedende moeders, terwijl de dreumesen en peuters aan aan het drinken zijn. Meestal zie ik alleen kleine baby’s als ik het zie.
 • Ja, ondanks het weer een warm bad.
 • Ik heb mijn ogen weer uitgekeken! Wat een leuke kinderen en heerlijke spulletjes bij alle stands. Ik werd uiteindelijk wel erg moe van de constante regen… Hopelijk volgend jaar weer zon!
 • Heerlijk overdekt (!) shoppen, mijn dochter zien genieten van de voorstelling van de Mol, van het wobbelen, van de reuzen bellenblaas.

vita Daniels

Morgen gaan we weer, mama!

 • Wij vonden het geweldig, echt genoten met onze kleine Ole van 4 weken oud.
 • De sfeer, allemaal gelijkgestemden, heerlijk kunnen shoppen (top geregeld die tent!) met mijn vriendinnetje die ik al veel te lang niet gezien had, samen genieten van die heerlijke pizza’s, mijn zoontje zien genieten, en wat was dat vilten stiekem leuk!
 • De sfeer! Van de rest heb ik als standhouder niet veel meegekregen. Maar ik geniet nog heerlijk na. Bedankt weer Kiind en tot volgend jaar!
 • We hebben ondanks het weer genoten met onze dochter + neefje en nichtje. Nichtje bleef ook maar zeggen hoe leuk ze het vond en dat we morgen weer gaan.
 • Ook fijn dat onze kwijtgeraakte gloednieuwe regenlaarsjes keurig netjes bij de gevonden voorwerpen lagen, kon dochterlief weer lekker verder spelen toen ze wakker werd.

Nina Olivari

 • De workshop torso dragen was echt een hoogtepunt.
 • Naast de heerlijke sfeer, de voorstelling van ‘De mol die…’ Absoluut!! Wat hebben we alledrie gelachen en genoten van ons mannetje dat zo vol stond mee te doen en te gieren van het lachen. Soms wist ik niet waar ik moest kijken: naar hem of naar de voorstelling. Echt helemaal top!
 • De kinderopvang van Panta Rhei.
 • Dat mijn wereldje ineens niet meer mijn wereldje is, en de rust, liefde en harmonie die ik voelde.

Rust, liefde en harmonie

Gelijkgestemdheid, wat heerlijk

 • Het als gezin op stap zijn op een plek waar voor ons allemaal wat te doen was, we waren echt een eenheid. De sfeer, gelijkgestemdheid, het was top.
 • Het gouden randje was voor mij de lezing van Eva Bronsveld. De (h)erkenning van hoe ik mijn kinderen probeer op te voeden raakte me recht in mijn hart. Zoals wij (proberen) onze kinderen op te voeden is niet de visie zoals veel mensen in mijn omgeving hebben. Nu eens te horen dat waar ik in geloof een goede manier is gaf me een gerust gevoel. We zijn goed bezig!
 • Van het enorme lachen van mijn kindjes tijdens de voorstelling.
 • De voorstelling van de mol, broodjes bakken, mooie staf maken, hutten bouwen……enz. Zo genoten van mijn 4 kleinkinderen die het allemaal 1 groot avontuur vonden. Samen met mijn lieve dochter heerlijk de standjes afgestruind. Het was een enerverende dag maar SUPERGEZELLIG! !
 • Mijn zoontje was helemaal betoverd bij de toverstaf maken. Ik ben dan weer grote fan van de groene vrouw geworden! Heel leuk dat je als extraatje een THTproductje meekreeg, daar werd ik erg blij van. En nog eens bedankt aan de fijne man met dochter die ons een ritje naar de auto gaf in de gietende regen.
 • Prachtige mensen ontmoet! Al die kleuren! Overheerlijke curry gegeten! Fijne gesprekken! Onze zoon die heel relaxed terugkomt van een workshop over lievelingsgevoelens. Mijn man die een superfijne jurk heeft gekocht voor mijn verjaardag. Iets te veel Tony’s Chocolonely gegeten. Oh ja, en had ik al gezegd ‘prachtige mensen ontmoet’? Ook al vallen we met een zoon van bijna 10 jaar een beetje buiten de doelgroep (en we hopen oprecht dat dit snel op gaat schuiven) – volgend jaar komen we zeker nog een keer terug.

Regen deert ons niet

 • Hoe zoveel mensen aan het genieten waren ondanks de regen!
 • De lachende gezichten onder poncho’s, paraplu’s en capuchons.
 • Al die kindertjes die het helemaal niks uitmaakten dat het regende! En we genoten van het warme bad der herkenning…
 • Het omgedraaide zwembad bij het hutten bouwen dat door een stel peuters werd gemaakt tot visvijver. Dat het heel normaal werd gevonden dat je borstvoeding aan een peuter geeft, dat iedereen draagt, dat ik mijn kinderen kon laten lopen zonder dat er bezorgde mensen mij erop wijzen dat mijn kinderen ‘los’ lopen. Het broodjes bakken, de warme billen die je bij de thee kocht, het stenen vilten. Volgend jaar weer maar dan met zon!!!

Nina Olivari

Blije-hippies-aanraders

Van achter het behang tot over je oren, Eva Bronsveld

De 5 talen van de liefde van kinderen, Gary Chapman

Gezond van mond tot kont, Nienke Gottenbos (we kennen haar ook als de Poepdokter)

Het Kiindfestival was een feest voor het hele gezin!

Ubuntu: samen ben je heel

Fotografie: Vita Daniels, Nina Olivari, Marije Denekamp en Mirjam Hagendijk

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind stiekem lekker gratis. Download editie THUIS! Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0