Lieve zwangere mama,

Is er tijdens de drukke decembermaand voor jou en het kindje in je buik ruimte om te ontspannen en in verbinding te blijven? Kan jij tussen het in- en uitpakken van de cadeaus jezelf nog wat verwentijd schenken? Kiind nodigt jou uit voor de eendaagse retraite voor zwangeren.

Eendaagse retraite

Deze eendaagse is speciaal voor zwangeren die niet te lang van huis willen gaan en toch behoefte hebben om zich terug te trekken en zich op een ontspannende en verbindende manier voor te bereiden op de bevalling. Deze dag is gevuld met rust, inspiratie en bekrachtiging. 

We beginnen de dag met yoga en mindfulness, begeleid door Anna Myrte Korteweg, schrijfster van o.a. Vrije Geboorte. Na een korte pauze delen we met elkaar wat er in ons leeft met betrekking tot de zwangerschap en de (naderende) bevalling. Deze ‘sharing’ wordt begeleid door Anna Myrte Korteweg en Marjolein Vos (Wombfulness). Na een heerlijke lunch is er in de middag één groot Klankbad met zang en harp. Ook doen we een ritueel om de weg naar de bevalling vrij(er) te maken, is er een meditatie om verbinding te maken met je kindje en sluiten we de dag af met een Mama Blessing. Het klankbad wordt begeleid door Danielle van Driel, haptonoom en harpiste en Marjolein Vos. Aan het einde van de dag ben je zachter in je lichaam aanwezig en heb je de verbinding met jezelf en je kindje verdiept.

Meer info over de eendaagse retraite op 15 december> 

Reviews:

‘In een tijd van verbouwen en een steeds verder vorderende zwangerschap snakte ik naar een moment voor mezelf en onze ongeboren zoon. Ik beleefde de zwangerschap niet, het ging aan me voorbij. De Kiindretraite heeft me de rust, ontspanning en verbinding geboden waar ik naar op zoek was. Daarnaast heeft het weekend ontzettend bekrachtigend gewerkt. Wat een boel energie, warmte en verbondenheid heb ik mogen ervaren. Zet hiernaast een fijne locatie, heerlijk eten en twee krachtige, wijze vrouwen wie het hele weekend beschikbaar voor ons waren. Ik kan het iedere zwangere wie op zoek is naar verbinding, verdieping en ontspanning aanraden.’ – Esanie

‘Bedankt voor dit mooie en liefdevolle weekend. Dit is alles wat een zwangere vrouw nodig heeft en wenst. Een weekend vol bezinning, prachtige verhalen, warmte en liefde.
De yoga en het gezonde eten hebben mijn lijf kracht gegeven, de muziek op de harp opende mijn hart, de meditaties hebben mij nieuwe inzichten en vertrouwen gegeven, de massage gaf mij diepe ontspanning, het samen zijn met mooie vrouwen heeft mij kracht en hoop geschonken. Al met al prachtige en intense ervaringen om nooit te vergeten!’

‘Ik voelde mij zo gedragen en omhuld met liefde en zorg! Precies waar ik naar verlangde rond mijn zwangerschap. Zo fijn om hier even volledig aandacht voor te hebben. Met lieve vrouwen om elkaar dit te geven. Heel bijzonder. Ik heb geleerd hoe ik de rust in mij kan vinden en ik in kan zetten als ik dit nodig heb om de focus bij mijn zwangerschap en kindje wil leggen. Ik voel mij ook nog meer gesterkt om een natuurlijke bevalling tegemoet te gaan.

Lieve Marjolein, je bent een mooi en bijzonder mens, vrouw, moeder. Ik voelde mij bevoorrecht om dit mooie weekend met elkaar te mogen ervaren. De energie heb ik mooi naar thuis over kunnen dragen. Heel erg bedankt’

Je ontvangt bij de eendaagse retraite:

  • het hele dagprogramma
  • veganistische en biologische lunch
  • thee & lekkers
  • goodiebag
  • inspiratie voor de rest van je zwangerschap en daarna

De locatie van deze dag is De Bronhoeve in Cothen. Je hebt de mogelijkheid om op vrijdagavond al aan te komen en te overnachten. Ook kan je op zaterdag blijven slapen. Zo kan je nog wat extra tijd voor jezelf krijgen. 

Prijs: 147 euro voor de dagretraite.

Extra opties:

  • overnachting de dag ervoor in een eenvoudige gedeelde slaapkamer + ontbijt: 45 euro
  • Diner zaterdagavond: 20 euro

Locatie:
Bronhoeve Cothen bij Utrecht

Meer info over de eendaagse retraite op 15 december>

Meer info over de Kiindretraite

Wil je meer weten over de Kiindretraite voor zwangeren? We sturen het je graag toe. Bovendien ontvang je meteen ook de nieuwsbrief met ander moois. Hier kun je je uiteraard op ieder moment voor afmelden.

Data:

15 december – 1-daagse retraite voor zwangeren – Bronhoeve Cothen

15 – 17 februari – retraite voor zwangeren – Lettele Spijkvoorde

10 – 12 mei – retraite voor zwangeren – De Lutte

17 – 19 mei – retraite postpartum (t/m 12 maanden) – De Lutte

Stel een vraag aan Marjolein

10 + 14 =

Over de gastvrouw:

Mijn naam is Marjolein Vos. Jarenlang zocht ik naar mijzelf door boeken lezen, workshops, cursussen en opleidingen te volgen en bepaalde relaties aan te gaan. Ik ervoer een leegte in mijzelf die er niet hoorde te zijn. Mijn zoektocht stopte toen ik voor de eerste keer zwanger raakte. Alles wat ik al die tijd zocht groeide letterlijk in mij: pure essentie in liefde geboren. Mijn eerste dochter werd geboren op mijn 26e verjaardag. Deze overgetelijke ervaring was een krachtige initiatie. Zowel fysiek als energetisch was ik een geboortekanaal en werd naast een volmaakt baby’tje ook ikzelf opnieuw geboren. Ik werd intuïtiever, krachtiger, zachter, meer geaard en voelde golven van onvoorwaardelijke liefde door mij heen stromen.

De afgelopen jaren heb ik dit een aantal keer mee mogen maken. Inmiddels ben ik een dankbare moeder van vier prachtige dochters en de partner van een man die het beste in mij naar boven haalt. Ik voel mij geroepen om mensen bewust(er) te maken van hun bron, hun oneindige stroom van inspiratie, hun kracht en liefde.

Wombfulness creëert met de retraites voor zwangeren een heilige ruimte waar je in contact kan komen met je bron. Door middel van yoga zak je dieper in je lijf en door de mooie natuur wordt je eigen schoonheid weerspiegeld. Dankzij alle pure voeding en liefdevolle verzorging zal je na deze retraite weer in verbinding zijn met de creatieve en krachtige essentie die je bent.

Anna Myrte Korteweg:

Ik ben schrijver, afgestudeerd als cultureel antropoloog en opgeleid tot mindfulness trainer. Verder volgde ik veel verschillende trainersopleidingen, van structurele droomuitleg tot hypnobirthing.

Ik ben moeder in een samengesteld gezin van 7 kinderen tussen vijf en negentien jaar.

Tijdens mijn derde zwangerschap schreef ik Vrije Geboorte, een handboek voor het vinden van jouw weg naar een bekrachtigende bevalling. Vrije geboorte is inmiddels een begrip in de geboortewereld. In juni 2018 verscheen de nieuwe, geheel herziene editie van Vrije Geboorte bij Uitgeverij Lente.

 

Danielle van Driel:

De harp en ik zijn al dertig jaar met elkaar verbonden. Ik kreeg als kind en tiener een degelijke, klassieke opleiding. Later koos ik voor de schoonheid van de Keltische harp en het spelen en zingen van intuïtieve en betekenisvolle muziek.

Sinds 2009 ben ik gediplomeerd haptotherapeut. Ik studeerde aan het ITH. Ik oefen het vak sindsdien met veel liefde uit. Inmiddels heb ik het gebruik van harpmuziek en stemexpressie toegevoegd aan de sessies, omdat ik merk dat dit elkaar aanvult en versterkt.

Mijn belangrijkste bronnen voor groei zijn verder, naast mijn gezin en alle levenservaringen: emotioneel lichaamswerk, 5 ritmedans, workshops bij HAI (Human Awareness Institute) en ceremonies.

0