KIINDSPEELTUIN

Wees welkom in de Kiindspeeltuin! Hét platform en dé ontmoetingsplaats voor iedereen die geïnteresseerd is in en wil leren over alles wat samenhangt met natuurlijk ouderschap. 

We maken al een aantal jaar een super mooi en zinnig tijdschrift. Hoe fijn zou het zijn als je in besloten omgeving over de onderwerpen die je daarin leest verder kunt praten? Elkaar bevragen, lezen hoe anderen het doen, informeren, discussiëren en inspireren op een dieper niveau dan even vluchtig op een forum of in een Facebook-groep? Waar je kunt leren door cursussen te volgen en met elkaar groeit in het ouderschap? We creëren daarom met liefde een plek, een community, een stam waar jij je fijn, begrepen en veilig voelt: de Kiindspeeltuin!

Binnenkort komt het lidmaatschapsmodel voor iedereen beschikbaar voor 10 euro per maand. Als lid ontvang je toegang tot de Kiindspeeltuin + ieder seizoen de nieuwe Kiind + eerste kans en voordeel op evenementen.

 

In de Kiindspeeltuin gaat het tijdschrift in een besloten omgeving gewoon verder. We gaan verder met de onderwerpen die je leest en je hebt interactie met andere Kiindgekkies ehh… lezers.

Bovendien word je gefaciliteerd om je eigen stam op te bouwen, je wordt uitgenodigd voor challenges die we gezellig met elkaar doen en er is ruimte om verder te leren en je te verdiepen in de thema’s die je van Kiind interessant vindt.

Binnenkort komt het lidmaatschapsmodel voor iedereen beschikbaar voor 10 euro per maand. Als lid ontvang je toegang tot de Kiindspeeltuin + ieder seizoen de nieuwe Kiind + eerste kans en voordeel op evenementen.

We gaan nu zo snel mogelijk het platform in elkaar knutselen en zodra deze klaar is ontvangen we je met een warm welkom.

Dit is waarom de eerste founding members meedoen:

Wat gebeurt er als ik me aanmeld?

Je ontvangt een mailtje omdat we heel graag alvast meer over je willen weten. We zijn bezig met de technische kant en houden je steeds op de hoogte. 

Ontvang ik het tijdschrift ook?

Ja! Je betaalt 10 euro per maand en ontvangt toegang + ieder kwartaal de editie. 

Mag ik mijn account met mijn partner delen?

Prima. Zorg dan wel dat je ook een naam samen deelt, dan weten anderen tegen wie ze praten!

Waar komt de Kiindspeeltuin?

De Kiindspeeltuin is digitaal! Zo kun iedereen van over de hele wereld meespelen (maar de meeste leden zullen in Nederland en België wonen). Het is een platformdingesding buiten Facebook enzo om!

Komt het tijdschrift ook digitaal beschikbaar?

Je krijgt ook het blad thuis! Als lid van de Kiindspeeltuin krijg je de bladen digitaal. Ze druppelen maandelijks binnen. Dus iedere maand komt er een digitale editie bij, beginnende bij editie 1.

Komen er ook mensen uit Oost-Vlaanderen, West-Duitsland, de buurt van de Utrechtse heuvelrug of het gehuchtje waar ik en drie kippen wonen in de Kiindspeeltuin?

Dat is een lastige vraag! De Kiindspeeltuin moet flink gaan groeien. In de Kiindspeeltuin zul je steeds meer gelijkgestemden uit je regio leren kennen. In het begin zullen die misschien 40 kilometer verderop wonen, een tijdje later vind je mensen die een beetje hetzelfde in het leven staan als jij op 20 kilometer afstand en onze bedoeling is dat het op den duur zo is dat je fijne mensen leert kennen die belachelijk goed bij je passen en per ongeluk om de hoek wonen! Maar we maken de Kiindspeeltuin uiteindelijk samen. Dus, kom jij erbij? Dan kunnen we tegen de volgende zeggen: ‘Ja! Er is net leukerd bijgekomen die uit Oost-Vlaanderen, West-Duitsland, de buurt van de Utrechtse heuvelrug of het gehuchtje waar jij en drie kippen wonen komt!’

Update eind december 2019:

We hebben de technische zooi wel een beetje duidelijk nu. Weet je wat voor koels er straks kan?

In de Kiindspeeltuin kun je je met andere lezers van Kiind verdiepen in wat jij belangrijk vindt. Verder praten over onderwerpen uit het tijdschrift, nieuwe cursussen van ons volgen en vragen stellen. Daarnaast is onsdoel om de Kiind-lezers zoveel mogelijk met elkaar te verbinden: als je wilt, kun je op het besloten platform invullen waar je woont en zo zien welke andere Kiind-speeltuiner er in je buurt woont. Stuur elkaar een berichtje en spreek gezellig af. 

Gaaf hè? Denk je eens in wat een mogelijkheden dat geeft! Nu kun je gewoon zien dat er in jouw regio mensen op zoek zijn naar gelijkgestemden om mee af te spreken. Wij willen ervoor zorgen dat je offline en online een mooi netwerk opbouwt. 

We zijn alweer wat stappen verder met de spannende plannetjes voor de Kiindspeeltuin!

Update hoofdredacteur Sandii Zachte van december 2019:

Ik ben druk in overleg met een platformbouwer waar ik allemaal moeilijke vragen voor heb, als in: ‘Kan dit ook? En is het mogelijk dat…?’

Verder zijn we bezig de cursussen uit te werken die je straks kunt volgen. Als ik er alleen al aan denk, heb ik zin om te springen: we kunnen straks zóveel meer waarde geven! Tot nu toe schrijven we een stukken over opvoeden als een huttenbouwer (want het kan allemaal wel een stuk leuker) of je stam opbouwen (want ouderschap is vaak veel te eenzaam) terwijl we daar nog veel meer in kunnen helpen.

Straks kunnen we je complete pakketjes geven vól verdieping en kun je er in de Kiindspeeltuin met je online stam over sparren. We kunnen elkaar dan echt laten groeien!

Daarnaast kun je in de Kiindspeeltuin verder praten over thema’s waar op sociale media vaak te weinig ruimte voor is. En het is mogelijk om in contact te komen én contact te houden met mensen zoals jij.

Trouwens; de Kiindspeeltuin is niet voor iedereen

Het is níet voor jou als je geen behoefte hebt je netwerk uit te breiden. Per ongeluk een nieuwe beste vriend(in) ontmoeten, je verder te ontwikkelen als ouder en mens. En het is helemáál niets voor jou als je natuurlijk ouderschap superstom vindt.

Sta jij wel te springen? Dan lijkt het ons superfijn je erbij te hebben!

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind stiekem lekker gratis. Download editie THUIS! Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0