verdiep je in natuurlijk en verbindend ouderschap

Groei, leer en verbind

MAAK CONTACT MET GELIJKGESTEMDE OUDERS

Ontmoet andere betrokken ouders die jou begrijpen in de online community. Op de kaart zie je wie er in je buurt woont.

ontmoet experts

Tijdens onze online expertsessies krijg je de kans om van alles te leren over uiteenlopende onderwerpen en kun je direct vragen stellen!

GEBRUIK DE BIBLIOTHEEK Vol KENNIS

Als lid van Kiind krijg je toegang tot de eerdere expertsessies en bijna alle cursussen!

Enorm geheime bonussen

Wij houden van jou verwennen.

ELKE MAAND EEN ANDER RELEVANT ONDERWERP

Maandelijks staat er een thema centraal waar we met jou dieper op ingaan door middel van video’s, cursusmateriaal én livesessies.

Z

je ontwikkelen vanuit je luie stoel

Stel je meest prangende vragen in de community buíten social media om.

WAT JE WILT WETEN OVER LID WORDEN

Als lid van Kiind ontvang je toegang tot de online community buiten social media die we de ‘Kiindspeeltuin’ hebben gedoopt.

Dit is dé ontmoetingsplaats voor iedereen die geïnteresseerd is in, en wil leren over alles wat samenhangt met natuurlijk, verbindend en onvoorwaardelijk ouderschap.

Hoe fijn zou het zijn als je in een besloten omgeving kunt praten over de onderwerpen die je bezighouden?

Elkaar bevragen, lezen hoe anderen het doen, informeren, leren en inspireren op een dieper niveau dan even vluchtig op een forum of in een Facebookgroep. Waar je alles kunt leren dat relevant voor je is als je je bezighoudt met het liefdevol en betrokken opvoeden van je kinderen. Kiind creeërt met liefde deze plek, een online community, waar jij je fijn, begrepen en veilig voelt: de Kiindspeeltuin!

DIT KOMT ERAAN

Maandelijks staat er in de Kiindspeeltuin een onderwerp centraal. Denk aan (samen) slapen, driftbuien, verlof en terug aan het werk, gezellig aan tafel, niet straffen en belonen (en wat wel?).

We delen al onze kennis met je in video’s en geven je de ruimte om met andere ouders in gesprek te gaan in livesessies.

Vaste prik is ook het maandelijkse borstvoedingsuurtje, gehost door (voormalig verloskundige en) lactatiekundige Annegien.

Een deel van de sessies wordt niet opgenomen zodat je je nog vrijer voelt jezelf te laten horen. De expertessies en alle overige sessies die wél worden opgenomen vind je terug in de inmiddels uit z’n voegen barstende bibliotheek. Gelukkig is ‘ie digitaal.

In de Kiindspeeltuin krijg je verder dus ook toegang tot alle ebooks en cursussen van Kiind, plus  easy peasy tools om gelijkgestemden in je eigen regio te vinden en met elkaar af te spreken.

mei: alles over slapen
Waarom samen slapen eigenlijk heel logisch is (maar niet altijd simpel).
juni: de relatie met je partner

Goed communiceren met die mede-opvoeder/fiscaal partner/liefde van je leven is de truc, maar hoe doe je dat met wallen tot onder je kin?

juli: opvoeden zonder vooroordelen
Zonder vooroordelen opvoeden. Genderbewust en anti-racistisch.
augustus: alles rondom eten
Hoe is je eigen relatie tot eten en hoe maak (en houd) je het gezellig aan tafel?
september: gelijkwaardig ouderschap

Hoe verdeel je werk en zorg (en niet te vergeten die mental load)?

oktober: zelfonderzoek en zelfzorg
We duiken naar binnen want opvoeden gaat over jezelf.
november: spelen en speelgoed
Spelen met niets en liefst ook zonder scherm: ja, hoe dan?!
december: rust en prikkels
Een potje verveling als tegenwicht voor de hectische feestdagen.
januari: autonomie en eigenheid
Hoe laat je je kind opgroeien tot vrij mens en wat als je kind afwijkt van een norm?
februari: driftbuien
Heftige emoties liefdevol begeleiden – hoe doe je dat?
maart: natuurlijk leren
Hoe leren kinderen op opvang en school en hoe werkt thuisonderwijs?
april: opvoeden zonder straffen en belonen
Onvoorwaardelijk opvoeden is niet grenzeloos. Maar wat dan wel?

WAAROM LID VAN KIIND?

Natuurlijk kun je je gewoon scheel lezen over het ouderschap en misschien heb je al veel van Kiind gelezen. Ergens voel je dat dat niet voldoende is. Dat je graag wilt uitwisselen met andere ouders, maar niet zomaar met iedereen. Graag met mensen waar je snel de diepgang mee kunt opzoeken. Dat faciliteert Kiind met de Kiindspeeltuin.

De Kiindspeeltuin is voor nieuwsgierige ouders die bereid zijn naar zichzelf te kijken (best spannend soms) en van daaruit te zien wat hun kind nodig heeft. Die zich kwetsbaar opstellen omdat ze het graag goed doen. En die graag ook wel een beetje milder naar zichzelf willen leren kijken, want het ouderschap dreigt soms een serieuze zaak te worden waar je alleen maar in kunt falen.

Bovendien word je gefaciliteerd om je eigen stam op te bouwen met mensen uit je regio, je wordt uitgenodigd voor challenges die we gezellig met elkaar doen en er is ruimte om verder te leren en je te verdiepen in de thema’s die je van Kiind interessant vindt.

Tip voor de mensen met wederhelft: meld je aan samen met je partner en zie het als een gezamenlijke activiteit. Vanavond als de kinderen slapen date night in de Kiindspeeltuin?

Groei, leer en verbind 

REACTIES

UIT DE ONLINE COMMUNITY

"Zulke zinnige tips van Kiind gelezen/gehoord vanavond. Geeft me helemaal de moed voor de tijd die nog voor ons ligt."

"Epic video! Goede Tips!!"

"Toen ik zwanger was van mijn dochter, resoneerde de toon van Kiind heel erg: ik vond de sfeer herkenbaar en geruststellend, omdat ik merk dat ik anders kijk naar sommige aspecten van het ouderschap dan mijn omgeving. Er wordt toegejuicht dat je mag voelen, zachter en milder mag zijn. De community helpt me om mijn gevoel te staven en een betere moeder te zijn"

Je hebt een dorp nodig om een kind op te voeden

Zodra je kinderen krijgt, kom je in een nieuwe wereld terecht. Een wereld met misschien wel meer vragen dan antwoorden. Je wilt er alles van weten, slurpt alle informatie op die je kunt vinden en tegelijkertijd overweldigt het je ook wat er allemaal te leren valt. Wat hebben kinderen eigenlijk nodig? Voor veel ouders gebeurt er in die eerste fase veel in het hoofd. Feitjes, weetjes, informatie. Daarna leer je je kind pas echt kennen en je ontdekt dat ondanks alles wat je gelezen hebt, jouw kind toch echt zijn unieke zelf is. Met een eigen gebruiksaanwijzing. Als baby, maar ook als peuter én als uit de kluiten gewassen kind. 

Wanneer je kind dan groter wordt, vind je jezelf misschien ineens terug. Wie was jij ook alweer? En je begrijpt je kind nu, maar snap je jezelf eigenlijk wel? Weet je wat jij nodig hebt om de ouder te kunnen zijn die je wilt zijn? En op wie kun je leunen, waar is je netwerk? Dikke kans, dat je nu pas merkt hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen.

Wij nemen je in het online lidmaatschap mee in dit hele traject. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. We geven informatie over wat kinderen nodig hebben, we helpen je je kind te begrijpen en we helpen je om jezelf te begrijpen en te groeien in het ouderschap. Zodat jij meer in balans kunt zorgen voor je kleine mensjes. We maken cursussen/trainingen en zorgen voor livesessies om je ultiem te ondersteunen.

We doen het gelukkig niet alleen. Je hebt een dorp nodig om een kind op te voeden, nietwaar?
Zo heb je ook een dorp nodig om een Kiindspeeltuin te laten groeien. In de Kiindspeeltuin kun je leunen op de andere fijne leden van de online community. En echt waar, het is een groep vol liefdevolle mensen. Daar hoor jij ook tussen!

ELKAAR LATEN GROEIEn

In de online community kun je je met andere lezers van Kiind verdiepen in wat jij belangrijk vindt. Daarnaast is ons doel om de lezers van Kiind zo veel mogelijk met elkaar te verbinden: als je wilt, kun je op het besloten platform invullen waar je woont en zo zien welke andere leden er in je buurt wonen. Stuur elkaar een berichtje en spreek gezellig af.

Gaaf hè? Denk je eens in wat een mogelijkheden dat geeft! Nu kun je gewoon zien dat er in jouw regio mensen op zoek zijn naar gelijkgestemden om mee af te spreken. Wij willen ervoor zorgen dat je offline en online een mooi netwerk opbouwt.

Je ontvangt complete pakketjes vól verdieping en je kunt er in de online community met je online stam over sparren.

IS DE KIINDSPEELTUIN VOOR JOU? 

De Kiindspeeltuin is niet voor iedereen. Het ligt voor de hand dat het niets voor jou is als je je niet in wat Kiind schrijft kunt vinden. Maar let op: daarnaast is de Kiindspeeltuin niet per se voor iedereen die Kiind leest. Het is namelijk ook niet voor jou als je geen behoefte hebt je netwerk uit te breiden of per ongeluk een nieuwe beste vriend(in) te ontmoeten, je verder te ontwikkelen als ouder en mens of als je natuurlijk ouderschap superstom vindt. Het is al helemáál niets voor jou als je graag zwart-wit denkt en kritiek op anderen hebt.

Sta jij wel te springen? Zin om te groeien? Ben je mild naar anderen? Vind je het leuk om gelijkgestemden te ontmoeten? Dan lijkt het ons superfijn je erbij te hebben!

DIT KRIJG JE 

Als lid ontvang je toegang tot de community Kiindspeeltuin + toegang tot onze nieuwe cursussen + gekkigheid!

N

Een bibliotheek aan cursusmateriaal ter waarde van minstens € 988.

N

Livesessies à € 90 per maand
Dat is een waarde van € 2160 per jaar.

N

Alle ebooks van Kiind ter waarde van ruim € 50 euro.

N

Plus supergeheime bonussen van minimaal € 100 per jaar.

N

Dat is een totale waarde van € 3.298 euro!

L

En natuurlijk een fijne stamgroep!
Dat is onbetaalbaar.

Maar je betaalt minder dan € 17 per maand!

Of nóg minder, als je een jaarabonnement afsluit.

Bij een jaar kies je een belachelijk geweldig welkomstcadeau!

Kies je gratis welkomst-

CADEAU

BIJ EEN JAARLIDMAATSCHAP

Kies voor de superdikke leesstapel van Kiind en ontvang maar liefst 8 edities in huis!

Grijp je kans en ontvang de 8(!) edities van jaargangen 2020 en 2021 in 1 superdik megapakket.

Kruip weg op de bank met al je tijdschriften of geef er een paar weg en maak mensen blij!

In dit pakket vind je:
2020: winter ZOET herfst EENVOUD zomer MOED lente VIES
2021: winter OER herfst SPELEN zomer BLOEI lente STAM

Ter waarde van € 52,-

Of ga voor een jaar lang het mooiste kindertijdschrift:
Slot Sofenstein op je deurmat!

Slot Sofenstein staat vol met raadsels en grapjes, verrassende verhalen over (wereld)feesten, recepten afgestemd op de seizoenen, natuurknutsels, puzzels, familiespelletjes, gedichtjes, dromerig mooie zoekplaten en nog veel meer.

Elke editie is een bewaarexemplaar, ambachtelijk gemaakt voor dromers, doeners en denkers van 4-12 jaar (en stiekem ook voor jou!). Slot Sofenstein verschijnt 4x per jaar.

Ter waarde van € 49,95,-

Instructies om je cadeau te verzilveren volgen vanzelf nadat je je Kiindspeeltuinjaarlidmaatschap activeert.

Het welkomstcadeau geldt niet in combinatie met andere acties/kortingen.

ONTMOET ONZE

EXPERTS

Van deze leukerds viel al van alles te leren.

Onyema Onwuka

Onyema Onwuka

Gastvrouw

Onyema is expert op het gebied van geluk en dat komt mooi uit, want ze hangt rond in de Kiindspeeltuin! Daar praat ze in livesessies graag met jou over het thema van de maand – of het nou over emoties, opvoeding of het verzorgen van kleintjes gaat – Onyema is er voor je.

Nina Mouton

Nina Mouton

Mild ouderschap

Waarom zette ik mijn zoon in een hoek terwijl zijn hart ervan brak en het mijne ook? Nina is schrijver van Mild ouderschap en legt in een expertsessie uit wat mildheid naar jezelf, je kinderen en je omgeving toe betekent.

Jeroen de Jong

Jeroen de Jong

Relatietrainer

Jeroen de Jong creëert met De Praktijkvader een plek waar mannen alles wat ze in hun vaderschap tegenkomen, kunnen delen, onderzoeken en bevragen. Sinds 2014 geeft hij trainingen voor mannen waarin het vaderschap en persoonlijke ontwikkeling samenkomen. In de Kiindspeeltuin gaf hij meermaals (samen met zijn partner Wendy van Dam) relatietips tijdens interactieve expertsessies.

Annemieke Verbeek

Annemieke Verbeek

Gastvrouw

Annemieke maakte de Kiindcursussen Vol vertrouwen bevallen en Opvoeden zonder straf en beloning en deze kun je op je eigen moment bekijken. 

Ieder jaar is er sowieso een moment waarop het Kiindteam de cursussen samen met de leden starten, want samen leren is toch leukste.

EVA BRONSVELD

EVA BRONSVELD

Temperamentvolle kinderen

Eva Bronsveld is spreker, trainer en schrijver op het gebied van opvoeding en onderwijs en introduceerde het begrip temperamentvolle kinderen (ze schreef het boek!). Eva weet alles van kinderen die – meer dan gemiddeld – intens, gevoelig en opmerkzaam zijn in combinatie met een sterke eigen wil.

LYNN GEERINCK

LYNN GEERINCK

Aware parenting

Ze droomt van een wereld waarin ieder kind mag opgroeien in een hecht en verbonden gezin, waar op een natuurlijk manier aan de behoeften van ieder gezinslid tegemoet gekomen wordt en authentiek wordt gecommuniceerd. In die wereld zouden ouders goed omringd worden, waardoor dit niet zo’n onmogelijke opgave lijkt… Hierover schreef ze een boek: Goed omringd. En precies daarover vertelde ze aan de Kiindspeeltuiners.

Groei, leer en verbind 

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind stiekem lekker gratis. Download editie OER! Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0