verdiep je in natuurlijk en verbindend ouderschap

Groei, leer en verbind

MAAK CONTACT MET GELIJKGESTEMDE OUDERS

Ontmoet andere betrokken ouders die jou begrijpen in de online community. Op de kaart zie je wie er in je buurt woont.

ontmoet experts

Tijdens onze online expertsessies krijg je de kans om van alles te leren over uiteenlopende onderwerpen en kun je direct vragen stellen!

GEBRUIK DE BIBLIOTHEEK Vol KENNIS

Als lid van Kiind krijg je toegang tot de eerdere expertsessies en bijna alle cursussen!

Enorm geheime bonussen

Wij houden van jou verwennen.

ELKE MAAND EEN ANDER RELEVANT ONDERWERP

Maandelijks staat er een thema centraal waar we met jou dieper op ingaan door middel van video’s, cursusmateriaal én livesessies.

Z

je ontwikkelen vanuit je luie stoel

Stel je meest prangende vragen in de community buíten social media om.

KIINDSPEELTUINHOST YARA LEIDT JE ROND IN 3 MINUUTJES

In de desktopversie. Er is ook een app!

Yara vertelt ook haar favoriete onderdeel.

WAT JE WILT WETEN OVER LID WORDEN

Als lid van Kiind ontvang je toegang tot de online community buiten social media die we de ‘Kiindspeeltuin’ hebben gedoopt.

Dit is dé ontmoetingsplaats voor iedereen die geïnteresseerd is in, en wil leren over alles wat samenhangt met natuurlijk, verbindend en onvoorwaardelijk ouderschap.

Hoe fijn zou het zijn als je in een besloten omgeving kunt praten over de onderwerpen die je bezighouden?

Elkaar bevragen, lezen hoe anderen het doen, informeren, leren en inspireren op een dieper niveau dan even vluchtig op een forum of in een Facebookgroep. Waar je alles kunt leren dat relevant voor je is als je je bezighoudt met het liefdevol en betrokken opvoeden van je kinderen. Kiind creeërt met liefde deze plek, een online community, waar jij je fijn, begrepen en veilig voelt: de Kiindspeeltuin!

DIT KOMT ERAAN

Maandelijks staat er in de Kiindspeeltuin een onderwerp centraal. Denk aan (samen) slapen, driftbuien, verlof en terug aan het werk, gezellig aan tafel, niet straffen en belonen (en wat wel?).

We delen al onze kennis met je in video’s en geven je de ruimte om met andere ouders in gesprek te gaan in livesessies.

Vaste prik is ook het maandelijkse borstvoedingsuurtje, gehost door (voormalig verloskundige en) lactatiekundige Annegien.

Een deel van de sessies wordt niet opgenomen zodat je je nog vrijer voelt jezelf te laten horen. De expertessies en alle overige sessies die wél worden opgenomen vind je terug in de inmiddels uit z’n voegen barstende bibliotheek. Gelukkig is ‘ie digitaal.

In de Kiindspeeltuin krijg je verder ook toegang tot alle ebooks en cursussen van Kiind, plus easy peasy tools om gelijkgestemden in je eigen regio te vinden en met elkaar af te spreken. Zo doen we tweemaal per jaar de veelgeroemde Vier je stam-challenge en is het in december traditie te wichtelen (je stuurt een andere speeltuiner een pakketje en ontvangt van een speeltuiner een pakketje per post!).

Dit zijn – onder voorbehoud – de maandthema’s:

mei: alles over slapen
Waarom samen slapen eigenlijk heel logisch is (maar niet altijd simpel).
juni: de relatie met je partner

Goed communiceren met die mede-opvoeder/fiscaal partner/liefde van je leven is de truc, maar hoe doe je dat met wallen tot onder je kin?

juli: opvoeden zonder vooroordelen
Zonder vooroordelen opvoeden. Genderbewust en anti-racistisch.
augustus: alles rondom eten
Hoe is je eigen relatie tot eten en hoe maak (en houd) je het gezellig aan tafel?
september: gelijkwaardig ouderschap

Hoe verdeel je werk en zorg (en niet te vergeten die mental load)? Onze expert: Thuisblijfvader Tim Gouw pleit met zijn boek voor meer zorgtaken op het bordje van vaders. 

oktober: zelfonderzoek en zelfzorg

We duiken naar binnen want opvoeden gaat over jezelf. Miloe van Beek schreef er het boek over: Doorbreek de cirkel. Ze is in oktober onze expert!

november: spelen en speelgoed
Spelen met niets en liefst ook zonder scherm: ja, hoe dan?!
december: rust en prikkels

Een potje verveling als tegenwicht voor de hectische feestdagen.
In december 2023 gaan we samen wichtelen, Lois van schermvrijopvoeden.nl komt langs en Charles zoomt in zijn Kringgesprek in op: Hoe kom je als (ouder van een) ADHD-/ ASS-er een beetje behoorlijk de feestdagen door?

januari: autonomie en eigenheid
Hoe laat je je kind opgroeien tot vrij mens en wat als je kind afwijkt van een norm?
februari: driftbuien
Heftige emoties liefdevol begeleiden – hoe doe je dat?
maart: natuurlijk leren
Hoe leren kinderen op opvang en school en hoe werkt thuisonderwijs?
april: opvoeden zonder straffen en belonen
Onvoorwaardelijk opvoeden is niet grenzeloos. Maar wat dan wel?

WAAROM LID VAN KIIND?

Natuurlijk kun je je gewoon scheel lezen over het ouderschap en misschien heb je al veel van Kiind gelezen. Ergens voel je dat dat niet voldoende is. Dat je graag wilt uitwisselen met andere ouders, maar niet zomaar met iedereen. Graag met mensen waar je snel de diepgang mee kunt opzoeken. Dat faciliteert Kiind met de Kiindspeeltuin.

De Kiindspeeltuin is voor nieuwsgierige ouders die bereid zijn naar zichzelf te kijken (best spannend soms) en van daaruit te zien wat hun kind nodig heeft. Die zich kwetsbaar opstellen omdat ze het graag goed doen. En die graag ook wel een beetje milder naar zichzelf willen leren kijken, want het ouderschap dreigt soms een serieuze zaak te worden waar je alleen maar in kunt falen.

Bovendien word je gefaciliteerd om je eigen stam op te bouwen met mensen uit je regio, je wordt uitgenodigd voor challenges die we gezellig met elkaar doen en er is ruimte om verder te leren en je te verdiepen in de thema’s die je van Kiind interessant vindt.

Tip voor de mensen met wederhelft: meld je aan samen met je partner en zie het als een gezamenlijke activiteit. Vanavond als de kinderen slapen in plaats van Netflixen, date night in de Kiindspeeltuin?

Groei, leer en verbind 

REACTIES

UIT DE ONLINE COMMUNITY

"Zulke zinnige tips van Kiind gelezen/gehoord vanavond. Geeft me helemaal de moed voor de tijd die nog voor ons ligt."

"Epic video! Goede Tips!!"

"Toen ik zwanger was van mijn dochter, resoneerde de toon van Kiind heel erg: ik vond de sfeer herkenbaar en geruststellend, omdat ik merk dat ik anders kijk naar sommige aspecten van het ouderschap dan mijn omgeving. Er wordt toegejuicht dat je mag voelen, zachter en milder mag zijn. De community helpt me om mijn gevoel te staven en een betere moeder te zijn"

Je hebt een dorp nodig om een kind op te voeden

Zodra je kinderen krijgt, kom je in een nieuwe wereld terecht. Een wereld met misschien wel meer vragen dan antwoorden. Je wilt er alles van weten, slurpt alle informatie op die je kunt vinden en tegelijkertijd overweldigt het je ook wat er allemaal te leren valt. Wat hebben kinderen eigenlijk nodig? Voor veel ouders gebeurt er in die eerste fase veel in het hoofd. Feitjes, weetjes, informatie. Daarna leer je je kind pas echt kennen en je ontdekt dat ondanks alles wat je gelezen hebt, jouw kind toch echt zijn unieke zelf is. Met een eigen gebruiksaanwijzing. Als baby, maar ook als peuter én als uit de kluiten gewassen kind. 

Wanneer je kind dan groter wordt, vind je jezelf misschien ineens terug. Wie was jij ook alweer? En je begrijpt je kind nu, maar snap je jezelf eigenlijk wel? Weet je wat jij nodig hebt om de ouder te kunnen zijn die je wilt zijn? En op wie kun je leunen, waar is je netwerk? Dikke kans, dat je nu pas merkt hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen.

Wij nemen je in het online lidmaatschap mee in dit hele traject. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. We geven informatie over wat kinderen nodig hebben, we helpen je je kind te begrijpen en we helpen je om jezelf te begrijpen en te groeien in het ouderschap. Zodat jij meer in balans kunt zorgen voor je kleine mensjes. We maken cursussen/trainingen en zorgen voor livesessies om je ultiem te ondersteunen.

We doen het gelukkig niet alleen. Je hebt een dorp nodig om een kind op te voeden, nietwaar?
Zo heb je ook een dorp nodig om een Kiindspeeltuin te laten groeien. In de Kiindspeeltuin kun je leunen op de andere fijne leden van de online community. En echt waar, het is een groep vol liefdevolle mensen. Daar hoor jij ook tussen!

ELKAAR LATEN GROEIEN

In de online community kun je je met andere lezers van Kiind verdiepen in wat jij belangrijk vindt. Daarnaast is ons doel om de lezers van Kiind zo veel mogelijk met elkaar te verbinden: als je wilt, kun je op het besloten platform invullen waar je woont en zo zien welke andere leden er in je buurt wonen. Stuur elkaar een berichtje en spreek gezellig af.

Gaaf hè? Denk je eens in wat een mogelijkheden dat geeft! Nu kun je gewoon zien dat er in jouw regio mensen op zoek zijn naar gelijkgestemden om mee af te spreken. Wij willen ervoor zorgen dat je offline en online een mooi netwerk opbouwt.

Je ontvangt complete pakketjes vól verdieping en je kunt er in de online community met je online stam over sparren.

IS DE KIINDSPEELTUIN VOOR JOU? 

De Kiindspeeltuin is niet voor iedereen. Het ligt voor de hand dat het niets voor jou is als je je niet in wat Kiind schrijft kunt vinden. Maar let op: daarnaast is de Kiindspeeltuin niet per se voor iedereen die Kiind leest. Het is namelijk ook niet voor jou als je geen behoefte hebt je netwerk uit te breiden of per ongeluk een nieuwe beste vriend(in) te ontmoeten, je verder te ontwikkelen als ouder en mens of als je natuurlijk ouderschap superstom vindt. Het is al helemáál niets voor jou als je graag zwart-wit denkt en kritiek op anderen hebt.

Sta jij wel te springen? Zin om te groeien? Ben je mild naar anderen? Vind je het leuk om gelijkgestemden te ontmoeten? Dan lijkt het ons superfijn je erbij te hebben!

DIT KRIJG JE 

Als lid van Kiind ontvang je toegang tot de community Kiindspeeltuin met alles wat we maakten: een bieb vol opnames van eerdere expertsessies + Vraag het Kiind webinars + videolessen (over zaken als ‘wat zijn jouw kernwaarden?’ en ‘vrienden maken voor volwassenen’) + ‘stambelevingen’ zoals meditaties,  yogasessies en Kiindspeeltuiners die hun ervaring delen (hoe het is te wonen in Zweden of  hoe ziet ‘overal-(thuis)onderwijs’ eruit?) + al onze ebooks en cursussen + alle 24 ooit verschenen Kiind magazines digitaal.

En je krijgt alles wat we nog gaan maken! Je zit elke maand eersterang bij zoomsessies met experts + krijgt als eerste nieuwe ebooks (herfst 2023: ebook Eigenwijs bevallen) + toegang tot onze nieuwe cursussen + nieuwigheden als online specials (november 2023: Het Kleine Speelgoedboek) + bonussen en gekkigheid!

Doe in september mee aan de Vier je stam challenge (wie weet spreek je af in het eggie) en in december aan wichtelen (in 2022 stuurden 50 speeltuiners elkaar een lief pakketje via de post). 

NIEUW: DE BABYSPEELTUIN

Sinds de zomer van 2023 is de Kiindspeeltuin ook he-le-maal ingericht op zwangeren én baby-ouders. Dit knusse hoekje hebben we de Babyspeeltuin gedoopt.

Je treft er andere zwangeren uit Nederland en België en speciaal voor de Babyspeeltuiners hosten we regelmatig een extra sessie. Zoals een vragenuurtje met onze huislactatiekundige Annegien Bakkers. Er hangen toffe mensen rond met wie je kunt uitwisselen (en soms zijn die mede-leden gewoon heuse experts; zoals vroedvrouw Margot en postpartumdoula Sephora). Hier zit je in de voorhoede!

Hier lees je meer over het aanbod voor zwangeren en baby-ouders.

N

Een bibliotheek aan cursusmateriaal, eerdere opnames van expertsessies (50+), alle ebooks en nog meer zinnigs

N

Livesessies via zoom met de tofste experts

N

Plus supergeheime bonussen

N

De code voor 50% korting op de papieren Kiind magazines

L

En natuurlijk een fijne stamgroep!
Dat is onbetaalbaar.

Maar je betaalt minder dan € 17 per maand!

Of nóg minder, als je een jaarlidmaatschap afsluit.

ONTMOET ONZE

EXPERTS

Van deze leukerds viel al van alles te leren.

Onyema Onwuka

Onyema Onwuka

Kiindspeeltuinhost

Onyema is expert op het gebied van geluk en dat komt mooi uit, want ze hangt rond in de Kiindspeeltuin! Daar praat ze in livesessies graag met jou over het thema van de maand – of het nou over emoties, opvoeding of het verzorgen van kleintjes gaat – Onyema is er voor je.

Yara Linde

Yara Linde

Kiindspeeltuinhost

Yara studeerde ontwikkelingspsychologie & humanistiek en houdt van alles wat te maken heeft met authentieke verbinding en (zelf)liefde. Niet zo gek dus dat ze Kiind al volgde voordat ze moeder werd! Ze woonde drie jaar met haar gezin in Spanje waar ze leerde over community en samenleven in de natuur. Nu is ze online ondernemer en maakt ze een cursus over archetypes voor vrouwen. In Yara’s kringgesprekken is er ruimte voor echt contact met diepgang én plezier.

Nelleke Bos

Nelleke Bos

Kiindschrijver

Nellekes specialisaties: vrijeschooldingen, samen slapen, de natuur in, naar je kind luisteren áchter de woorden, queer family life (non-binairy puber en gezin met twee moeders), samengesteld gezin, hsp, ass, adhd, hb en dus lhbtqi (ze heeft bijna de hele bingokaart in huis) én tijd voor jezelf en je lief maken terwijl het hele gezinsleven altijd op zijn kop lijkt te staan.
Nelleke schreef veel van je favoriete stukken uit Kiind magazine en die op kiind.nl.

Nina Mouton

Nina Mouton

Mild ouderschap

Waarom zette ik mijn zoon in een hoek terwijl zijn hart ervan brak en het mijne ook? Nina is schrijver van Mild ouderschap en legt in een expertsessie uit wat mildheid naar jezelf, je kinderen en je omgeving toe betekent.

Annegien Bakkers

Annegien Bakkers

Lactatiekundige IBCLC en ex-verloskundige

Annegien is Kiinds borstvoedingsexpert. Sinds 2022 host ze het maandelijkse borstvoedingsuurtje in de Kiindspeeltuin. Ook host ze nog haar eigen community voor borstvoedende moeders.
Naast verstand van borstvoeding weet ze alles over verloskundige zaken, op reis gaan met je gezin en hoogbegaafdheid.

Jeroen de Jong

Jeroen de Jong

Relatietrainer en vadercoach

Jeroen de Jong creëert met De Praktijkvader een plek waar mannen alles wat ze in hun vaderschap tegenkomen, kunnen delen, onderzoeken en bevragen. Sinds 2014 geeft hij trainingen voor mannen waarin het vaderschap en persoonlijke ontwikkeling samenkomen. In de Kiindspeeltuin gaf hij meermaals (samen met zijn partner Wendy van Dam) relatietips tijdens interactieve expertsessies.

Annemieke Verbeek

Annemieke Verbeek

Doula en Kiindcursusmaker

Annemieke maakte de Kiindcursussen Vol vertrouwen bevallen en Opvoeden zonder straf en beloning en deze kun je op je eigen moment bekijken. 

Ieder jaar is er sowieso een moment waarop het Kiindteam de cursussen samen met de leden starten, want samen leren is toch leukste.

EVA BRONSVELD

EVA BRONSVELD

Temperamentvolle kinderen

Eva Bronsveld is spreker, trainer en schrijver op het gebied van opvoeding en onderwijs en introduceerde het begrip temperamentvolle kinderen (ze schreef het boek!). Eva weet alles van kinderen die – meer dan gemiddeld – intens, gevoelig en opmerkzaam zijn in combinatie met een sterke eigen wil.

LYNN GEERINCK

LYNN GEERINCK

Aware parenting

Ze droomt van een wereld waarin ieder kind mag opgroeien in een hecht en verbonden gezin, waar op een natuurlijk manier aan de behoeften van ieder gezinslid tegemoet gekomen wordt en authentiek wordt gecommuniceerd. In die wereld zouden ouders goed omringd worden, waardoor dit niet zo’n onmogelijke opgave lijkt… Hierover schreef ze een boek: Goed omringd. En precies daarover vertelde ze aan de Kiindspeeltuiners.

Charles Dym

Charles Dym

Kindercoach en Kiindspeeltuinhost

Een Kiindspeeltuiner zei na een kringgesprek gehost door Charles: “Dank je voor je altijd liefdevolle en rake begeleiding! Je open en flexibele houding geeft ruimte om te delen wat er speelt.”

Charles is queer, veganist, activist en lekker radicaal. Hij werkt als kinder- en gezinscoach met thuiszitters en thuisonderwijzers, LHBTI+ en autonome gezinnen. Van koppigheid en eigenheid wordt hij blij. In de Kiindspeeltuin deelt hij graag zijn ervaring met verbindend opvoeden, onderwijs(perikelen) en kleurrijke identiteitszoektochten.

Groei, leer en verbind 

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind stiekem lekker gratis. Download editie OER! Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0