verdiep je in natuurlijk en verbindend ouderschap

Groei, leer en verbind

MAAK CONTACT MET GELIJKGESTEMDE OUDERS

Ontmoet andere betrokken ouders die jou begrijpen in de online community. Via de megahandige zoekfunctie vind je stads- en dorpsgenoten, alle ouders met kinderen van precies dezelfde leeftijd en zelfs die andere babygebarenenthousiasteling, geweldloos-communicator of temperamentvolkindkenner.

ontmoet experts

Tijdens onze online expertsessies krijg je de kans om van alles te leren over uiteenlopende onderwerpen en kun je direct vragen stellen! We vragen jou graag wie jij wil horen, wij zetten alles op alles om de meestgewilde experts in te vliegen.

GEBRUIK DE BIBLIOTHEEK VOL KENNIS

De bibliotheek staat vol met al (ja echt al!) het zinnigs dat Kiind ooit maakte: de cursussen, alle 24 ooit verschenen Kiind magazines, de ebooks en alle extra’s voor leden die we opnamen zoals meditaties, muziekfeestjes, knutsel- en yogasessies en vraag maar raaks met speeltuiners (bijv. over thuisonderwijs of leven in Zweden).

Z

je ontwikkelen vanuit je luie stoel

Stel je meest prangende vragen in de community buíten social media om (zonder om je oren vliegende advertenties). In de Kiindspeeltuin leren we graag van elkaar en is het bewaken van de veilige sfeer onze topprioriteit.

ELKE MAAND EEN ANDER RELEVANT ONDERWERP

Maandelijks staat er een thema centraal waar we met jou dieper op ingaan door middel van video’s, cursusmateriaal én livesessies. Ook zetten we een complete themabieb voor je klaar, waar je alles wat Kiind ooit maakte over dit ondewerp in een minibieb terugvindt.

 

Enorm geheime bonussen

Wij houden van jou verwennen.

KIINDSPEELTUINHOST YARA LEIDT JE ROND IN 2,5 MINUUT

In de desktopversie. Er is ook een (gratis) app!

Waarom zou je lid worden?

De Kiindspeeltuin is voor nieuwsgierige ouders die bereid zijn naar zichzelf te kijken (best spannend soms) en van daaruit te zien wat hun kind nodig heeft.

Die zich kwetsbaar opstellen omdat ze het graag goed doen. En die graag ook wel een beetje milder naar zichzelf willen leren kijken, want het ouderschap dreigt soms een serieuze zaak te worden waar je alleen maar in kunt falen. 

Bovendien word je gefaciliteerd om je eigen netwerk op te bouwen met mensen uit je regio, je wordt uitgenodigd voor challenges die we gezellig met elkaar doen en er is ruimte om verder te leren en je te verdiepen in de thema’s die je van Kiind interessant vindt.

Tip voor de mensen met wederhelft: meld je aan samen met je partner en zie het als een gezamenlijke activiteit. Vanavond als de kinderen slapen in plaats van Netflixen, date night in de Kiindspeeltuin?

Hoe fijn zou het zijn als je in een besloten omgeving kunt praten over de onderwerpen die je bezighouden?

Dit is dé ontmoetingsplaats voor iedereen die geïnteresseerd is in, en wil leren over alles wat samenhangt met natuurlijk, verbindend en onvoorwaardelijk ouderschap.

Elkaar bevragen, lezen hoe anderen het doen, informeren, leren en inspireren op een dieper niveau dan even vluchtig op een forum of in een Facebookgroep. Waar je alles kunt leren dat relevant voor je is als je je bezighoudt met het liefdevol en betrokken opvoeden van je kinderen. Kiind creeërt met liefde deze plek, een online community, waar jij je fijn, begrepen en veilig voelt: de Kiindspeeltuin!

Alle veelgestelde vragen (met antwoorden)

Wat kan ik verwachten?

Verwacht dat dorp om je kind(eren) groot te brengen. In de Kiindspeeltuin zitten al honderden gelijkgestemde ouders met een liefdevolle, open blik.

Ontmoet ze ook offline als je dat wil. We faciliteren geregeld meetups!

En oja, je krijgt ook alles van Kiind.

Alles wat we ooit maakten. Sinds 2009, dus de digitale bieb barst uit z’n voegen.

Plus: alles wat we nog gáán maken. We vliegen maandelijks één of meer gastsprekers in en er staat elke maand een thema centraal (met verse themabieb).

Je krijgt ook als eerste onze nieuwe ebooks, toegang tot nieuwe cursussen + gekkigheid!

Is de Kiindspeeltuin een app?

Jazekers! Sinds we in januari 2024 verhuisden naar een ander platform, zelfs een nog veel en veel mooiere. En snelle. 

Welke thema's staan er op de planning?

Onder voorbehoud zijn dit de maandthema’s:

Januari: autonomie en eigenheid | Hoe laat je je kind opgroeien tot vrij mens en wat als je kind afwijkt van een norm?

Februari: driftbuien en heftige emoties | Die heftige emoties liefdevol begeleiden – hoe doe je dat?

Maart: wat is natuurlijk leren? | Hoe leren kinderen op opvang en school en hoe werkt thuisonderwijs?

April: opvoeden zonder straffen en belonen | Onvoorwaardelijk opvoeden is niet grenzeloos. Maar wat dan wel?

Mei: alles over (samen) slapen | Waarom samen slapen eigenlijk heel logisch is (maar niet altijd simpel).

Juni: de relatie met je partner (en zelfliefde) | Goed communiceren met die mede-opvoeder/fiscaal partner/liefde van je leven is de truc, maar hoe doe je dat met wallen tot onder je kin?

Juli: opvoeden zonder vooroordelen | Zonder vooroordelen opvoeden. Genderbewust en anti-racistisch.

Augustus: alles rondom eten | Hoe is je eigen relatie tot eten en hoe maak (en houd) je het gezellig aan tafel?

September: gelijkwaardig ouderschap | Hoe verdeel je werk en zorg (en niet te vergeten die mental load)?

Oktober: zelfonderzoek en zelfzorg | We duiken naar binnen want opvoeden gaat over jezelf.

November: spelen en speelgoed | Spelen met niets en liefst ook zonder scherm: ja, hoe dan?!

December: rust en prikkels | Hoe organiseer je een potje verveling als tegenwicht voor de hectische feestdagen?

Hoe word ik lid en wat kost het?

Via deze pagina start je 30 dagen op proef voor maar € 7. Hier kies je meteen of je na de proefperiode per maand (€ 25), elke 3 maanden (€ 60) of jaarlijks (€150) betaalt.

Hoe kan ik opzeggen of wijzigen?

Wijzigen (bijvoorbeeld overstappen van maand- naar jaarlidmaatschap) of opzeggen kan op ieder moment, door te mailen naar info@kiind.nl onder vermelding van het e-mailadres waarmee je je hebt aangemeld.

De opzegtermijn is het restant van de periode die je op het moment van opzeggen hebt vooruitbetaald. Voorbeeldje: je werd lid voor een jaar en zegde op in maand 3. Tot en met maand 12 (nog 9 maanden) behoud je toegang.

Heb je een andere vraag?

Mijn kind is 8 dagen/maanden/jaar/18 jaar: is de Kiindspeeltuin dan iets voor mij?

Ik ben niet zo’n groepsmens en wil alleen jullie informatie, heeft het zin lid te worden?

Ik voel me zelfverzekerd over mijn manier van opvoeden, wat haal ik er uit?

Waar staat die Kiindspeeltuin en zijn er ook mensen uit Oost-Vlaanderen, West-Duitsland, linksonderin de Utrechtse Heuvelrug of het gehuchtje waar ik en drie kippen wonen?

Hier vind je nog meer antwoorden op vaker gestelde vragen.

Groei, leer en verbind 

REACTIES

UIT DE ONLINE COMMUNITY

"Zulke zinnige tips van Kiind gelezen/gehoord vanavond. Geeft me helemaal de moed voor de tijd die nog voor ons ligt."

"Epic video! Goede Tips!!"

"Toen ik zwanger was van mijn dochter, resoneerde de toon van Kiind heel erg: ik vond de sfeer herkenbaar en geruststellend, omdat ik merk dat ik anders kijk naar sommige aspecten van het ouderschap dan mijn omgeving. Er wordt toegejuicht dat je mag voelen, zachter en milder mag zijn. De community helpt me om mijn gevoel te staven en een betere moeder te zijn"

ELKAAR LATEN GROEIEN

In de online community kun je je met andere lezers van Kiind verdiepen in wat jij belangrijk vindt. Daarnaast is ons doel om de lezers van Kiind zo veel mogelijk met elkaar te verbinden: als je wilt, kun je op het besloten platform invullen waar je woont en zo zien welke andere leden er in je buurt wonen. Stuur elkaar een berichtje en spreek gezellig af.

Gaaf hè? Denk je eens in wat een mogelijkheden dat geeft! Nu kun je gewoon zien dat er in jouw regio mensen op zoek zijn naar gelijkgestemden om mee af te spreken. Wij willen ervoor zorgen dat je offline en online een mooi netwerk opbouwt.

Je ontvangt complete pakketjes vól verdieping en je kunt er in de online community over sparren.

IS DE KIINDSPEELTUIN VOOR JOU? 

De Kiindspeeltuin is niet voor iedereen. Het ligt voor de hand dat het niets voor jou is als je je niet in wat Kiind schrijft kunt vinden. Maar let op: daarnaast is de Kiindspeeltuin niet per se voor iedereen die Kiind leest. Het is namelijk ook niet voor jou als je geen behoefte hebt je netwerk uit te breiden of per ongeluk een nieuwe beste vriend(in) te ontmoeten, je verder te ontwikkelen als ouder en mens of als je natuurlijk ouderschap superstom vindt. Het is al helemáál niets voor jou als je graag zwart-wit denkt en kritiek op anderen hebt.

Sta jij wel te springen? Zin om te groeien? Ben je mild naar anderen? Vind je het leuk om gelijkgestemden te ontmoeten? Dan lijkt het ons superfijn je erbij te hebben!

DIT KRIJG JE 

Als lid van Kiind ontvang je toegang tot de community Kiindspeeltuin met alles wat we maakten: een bieb vol opnames van eerdere expertsessies + Vraag het Kiind webinars + videolessen (over zaken als ‘wat zijn jouw kernwaarden?’ en ‘vrienden maken voor volwassenen’) + ‘beleefsessies’ zoals meditaties,  yogasessies en Kiindspeeltuiners die hun ervaring delen (hoe het is te wonen in Zweden of  hoe ziet ‘overal-(thuis)onderwijs’ eruit?) + al onze ebooks en cursussen + alle 24 ooit verschenen Kiind magazines digitaal.

En je krijgt alles wat we nog gaan maken! Je zit elke maand eersterang bij zoomsessies met experts + krijgt als eerste nieuwe ebooks (herfst 2023: ebook Eigenwijs bevallen) + toegang tot onze nieuwe cursussen + nieuwigheden als online specials (november 2023: Het Kleine Speelgoedboek) + bonussen en gekkigheid!

Doe in september mee aan de Vier je stam challenge (wie weet spreek je af in het eggie) en in december aan wichtelen (in 2022 stuurden 50 speeltuiners elkaar een lief pakketje via de post). 

NIEUW: DE BABYSPEELTUIN

Sinds de zomer van 2023 is de Kiindspeeltuin ook he-le-maal ingericht op zwangeren én baby-ouders. Dit knusse hoekje hebben we de Babyspeeltuin gedoopt.

Je treft er andere zwangeren uit Nederland en België en speciaal voor de Babyspeeltuiners hosten we regelmatig een extra sessie. Zoals een vragenuurtje met onze huislactatiekundige Annegien Bakkers. Er hangen toffe mensen rond met wie je kunt uitwisselen. Hier zit je in de voorhoede!

Hier lees je meer over het aanbod voor zwangeren en baby-ouders.

Probeer nu 30 dagen voor maar €7

ONTMOET ONZE

EXPERTS

Van deze leukerds viel al van alles te leren.

Yara Linde

Yara Linde

Kiindspeeltuinhost

Yara studeerde ontwikkelingspsychologie & humanistiek en houdt van alles wat te maken heeft met authentieke verbinding en (zelf)liefde. Niet zo gek dus dat ze Kiind al volgde voordat ze moeder werd! Ze woonde drie jaar met haar gezin in Spanje waar ze leerde over community en samenleven in de natuur. Nu is ze online ondernemer en maakt ze een cursus over archetypes voor vrouwen. In Yara’s kringgesprekken is er ruimte voor echt contact met diepgang én plezier.

Nelleke Bos

Nelleke Bos

Kiindschrijver

Nellekes specialisaties: vrijeschooldingen, samen slapen, de natuur in, naar je kind luisteren áchter de woorden, queer family life (non-binairy puber en gezin met twee moeders), samengesteld gezin, hsp, ass, adhd, hb en dus lhbtqi (ze heeft bijna de hele bingokaart in huis) én tijd voor jezelf en je lief maken terwijl het hele gezinsleven altijd op zijn kop lijkt te staan.
Nelleke schreef veel van je favoriete stukken uit Kiind magazine en die op kiind.nl.

Nina Mouton

Nina Mouton

Mild ouderschap

Waarom zette ik mijn zoon in een hoek terwijl zijn hart ervan brak en het mijne ook? Nina is schrijver van Mild ouderschap en legt in een expertsessie uit wat mildheid naar jezelf, je kinderen en je omgeving toe betekent.

Drees Koren

Drees Koren

Podcastmaker

Haar thema’s? Seksualiteit, ouderschap, persoonlijke ontwikkeling, feminisme, spiritualiteit, coaching.

Drees Koren (podcastmaker, journalist en mama van vier) gaat in haar podcast Hallo sexy mama op zoek naar een sensueel en sensationeel leven. In de Kiindspeeltuin draaide ze haar hand niet om voor de meest intieme sessie ever.

Annegien Bakkers

Annegien Bakkers

Lactatiekundige IBCLC en ex-verloskundige

Annegien is Kiinds borstvoedingsexpert. Sinds 2022 host ze het maandelijkse borstvoedingsuurtje in de Kiindspeeltuin. Ook host ze nog haar eigen community voor borstvoedende moeders.
Naast verstand van borstvoeding weet ze alles over verloskundige zaken, op reis gaan met je gezin en hoogbegaafdheid.

Jeroen de Jong

Jeroen de Jong

Relatietrainer en vadercoach

Jeroen de Jong creëert met De Praktijkvader een plek waar mannen alles wat ze in hun vaderschap tegenkomen, kunnen delen, onderzoeken en bevragen. Sinds 2014 geeft hij trainingen voor mannen waarin het vaderschap en persoonlijke ontwikkeling samenkomen. In de Kiindspeeltuin gaf hij meermaals (samen met zijn partner Wendy van Dam) relatietips tijdens interactieve expertsessies.

Annemieke Verbeek

Annemieke Verbeek

Doula en Kiindcursusmaker

Annemieke maakte de Kiindcursussen Vol vertrouwen bevallen en Opvoeden zonder straf en beloning en deze kun je op je eigen moment bekijken. 

Ieder jaar is er sowieso een moment waarop het Kiindteam de cursussen samen met de leden starten, want samen leren is toch leukste.

Loïs den Hollander

Loïs den Hollander

Schermvrijopvoeden.nl

Lois den Hollander runt schermvrijopvoeden.nl. Ze vertelde in de Kiindspeeltuin over sensorische informatieverwerking.

Wist je dat er 8 (niet 5!) prikkelverwerkingssystemen zijn? Als je benieuwd bent naar de pizza oefening 🍕, de zin en onzin van sensorisch materiaal, en hoe proprioceptie je drukke of juist dromerige kind kan ondersteunen, Lois deed het uit de doeken.

CHARLES DYM

CHARLES DYM

Kindercoach

Een Kiindspeeltuiner zei na een kringgesprek gehost door Charles: “Dank je voor je altijd liefdevolle en rake begeleiding! Je open en flexibele houding geeft ruimte om te delen wat er speelt.”

Charles is queer, veganist, activist en lekker radicaal. Hij werkt als kinder- en gezinscoach met thuiszitters en thuisonderwijzers, LHBTI+ en autonome gezinnen. Van koppigheid en eigenheid wordt hij blij. In de Kiindspeeltuin deelt hij graag zijn ervaring met verbindend opvoeden, onderwijs(perikelen) en kleurrijke identiteitszoektochten.

EVA BRONSVELD

EVA BRONSVELD

Temperamentvolle kinderen

Eva Bronsveld is spreker, trainer en schrijver op het gebied van opvoeding en onderwijs en introduceerde het begrip temperamentvolle kinderen (ze schreef het boek!). Eva weet alles van kinderen die – meer dan gemiddeld – intens, gevoelig en opmerkzaam zijn in combinatie met een sterke eigen wil.

LYNN GEERINCK

LYNN GEERINCK

Aware parenting

Ze droomt van een wereld waarin ieder kind mag opgroeien in een hecht en verbonden gezin, waar op een natuurlijk manier aan de behoeften van ieder gezinslid tegemoet gekomen wordt en authentiek wordt gecommuniceerd. In die wereld zouden ouders goed omringd worden, waardoor dit niet zo’n onmogelijke opgave lijkt… Hierover schreef ze een boek: Goed omringd. En precies daarover vertelde ze aan de Kiindspeeltuiners.

Juliëtte Schraauwers

Juliëtte Schraauwers

Onderwijsvernieuwer

Onderwijsvernieuwer Juliëtte Schraauwers (ze initieerde NOWSCHOOL) vertelde – mét baby aan de borst – over haar visie op onderwijs: ‘When we change childhood, they change the world’.

Groei, leer en verbind 

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0