KIINDSPEELTUIN

GROEI, leer en verbind

Kiindspeeltuin vaak gestelde vragen

IK BEN NIET ZO'N GROEPSMENS EN WIL ALLEEN JULLIE INFORMATIE, IS DE KIINDSPEELTUIN DAN OOK VOOR MIJ?

Een van de hoofddoelen van de Kiindspeeltuin is dat we contact tussen ouders onderling faciliteren. Geen behoefte aan groepscalls en picknick-dates? Een ander hoofddoel is dat we veel meer informatie en inspiratie willen geven. Er is meer dan genoeg verdieping te vinden. Webinars door experts (al meer dan 60 opnames die je terug kunt kijken), ALLE verschenen ebooks, ALLE cursussen, videolessen, ALLE digitale edities van Kiind magazine: je vindt een hele berg zinnig materiaal en die berg wordt alleen maar groter. Je kunt zelf kiezen wat je eruit pikt, maar je bibliotheek is gevuld!

Mijn kind is 8 weken/ 8 maanden/ 8 jaar/ 18 jaar/ ik heb (nog) geen kind(eren): is de Kiindspeeltuin dan iets voor mij?

We hebben de Kiindspeeltuin ingericht vanuit het idee dat je altijd in een fase zit in het ouderschap:

Fase 1: je leert wat je kind nodig heeft en slurpt alle informatie op
Fase 2: je leert je kind begrijpen: de opgeslurpte informatie zet je in om door te krijgen hoe je kind in elkaar zit
Fase 3: je ontdekt dat je er zelf ook nog bent; je leert jezelf (als ouder) begrijpen
Fase 4: je leert hoe je lief voor jezelf kunt zijn; hoe leg je nou echt die lat lager?
Fase 5: je leert er vanuit balans te zijn voor je dierbaren: je wilt je vrij voelen vanuit verbinding met anderen

Je zit misschien in meerdere fases tegelijk of hopt van de ene naar de andere fase en weer terug: voor elke fase bieden we iets dat aansluit op jouw behoefte.

Ik ben geen hardcore Natuurlijk-Ouderschapper: is de Kiindspeeltuin dan iets voor mij?

Ook als je geen borstvoeding geeft of gaf, je geen gezinsbed hebt of had, niet aan wasbare luiers doet of deed, geen thuisonderwijs- of vrije-school-ouder wordt, bent of was: als Kiind je aanspreekt, dan vind je zeker wat je zoekt in de Kiindspeeltuin.

Ik voel me zelfverzekerd over mijn manier van opvoeden: is de Kiindspeeltuin dan iets voor mij?

Uiteraard! Misschien leer je zelfs nog wel wat nieuws. Bijvoorbeeld van een andere hardcore NO-er aan de andere kant van het land die je nog niet kende. In de Kiindspeeltuin zit je in de voorhoede. We nodigen je ook graag uit te vertellen over hetgene waar jij mega-enthousiast bent.

WAAR STAAT DE KIINDSPEELTUIN?

De Kiindspeeltuin is digitaal. Zo kan iedereen van over de hele wereld meespelen (maar de meeste leden zullen in Nederland en België wonen). Het is een communityplatform buiten Facebook enzo om. Met digitale samen-momenten, cursussen en nog veel meer.

IS DE KIINDSPEELTUIN ALTIJD OPEN?

Ja! Gewoon 24/7, net als het internet.

LOG JE IN OP EEN SITE OF IS HET EEN APP?

Het is een website, en een app! Dus jij kiest.

MAG IK MIJN ACCOUNT MET MIJN PARTNER DELEN?

Absoluut. Zorg dan wel dat je ook een naam samen deelt, dan weten anderen tegen wie ze praten. Enne, wel echt een goed idee: samen de Kiindspeeltuin in!

KOMEN ER OOK MENSEN UIT OOST-VLAANDEREN, WEST-DUITSLAND, DE BUURT VAN DE UTRECHTSE HEUVELRUG OF HET GEHUCHTJE WAAR IK EN DRIE KIPPEN WONEN IN DE KIINDSPEELTUIN?

De Kiindspeeltuin is alsmaar groeiende. Mensen uit alle hoeken van Nederland, een hele hoop uit België en een aantal leukerds uit uiteenlopende andere landen zoals Duitsland, Spanje, Zwitserland, de Verenigde Staten en Curaçao zul je er al aantreffen.

In de Kiindspeeltuin ga je steeds meer gelijkgestemden uit je regio leren kennen. Onze bedoeling is dat het op den duur zo is dat je fijne mensen leert kennen die belachelijk goed bij je passen en per ongeluk om de hoek wonen!

Uiteindelijk maken we de Kiindspeeltuin samen. Dus, kom jij erbij? Dan kunnen we tegen de volgende zeggen: ‘Ja! Er is net een leukerd bijgekomen die uit Oost-Vlaanderen, West-Duitsland, de buurt van de Utrechtse heuvelrug of het gehuchtje waar jij en drie kippen wonen komt!’

STAAN DE TIJDSCHRIFTEN OOK IN DE KIINDSPEELTUIN?

Jazeker! Gewoon ALLE 24 verschenen nummers staan er in en wachten er rustig op door jou gelezen te worden.

WAT MOET IK ME VOORSTELLING BIJ DE LIVESESSIES?

Livesessies doen we soms via Zoom, meestal direct binnen de live videotool van de Kiindspeeltuin.

Er zijn livesessies rond het maandthema, gehost door Yara en Charles. Deze houden we het liefst zo intiem mogelijk, zonder opname.

We hebben ook maandelijkse expertsessies. Die nemen we op zodat je ze op je eigen tijd terug kunt kijken.

Dan zijn er ook nog cursusuurtjes, waarbij we samen in de cursusstof duiken of samen een kijkfeestje doen (soms ook met napraten, hartstikke gezellig 🍿).

En: we houden van spontane verrassingen! Meditaties, in gesprek met speeltuiners met een goed verhaal, een muziekfeestje of een maakfeestje: het kwam allemaal al eens voorbij en we barsten van de originele ideetjes…

Of je er live bij wilt zijn bepaal je lekker zelf!

AAN WAT VOOR CURSUSSEN MOET IK DENKEN?

Alle cursussen van Kiind! Alle cursussen (en overige zinnige zaken zoals de ebooks) die je hier los kunt kopen vind je gratis in de Kiindspeeltuin.

Het zijn cursussen en ebooks die jou in je ouderschap versterken. Over thema’s die je van Kiind mag verwachten: huttenbouwend opvoeden, de lat lager leggen, rustig blijven bij driftbuien, opvoeden zonder straf en beloning, leren, spelen, rust in de kraamtijd en eigenwijs bevallen.

KOST HET NIET TEVEEL TIJD?

Dat we zoveel aanbieden voor zo’n bescheiden prijs, is stiekem een heel onverstandige keuze van ons. Maar we kunnen het niet helpen, we willen gewoon álles geven.

Dat betekent niet dat je ook álles moet consumeren. Zie het als een bibliotheek. Wanneer je een bibliotheek binnenstapt denk je ook niet: ‘Sjeempie, nu moet ik me door al die boeken heen ploegen.’ Nee, je denkt: ‘Wauw, dat is veel, hier zit vast tussen wat ik zoek.’ Dat is het idee achter het feit dat we al onze materialen aanbieden aan leden van de Kiindspeeltuin.

Je hebt je eigen bibliotheekje waarin je kunt opzoeken wat je wilt lezen, horen, kijken, op het moment dat jíj erop zit te wachten. Zo kan het zo zijn dat je pas over een paar maanden de expertsessies gaat kijken, die anderen live gezien hebben. En zo kan het ook dat je er ineens zóveel behoefte aan hebt, dat je ze in een weekje op je eigen moment binged.

En wat onze ervaring is: je hoeft niet alles mee te maken om wel te voelen dat het de investering al dubbel en dwars waard is geweest.

HOEVEEL KOST HET KIINDSPEELTUINLIDMAATSCHAP?

De onbeperkte toegang tot alles in de Kiindspeeltuin is € 25 per maand, € 60 voor drie maanden of € 150 als je kiest voor een jaar. Je betaalt de periode vooruit (via iDeal, Bancontact of met een credit card) en kunt altijd opzeggen.

WAT ALS IK ME BEDENK, HEB IK RECHT OP HERROEPING?

Het herroepingsrecht (met geld terug) is niet van toepassing omdat je direct na betaling digitaal toegang krijgt tot alles in het Kiindspeeltuinlidmaatschap.

HOE ZEG IK OP?

Werd je lid van Kiind vóór maart 2022? Misschien ben je dan ook abonnee van Wilde vrouw (destijds nog Kiind magazine). Opzeggen kan door te mailen naar klantenservice@aboland.nl o.v.v. ‘Kiind combi-lid’. Bellen kan op werkdagen tussen 9.00 – 17.00 uur via +31 (0)251 – 257924.

Werd je ná maart 2022 lid of weet je niet wanneer je lid werd?
Mail naar info@kiind.nl o.v.v. ‘Opzeggen’ en we helpen je!

WAAR KAN IK DE KLEINE LETTERS LEZEN?

De algemene voorwaarden vind je hier.

IK HOORDE IETS OVER EEN VERHUISAANBIEDING?

Eind december 2023 verhuisden we de Kiindspeeltuin naar een nog toffer platform. Toen gold tot medio april 2024 een verhuisaanbieding.

Als je eerder lid was van Kiind dan heb je mails ontvangen. Niet? Mail snel info@kiind.nl voor alsnog de verhuisaanbieding voor oud-leden.

Was je nog niet eerder lid van Kiind? Kom 30 dagen proberen voor maar € 7.

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0