KIINDWEEKEND 

NEEDE
27 tot en met 30 juni

 ALLES WAT JE MOET WETEN 

Het Kiindweekend op camping Lolotte (Diepenheimseweg 38, 7161 MA Neede) is áán van 27 – 30 juni. Drie nachten dus! Een minifestival met kamperen, workshops, samen eten, spelen. Veel mogelijkheid om anoniem rond te struinen maar ook om samen met de anderen van je veld samen rond het kampvuur te zitten.

We houden het kleinschalig en toch levendig. Met een duurzame markt, met de beste activiteiten voor de kleintjes, voor jezelf als ouders, met heerlijke hapjes, mooie natuur en vooral met veel gelijkgestemden om je heen. Er zijn door de dagen heen meerdere gesprekscirkels, yogasessies, workshops en andere gekkigheid om je bij aan te sluiten. Een vegan foodtruck van Laih laih’s kitchen, minimarkt waarin we het állerleukste geselecteerd hebben, huttenbouwen, dansen alsof je het meent, optredens, vuur maken, broodjes bakken, modderbadderen en aanschuiftafels om samen aan te eten.

Wat kun je verwachten van het Kiindweekend?

 PROGRAMMA 

Reizen met kinderen

Robert en Pieternel van Gezinsgeluk.nu gingen een jaar op reis met hun kinderen. Droom jij er ook van? Stel je vragen bij hen over reizen met kinderen in een groepsgesprek.

Optreden van onze columnist

Lachen joh! Drees Koren neemt het (natuurlijk) ouderschap op de hak. Even lekker lachen voor de moeders. Niet geschikt voor gevoelige oortjes.

Vinyasa yoga

Begin je dag met een Vinyasa yogales! Rek-en-strek je gek in de ochtenddauw. De les op alle niveaus begint met een korte meditatie gevolgd door groeten aan de zon op muziek onder begeleiding van je eigen ademhaling.

Vrouwencirkel

Schuif aan bij Pieternel in de mooie tent om mee te doen om je te verbinden met andere vrouwen.

Slacklinen

Oefen met balanceren op een strak gespannen band. Eigenlijk is slacklinen een soort van koorddansen. Super goed voor je balans, concentratie en coördinatie. Kom je het uitproberen?

Jungiaanse droomduiding

Dromen zijn de wegwijzers van de ziel. Door onze dromen te onderzoeken, ontdekken we de onvertelde verhalen die ons gemaakt hebben tot wie we vandaag de dag zijn. Onze overtuigingen bepalen ons gedrag en zij zijn diep in ons geworteld, vaak zijn we niet eens bewust welke overtuigingen ons leiden. In deze workshop leer je met een eigen droom te werken.

Ouder-kind dansavontuur

We gaan dansen op een verhaal. De pop beleeft avonturen die we, ouders en kinderen samen, gaat uitbeelden in een dans. Dit super toffe dansavontuur mag je écht niet missen!

Modderdag vieren!

Wat een feest! Vrijdag 28 juni is het officieel modderdag. En laten we op Lolotte nou net een fantastische modderspeelplaats tot onze beschikking hebben. Kom je met je mam en pap in de drap moddertaartjes bouwen? 

Verbind-geef-ontvang

Laat je innerlijke kind er zijn en laat los. Verbind vanuit je buik. Geef vanuit je hart. Ontvang vanuit je tenen. De Feesttantes lanceren vanuit liefde een spiksplinternieuwe workshop tijdens het Kiindweekend. Spannend!

Apenkooi-zingen

Wanneer heb jij voor het laatst gezongen? Zingen gaat niet per se om mooi. Je hoeft het podium niet op. Maak je stem los!

Gezinsoverleg

De tijd van autoritair opvoeden is voorbij. Maar hoe wil je het dan wel? Robert Tannemaat geeft een workshop Gezinsoverleg waarbij je oefent met besluitvorming volgens de C.O.N.S.E.N.T.-methode.

Yin yoga

Een heerlijk ontspannen yin yoga les. Tijdens de les heb je volop de tijd en ruimte om eens goed naar binnen te keren. De ruimte die daar ontstaat is zo fijn. Bij yin yoga gaat het niet om kracht maar om soeplesse. Daarom werk je niet met je spieren, maar met je bindweefsel.

Mannencirkel

Praat jij als vader met andere mannen over wezenlijke dingen die je echt raken? Je kunt bij Robert terecht om met andere mannen in gesprek te gaan. 

Ouder-kind massage

Handjes en voetjes in de aanslag! Doe met je kroost mee met de ouder-kind massage workshop van Inge Verbeek. Laat je een aantal oosterse massage techniekjes aanleren om elkaar lekker te laten ontspannen. Oeh, klinkt fijn hè?

De Liefdestotem

In een prachtige Indiaase Maharadja tent kun je je door de ceremoniemeesters van de feesttantes voor één dag met elkaar laten verbinden. Als individu, maar ook als groepje. Verkleed of in je eigen campingkloffie onderga je een liefdeceremonie. Na afloop krijg je een certificaat en wordt je buiten feestelijk ontvangen.

Opvoeden: je kind als spiegel

Al lees je nog zoveel over opvoeding, de praktijk is vaak weerbarstiger. Mirjam en Andries laten je zien en ervaren hoe je jezelf meeneemt in de opvoeding.

Vind je stam: leefgemeenschap

Interesse in een leefgemeenschap met gelijkgestemden? Tijdens dit groepsgesprek kun je ideeën uitwisselen en anderen ontmoeten die hetzelfde willen.

Naaicafé

Neem je allerleukste stofje mee naar het Kiindweekend of kijk wat voor moois Colinda misschien wel voor je heeft liggen. Zij helpt je graag in het naaicafé een geinig simpel itempje in elkaar te frutselen. Dit is ook je kans om het gat in die ene heerlijk zittende broek te repareren met een gezellig stofje of een ander fijn kledingstuk te upcyclen. Aan jou de keuze. En op zaterdag kun je op de mini-markt meehelpen met het maken van een Kiindweekend vlaggenlijn.

Festivalpaint

Hoe leuk? De Feesttantes maken tijdens de markt op zaterdag met liefde een persoonlijk kunstwerkje op je gezicht, waar je ’s avonds bij het dansen mooi mee kunt shinen.

Vind je stam: vriendschapsstam

Interesse in een vaste groep gelijkgestemde gezinnen waarmee je regelmatig afspreekt? Tijdens dit groepsgesprek kun je ideeën uitwisselen en anderen ontmoeten die hetzelfde willen.

Zandverhalen

Je hebt de hele dag keihard gespeeld. Je voetjes waren bruin van het zand en de modderbaan. Je haartjes zijn nu nat van het afspoelen of douchen. Luister voordat je moe maar voldaan je bedje induikt, heerlijk rozig naar de allermooiste verhalen in het zand.

Fikkie stoken

Super vet! Leer je eigen vuurtje stoken! We verzamelen op het terras bij de kantine en dan gaan we aan de slag. Neem gerust je vader, moeder, broer of zus mee.

Zwangercirkel

Marjolein Vos van Wombfulness geeft tijdens het Kiindweekend een cirkel speciaal voor de zwangere mama’s. Het zal een moment worden waarin ontspanning op alle vlakken centraal staat. Zo zal je dieper in je lijf zakken met een klankmeditatie, wordt je baby warm toegezongen, krijgen je voeten een zachte massage en worden er inspirerende bevalverhalen gedeeld. Zie het als een mini retraite. Je komt even totaal genieten van jezelf en het baby’tje in je buik.

 

Kiindweekend: samen een dorpje bouwen

 TICKETS 

De kosten zijn voor dit Kiindweekend nieuwe stijl superscherp!

  • 40 euro voor een staplaats
  • 67 euro voor een volwassene
  • 37 euro voor een kind (2-17)
  • 0 euro voor baby’s van 0 of 1 jaar oud

Dit is dus voor het hele weekend INCLUSIEF drie overnachtingen!
Je baten zijn niet in euro’s uit te drukken.

0