Uit je comfortzone stappen, daar heb je vaak een zetje voor nodig. Immers: je comfortzone is niet voor niets jouw meest ontspannen plek. Toch wil je er weleens uit, want de wereld lonkt. Daarbuiten wacht avontuur, gekkigheid, nieuwe inzichten, bezieling. Moet je eerst de deur uit. Zin in een avondje uit, workshops volgen, yoga in de natuur, vuurtjes stoken samen met een boel leukerds? Ja hè, dat dacht ik al. Heb je toevallig jonge kinderen, dan klinkt het misschien als een ver-van-mijn-bedshow.

Tijd voor mezelf, wat is dat?

Je kunt denken: daar ben ik allemaal nog niet aan toe, ik heb net een baby, een peuter, poeh, kom nog maar eens terug als ze groot zijn en ik tijd voor mezelf heb. Think again. Dit is het moment. Jij kunt de beste fijnste meest ontspannen ouder voor je kind zijn, juist als je ook dingen voor jezelf doet. 

Kwestie van doen. Proberen. Oefenen. De eerste keer is het onwennig: hoe ga je op pad met een verse baby erbij? Slaapjes, voedingen, wat heb je allemaal nodig onderweg, hoe lang kun je van huis zijn op een ontspannen manier? Je zult merken dat je erin groeit. Om jezelf speelruimte te geven, kun je dit allemaal op dezelfde plek oefenen: op het Kiindweekend. Samen met andere gezinnen is het lichter. Je helpt elkaar waar nodig en inspireert elkaar onvermijdelijk.

Nieuwe paden

Inspiratie heb je gewoon nodig. Om jezelf te voeden. Tijdens het Kiindweekend kun je jezelf uitdagen door in de frisse ochtenddauw te yogaën (serieus, spel je dat zo?!) en zonder pretentie te zingen – en dan wel met je hele hart hè! Je kunt aanschuiven bij de vrouwencirkel of de mannencirkel, net waar jij je het meeste bij thuis voelt. Tijdens en rondom al deze fijne dingen scharrelen je kinderen lekker rond. In het groen, in de modder of bij het zwembad. Handig! 

Weet je wat ook hartstikke vernieuwend en spannend kan zijn? Een groepsgesprek opzoeken, en zo alles te weten komen over reizen met je gezin, of over een supermooie methode om gezinsoverleg te voeren. Met een groot risico op een verbrede horizon en verhoogd bewustzijn, dus opgepast!

Zelfzorg

En waarom zou je al deze malle nieuwe dingen aangaan? Is het ouderschap zelf nog niet genoeg buiten je comfortzone? Is er iets mis met in de tuin zitten en bankhangen? Nou, het een is niet beter dan het andere. Het valt allemaal onder de noemer ‘zelfzorg’. Lekker thuis zijn en niks hoeven: dat is zelfzorg. Eropuit gaan en jezelf verrijken met nieuwe inspiratie en inzicht: ook dat is zelfzorg. En zelfzorg gaat vooraf aan goede zorg voor je kinderen, zo simpel is het. 

Wil jij er ook bij zijn? Lees verder!

Beeld: Mirjam Hagendijk

Kamperen met je baby kan prima

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind lekker gratis. Download editie THUIS! Vol tips om het thuis gezelliger te maken en een paar fijne cocoonweken te hebben.

Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0