In november zijn de knollen volop verkrijgbaar bij de boer en ook in de supermarkt. Wij maakten er een stevige soep van.
Met het Sint Maartenfeest is het een traditie om lantaarns te maken; een lichtje in de donker wordende dagen. Dat kan van papier, maar ook heel goed van een knol! Kinderen vanaf een jaar of zes kunnen dit met een beetje hulp!
Ingrediënten:
1 knolselderij
3 of 4 aardappels (ongeveer formaat vuist)
1 uitje
1 teentje knoflook
1 bouillonblokje
peterselie
Bereidingswijze
Schil de knolselderij en aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe dit in een pan met ruim water. Laat het koken tot het goed gaar is. Fruit ondertussen het gesnipperde uitje en een fijngemaakt teentje knoflook in een pannetje. Wanneer de knolselderij en aardappel goed gaar zijn, voeg je er een bouillonblokje aan toe en eventueel nog wat meer water. Maak dit glad met een staafmixer of blender of bewerk het met een stamper. Voeg vervolgens de knoflook en ui toe aan de soep. Als extraatje kun je wat walnoten door de soep doen.
Lantaarn
In plaats van de knol te schillen, kun je ook de knol uithollen. Van de uitgeholde knol kun je een mooie lantaarn maken door figuurtjes eruit te snijden.