Als het waait op de prairie blijft er soms wat lekkers hangen aan een cactus. En als het bij jullie niet waait, prik je het er toch zelf aan? Zo maak je een cactus. In een half uur kom je een heel eind.
Dit heb je nodig
- komkommer
- minikomkommertjes
- komkommer en minikomkommertjes zijn bij voorkeur een beetje krom, kromkommer dus.
- ananas
- cocktailprikkertjes
- satéprikkers
- scherp mes
- kniptangetje
En eventueel:
- Gedroogd fruit om aan de prikkers te prikken (bijvoorbeeld rozijnen of abrikozen)
Snijd een plak van 1/3 van de ananas af, en zet deze omgekeerd op een bordje of schotel. Snijd de komkommer van onderen recht af: dit is de stam van de cactus.
Prik drie of vier satéprikkers tot de helft rond het hart van de ananas. Mik het zo uit dat je de komkommer erop kunt spiesen zonder dat de uiteinden door de schil heen prikken.
Snijd de onderkant van twee minikomkommertjes af in de hoek waarop je ze aan de ‘stam van de cactus’ wilt bevestigen. Als het lukt maak je de snede een beetje hol zodat ‘ie goed op de stam aansluit.
Prik drie cocktailprikkers in de minikomkommertjes en duw ze zachtjes op de plek waar je ze wilt hebben: duw niet door. Trek ze terug, haal de prikkertjes eruit en druk ze tot de helft in de stam, op de plek waar ze een gaatje hebben achtergelaten. Spies daar de minikomkommertjes op: let opnieuw op dat hun velletje heel blijft. Dit zijn de ‘armpjes’ van de cactus.
Druk nu in de stam van de cactus cocktailprikkers: de stekels. Houd rekening met de ruimte die je traktatie nodig heeft.
Knip met het tangetje prikkertjes doormidden en duw ze met de stompe kant in de armpjes van de cactus.
Je stekelige traktatieophangsysteem is klaar! Nu kun je er nog gedroogd fruit aan spiesen, als je wilt. Of blokjes van de ananas!