Lekkere snack: Van komkommer tot cactus!

door Kaj van der Plas

Als het waait op de prairie blijft er soms wat lekkers hangen aan een cactus. En als het bij jullie niet waait, prik je het er toch zelf aan? Zo maak je een cactus. In een half uur kom je een heel eind.

Dit heb je nodig

  • komkommer
  • minikomkommertjes
  • komkommer en minikomkommertjes zijn bij voorkeur een beetje krom, kromkommer dus.
  • ananas
  • cocktailprikkertjes
  • satéprikkers
  • scherp mes
  • kniptangetje

En eventueel:

  • Gedroogd fruit om aan de prikkers te prikken (bijvoorbeeld rozijnen of abrikozen)

Snijd een plak van 1/3 van de ananas af, en zet deze omgekeerd op een bordje of schotel. Snijd de komkommer van onderen recht af: dit is de stam van de cactus.

Prik drie of vier satéprikkers tot de helft rond het hart van de ananas. Mik het zo uit dat je de komkommer erop kunt spiesen zonder dat de uiteinden door de schil heen prikken.

Snijd de onderkant van twee minikomkommertjes af in de hoek waarop je ze aan de ‘stam van de cactus’ wilt bevestigen. Als het lukt maak je de snede een beetje hol zodat ‘ie goed op de stam aansluit.

Prik drie cocktailprikkers in de minikomkommertjes en duw ze zachtjes op de plek waar je ze wilt hebben: duw niet door. Trek ze terug, haal de prikkertjes eruit en druk ze tot de helft in de stam, op de plek waar ze een gaatje hebben achtergelaten. Spies daar de minikomkommertjes op: let opnieuw op dat hun velletje heel blijft. Dit zijn de ‘armpjes’ van de cactus.

Druk nu in de stam van de cactus cocktailprikkers: de stekels. Houd rekening met de ruimte die je traktatie nodig heeft.

Knip met het tangetje prikkertjes doormidden en duw ze met de stompe kant in de armpjes van de cactus.

Je stekelige traktatieophangsysteem is klaar! Nu kun je er nog gedroogd fruit aan spiesen, als je wilt. Of blokjes van de ananas!

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Regenboogeten: recepten in alle kleuren

Regenboogeten: recepten in alle kleuren

Roze rabarber in een plaatcake, gele kokoscurry, zwarte inktvispasta en een blauw bosbessentaartje: Cathelijne van den Bercken schotelt je een kleurenpalet aan gerechten voor. Geniet van de gezonde kleurstoffen! Roze: rabarberplaatcake Oeh, heerlijk die heerlijk...

Speelkeien vilten van stenen

Speelkeien vilten van stenen

Gevilte stenen zijn decoratief op de vensterbank of seizoenstafel. Daarnaast zijn ze een mooie aanvulling op het speelgoed. Stapel ze tot torens of gebruik ze bij de houten blokken als afscheiding van de kasteeltuin. Natvilten is een leuke bezigheid voor kinderen. Tot...

Met drie kinderen in een klein huis

Met drie kinderen in een klein huis

Art director Jannie woont met haar drie kinderen in een fantastisch maar klein huis. Dan kun je best makkelijk in chaos verzanden. Jannie niet. Ik heb allerlei systeempjes in huis. Zo stop ik voor de hele week voor de kinderen kleren in mandjes. Zo weet ik zeker...

Activiteiten voor kinderpartijtjes

Activiteiten voor kinderpartijtjes

Wat is er eigenlijk leuker dan een kinderfeestje thuis met ouderwetse spelletjes? Bereid voor een uur spelletjes spelen ongeveer vijf spelletjes goed voor en houd er een paar achter de hand die weinig voorbereiding vereisen, voor als het allemaal erg snel...

Cadeautjes maken met het wichtelmannetje

Cadeautjes maken met het wichtelmannetje

Veel mensen hebben in de winter last van heftige of minder heftige winterdips, er wordt verlangend uitgekeken naar de lente en opgezien tegen de verplichtingen tijdens de feestdagen. Juist daarom is het zo heerlijk om elkaar in deze donkere dagen te verwennen met...

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind stiekem lekker gratis. Download editie OER! Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0