Raamkristallen vouwen en knippen

door Jannie

Vouw-en-knip kristallen zijn leuk om in de winter de ramen of de seizoenstafel mee te versieren. Het idee is zo simpel en toch magisch voor een kind; met wat simpele knipjes ontstaan de mooiste vormen.

Je hebt alleen vouwblaadjes en een schaartje nodig. Het werkt het fijnst wanneer de vouwblaadjes vrij dun zijn. Zo is het papier ook nog gemakkelijk te knippen wanneer het een aantal keer is dubbelgevouwen.

Als eerste vouw je het blaadje twee of drie keer dubbel. Dit kan diagonaal of recht zijn. Op de foto is het blaadje drie keer diagonaal gevouwen.
knutselen: raamkristallen maken. mooi zeg.En nu knippen maar! Alles kan, behalve vouwlijnen in zijn geheel afknippen, dan valt de kristal uit elkaar.

Plak de kristallen nu op het raam. Je kunt er ook een slinger of mobile van maken. Wanneer je hele grote blaadjes gebruikt kun je de kristallen gebruiken om de tafel mooi te versieren door ze als onderlegger te gebruiken. De kristallen zijn ook leuk om verjaardags/kerst/uitnodigingskaarten mee te maken!

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Gezonde lunchideeën: Paddestoelenweek

Gezonde lunchideeën: Paddestoelenweek

In februari heb je in het artikel Gezonde lunch kunnen lezen waarom het belangrijk is om een goede lunch en een gezond tussendoortje mee te geven. In de praktijk is dat misschien niet altijd even makkelijk, zeker als jullie gewend zijn aan een paar boterhammen en een...

Citroenmaanzaadcake zonder geraffineerde suiker

Citroenmaanzaadcake zonder geraffineerde suiker

Deze cake is lekker fris, niet te zoet en geheel plantaardig. De cake is geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver. Verhit amandelmeel niet te vaak. Noten zijn rauw veel gezonder, bij verhitting oxideren ze. Dus neem er ook een handje noten bij! Nodig: 120 ml...

Vegatopia: Sellerieburgers met peterselie-walnootpesto

Vegatopia: Sellerieburgers met peterselie-walnootpesto

De bereidingswijze van deze sellerieburgers lijkt op die van Indiase pakora's, maar door de gebruikte ingrediënten krijgen de burgers een duidelijk Noord-Europees accent. Mosterd en knolselderij zijn een klassieke combinatie. De subtiele smaak van de peterseliepesto...

Verrukkulukke pompoenpannenkoekjes

Verrukkulukke pompoenpannenkoekjes

Herfst, dús pompoen! Na een heleboel soepmaaltijden is een ander gerecht met pompoen wel verfrissend. Maak eens pompoenpannenkoekjes. Dat is per ongeluk niet eens zo ongezond. Ingrediënten 300 g pompoen 1 ei 125 g volkorenmeel 2 1/2 dl melk beetje roomboter...

Pannenkoekentaart: Stapel op je verjaardag

Pannenkoekentaart: Stapel op je verjaardag

Hoera, je kind is jarig! Een heerlijke taart hoort natuurlijk bij een verjaardag, maar het is vaak wel érg ongezond. De meeste taarten bevatten veel suiker en bovendien wordt er meestal witmeel gebruikt. Waarom deze ingrediënten niet aan te bevelen zijn, staat in dit...

Een scala aan broodrecepten

Een scala aan broodrecepten

Wat ruikt er nu lekkerder dan een vers gebakken brood? Zelfs in supermarkten worden broden ter plekke afgebakken, omdat mensen zich prettig voelen wanneer deze heerlijke geur zich door de winkel verspreid. Zelf je brood bakken is gemakkelijk, leuk en rustgevend om te...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0