Lammetjes kijken
Small girl in woolen clothes looking at the lambs.

Hier kun je deze lente lammetjes kijken

Lammetjes kijken in de lente, is er iets schattigers dan dat? Lente en lammetjes horen bij elkaar. Eigenlijk begint de lente pas echt wanneer je een lammetje hebt zien dartelen in de wei. Op heel veel plaatsen kun je in maart en april lammetjes bezoeken en soms zelfs aaien en voeren.

Er zijn verschillende boerderijen en schaapskooien die lammetjesdagen organiseren. Maar ook boerderijen met lammetjes waar je spontaan op bezoek kunt komen. We hebben wat adressen verspreid door heel Nederland voor je op een rijtje gezet.

Lammetjes in regio Zuid

Schaapskooi Brunssummerheide is ook een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, dus er is altijd wat te doen, te zien en te leren.
Hoeve Lichteberg op de St. Pietersberg is gelegen in een meer dan prachtig gebied en heeft ook nog een museum. En je kunt broodjes bakken op lammetjesdag!
Boerderij Adrianushoeve Schiedam heeft veel te vertellen over natuur en landbouw, en is ook zeker voor leerkrachten en hun groepen erg de moeite waard. Het educatieve programma is heel uitgebreid.
Op Schapenboerderij Schapenboerderij Wolphaartsdijk wordt ook kaas gemaakt met biologische melk van een bijzonder schapenras.

Lammetjes in regio Midden

Bij de Rhedense schaapskudde kun je ook een lammetje adopteren en dit lammetje zelf een naam geven!
Schaapskooi Stroothuizen in Denekamp heeft niet alleen lammetjes, maar ook nog een ‘magisch pad’ en lekker eten.
Schaapskudde Elspeet en Vierhouten ligt in een prachtig gebied en organiseert jaarlijks een lammetjesdag.
Bij Schaapskooi de Loenermark in Loenen mag je zomaar tussen de schapen en hun lammetjes wandelen. Ook kun je de schapen voeren, en daarnaast nog ritjes op de pony’s maken.
Boerderij van de familie Kuijer in Soest organiseert nog andere activiteiten tijdens een lammetjesdag. Hier kun je zelfs meerdere keren terecht in de lammertijd.
Boerderij de Boerinn in Kamerik: hier kun je ook nog kijken bij het schapen scheren.

Lammetjes in regio Noord

Bij Schaapskooi Hijkerveld in Hijken kun je in maart terecht voor de speciale lammetjesdag (zie de site voor de actuele data).
Op Schapenboerderij Texel hebben ze een groot deel van het jaar lammetjes. Handig!
De Holtinger Schaapskudde in Havelte en Uffelte:
De Schaapskudde Ruinen bevindt zich in het prachtige natuurgebied het Dwingelerveld, en organiseert ook een lammetjesdag.

Veel plezier!

https://kiind.nl/article402/