GEBOORTEFESTIVAL 

ALKMAAR
zaterdag 13 april 2019

 BORSTVOEDINGSFESTIVAL 

ALKMAAR
zondag 14 april 2019

 GEBOORTEFESTIVAL & BORSTVOEDINGSFESTIVAL 

Op deze festivals zijn net als altijd onze belangrijke Kiindfestival-peilers aanwezig: een fijne sfeer, verdieping over ouderschap en opvoeding, interactie met andere ouders, huttenbouwen, broodjes bakken, knutselen, een duurzame markt met de mooiste spulletjes, workshops en biologisch eten en drinken. Wat wel anders is, is dat beide dagen een eigen thema hebben: op 13 april is dat Geboorte en op 14 april Borstvoeding. De markt is hetzelfde, het programma is anders. Het Geboortefestival is perfect voor zwangeren en mensen die zich willen verdiepen in alles rondom zwangerschap en geboorte, en het Borstvoedingsfestival is precies voor jou als je borstvoeding geeft, gaat geven, theoretisch gezien heus ooit een keer zou willen gaan geven, had willen geven of er in je werk mee te maken hebt. 

 MARKT 

Markt

BambooBaby

Zoogcompressen zijn een must-have voor zogende mama’s. Bij BambooBaby verkopen ze wasbare luiers, zoogcompressen, menstruatiecups en maandverband van wol, zijde en natuurlijk bamboe!

Sisu geboortepraktijk

Sisu biedt professionele persoonlijke begeleiding op natuurlijke basis tijdens Zwangerschap, geboorte en babytijd.
Er is veel persoonlijke aandacht voor de wensen van de (aanstaande) ouders, waardoor elk traject en elk consult uniek is en bijdraagt aan een positieve (geboorte-) ervaring.

Oermensjes

De groen-goed webshop voor jou en je kind, dat is Oermensjes. Bij Oermensjes vind je onder meer stevig broodtrommels en niet lekkende-drinkbekers, houten speelgoed, verzorgingsproducten en knutselmaterialen op basis van natuurlijke ingrediënten, handige hergebruikers en wasbare producten.

Renate van Lith Fotografie

Renate van Lith Fotografie is volledig gespecialiseerd in het vastleggen van alle bijzondere momenten rondom de geboorte van een kind.

Nappys.nl

Goedgevulde shop waar veel verschillende merken wasbare luiers en vrouwenproducten te verkrijgen zijn. Een aantal unieke merken in Nederland. Met hele leuke blije consulentes die graag veel en uitgebreide informatie geven over het assortiment.

Doula’s On cloud nine en Tamelijk Briljant:

‘We zijn lokale doula’s uit de regio Alkmaar, en geloven dat elke zwangere recht heeft op een positieve geboorte-ervaring. In onze begeleiding bieden we no nonsense, praktische, mentale en fysieke steun voor (coaching, massage), tijdens (non stop steun, of je nou in 2, 10 of 20 uur baart) en na (coaching, postnatale doula steun) de bevalling.’

Ernst van de Reep boekpromotie

Boeken over zwangerschap, borstvoeding, verzorging en opvoeding van de volgende uitgeverijen: Christofoor (o.a. het nieuwe borstvoedingboek van Stefan Kleintjes en Gonneke van Veldhuizen), Samsara (o.a. Positief over bevallen van Milli Hill en het attachment parentingboek van Sears) en Panta Rhei (o.a. Baby, dreumes, peuter yoga). Kom snuffelen!

Praktijk De Geboortespecialist

We bieden met een groeiend team geboortetrauma therapie en begeleiding voor duurzaam moederschap met de focus op een gezonde geboorte.

Dalalou Natuurlijk

Dalalou is een bedrijf met een missie. Ze willen zoveel mogelijk bewustzijn creëren bij vrouwen die zwanger willen worden of het al zijn, met behulp van natuurlijke pakketten, inspiratieblogs en videos. Bewustzijn over hoe belangrijk het is om je door fijne, duurzame, gifvrije, natuurlijke en liefdevolle producten te laten ondersteunen in alle fasen van conceptie tot geboorte en daarna. De producten van Dalalou zijn zo natuurlijk en duurzaam mogelijk. Natuurlijke producten dragen bij aan een veilige start en een gezonde ontwikkeling van je baby en van jou als kersverse moeder, doordat ze zo weinig mogelijk belastende stoffen bevatten. Hiermee kies je voor de beste kwaliteit voor jou en je baby en laat je een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter. Of je nou bevalt in het ziekenhuis, in je eigen knusse bedje of oer in het bos.

Marieke-gedichten voor mama

Marieke is schrijfster van ‘Tiet voor een rijmpje’. Ze draagt ook voor op het festival! Bemachtig haar boekje bij haar.

Wollaa

Dragers, slapers en meer voor de allerkleinsten. Zacht, koesterend, basic én gezond. Wollaa is ontstaan o.b.v. onderzoeken, waaruit blijkt dat kinderen door contact met wol op natuurlijke wijze hun luchtwegen versterken. De Wollaa’s zijn gevuld met Nederlandse schapenwol. Grotendeels natuurlijk afbreekbaar, gifvrij en met minimale CO2-footprint.

Forte Kinderopvang

Forte vangt kinderen op uit de omgeving Alkmaar. Forte biedt een veilige omgeving om in op te groeien en jezelf te ontwikkelen. Door in te spelen op de behoeften van kinderen en hun ouders zorgen we ervoor dat ze zich welkom voelen bij Forte. Daarbij overtreffen we graag ieders verwachtingen. 

Ginger Fairy

Behalve het geven van kindermassage en inspireren met aromatherapie, verkoop ik mooie, pure en bewuste producten voor baby en kind zoals natuurlijke knutselmaterialen, verzorgingsproducten en houten speelgoed.

Baby- en kindergebaar

Cursussen aan ouders en ouders met kinderen in Babygebaren. Daarnaast verkoop ik items die daarbij kunnen helpen zoals boeken, dvd’s, spelletjes etc. Zusterbedrijf van Oermensjes die zich ook heeft ingeschreven voor een halve tafel, graag staat wij naast elkaar indien mogelijk.

Stapperdestap

Barefoot schoenen voor je kleintje. Met veel liefde zelfgemaakt uit vooral restproducten dus ook met liefde voor het milieu en natuur.

D2BA (dare2Bawesome)

Nieuwetijdsopvoeden en Nieuwetijdsopvoedcoaching.

We are wovens

We are Wovens is een super mooi draagmerk wat gedragen wordt door beginnende dragers maar ook al door ervaren dragers. Wij staan bekend om onze uitstekende kwaliteit, zacht uit de doos en sterke doeken.

Stichting Kinderwensbloggers

Stichting die zich inzet voor mensen om op een gezonde manier zwanger te worden en te blijven. Ze willen een brug te slaan tussen medisch en niet-medisch en bieden een platform aan lotgenoten en professionals.

BabiesBestBeginning

Geeft vrouwen het vertrouwen terug van hun intuïtie en (de kunst van, want het kan oooh zo mooi zijn!) het baren. BabiesBestBeginnings helpt veel beter te kunnen ontspannen en (energetisch) ruimte te maken in het lichaam door angsten en blokkades op te ruimen.

Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova

In het centrum kunnen zwangere vrouwen, hun partners en ouders met baby’s en kinderen terecht voor allerlei activiteiten rondom jong ouderschap.

Het Nest, vliegles voor ouders

Dit is een plek waar (aanstaande) ouders en professionals kunnen leren over de relatie met (hun) kinderen. Ze willen onderbouwde kennis geven over hechting (en nog veel meer) en laten zien dat straffen en belonen niet nodig is. Hoe ben je een leider én heb je een goede relatie met (jouw) kind? Zo ontwikkelen kinderen zelfvertrouwen en groei je als ouder en vergroot je jouw eigen opvoedintuïtie. Daarnaast bieden ze een training om naast alle praktische info over de bevalling, etc. ook bewuster te zijn van de keuzes die je maakt als de baby geboren is. Hoe kun je zo goed mogelijk voor jouw baby en jezelf zorgen? It takes a village to raise a child, hoe bouw je je eigen stam?

Je Suis Baby

Kolven zonder elektriciteit? Het kan met de Haakaa kolf, die zelf vacuüm trekt! Je Suis Baby is distributeur van Haakaa. Deze kolf won in 2018 de Baby innovation en consumer award. Je kunt ook bij ze terecht voor hydrofiele doeken en bijspeeltjes.

Bevallen met Liefde

‘Een bevalling is een van de meest bijzondere gebeurtenissen in je leven. Als doula bij Bevallen met Liefde geef ik liefdevolle ondersteuning voor, tijdens en na de bevalling. Voor een liefdevolle start van het leven van een kindje!’

BORO*ATELIER

Natuurlijk gekleurde, unieke baby essentials van duurzaam biologisch katoen, handgemaakt met sociale impact in het Amsterdamse BORO*ATELIER.

The Health Factory

Voedingssupplementen voor zwangeren, borstvoedende vrouwen en hun baby’s.

Bloomon

Bloomon is letterlijk en figuurlijk een bloeiend bedrijf waarin we mensen blij willen maken met onze producten.

 PROGRAMMA 

Hoe zien de festivals en het programma er ongeveer uit?

In de basis zijn de festivals bedoeld voor het hele gezin en een fijn samenzijn met gelijkgestemden in een inspirerende omgeving. Maar… we hebben met de festivals ook een missie! Naast gezellige en toffe dingen, willen we ook verbinden en informeren. Op beide dagen faciliteren we daarom dat je met andere ouders in gesprek kunt gaan. Je hebt op die manier niet alleen aanspraak van degene met wie je binnenkomt, maar ook van anderen in dezelfde fase en ervaringsdeskundigen die je alles wat je weten wil, vertellen. 

Tijdens het Geboortefestival kun je je bijvoorbeeld laten informeren over je rechten bij je bevalling, oefenen op fijne houdingen en goed voorbereid aan je bevalling beginnen met een geboorteplan.

En als we tijdens het Borstvoedingsfestival het geven van borstvoeding vieren, kun je ondertussen te weten komen hoe je de beste start maakt en brandende vragen stellen over borstvoeding aan Stefan en Gonneke van het Kenniscentrum voor Borstvoeding.

Verder onder andere op het programma: dansen, kangatraining, huttenbouwen, broodjes bakken, postpartum yoga, een heus geboortepanel en borstvoedingsgedichten.

En… wist je al dat Milli Hill tijdens het geboortefestival een lezing komt geven? Milli Hill heeft het boek ‘positief over bevallen’ geschreven en komt helemaal uit de UK overgevlogen om daar meer over te vertellen. En Mirjam Vos, auteur van het boek ‘liefdevol bevallen’ geeft een super liefdevolle en fijne workshop in de ‘chillout’.

BEZOEKERS OVER ONZE FESTIVALS:

“Zelden zoveel ontspannen mensen bij elkaar gezien”

‘Ik word nog steeds heel blij van Kiind! Van het tijdschrift, van het festival, van de mensen die Kiind maken! Herkenning, inspiratie en verbondenheid met ouders die het ook een beetje zoals ik doen. Of een beetje anders! 🙂 Maar wel vanuit dezelfde basis: verbinding met je kind en jezelf, zien wie je kind is en wat je kind nodig heeft, buiten zijn, creativiteit, plezier, zorg voor de aarde…’

‘Zelden zoveel vrolijke, ontspannen mensen en kinderen bij elkaar gezien als op het festival.’

“Ik vind het heerlijk om er rond te wandelen”

‘Op het Kiindfestival zijn diverse workshops, lezingen, kraampjes die betrekking hebben op het natuurlijk en bewust ouderschap. 
Ik vind het heerlijk om er rond te wandelen, mensen te kijken, kraampjes te kijken, met mensen te kletsen, nieuwe ideeën op te doen of weer even stil te staan en bewuster te worden bij deze manier van ouderschap. Want de mensen in mijn omgeving denken er soms toch echt wel anders over waardoor de twijfel ontstaat. Maar door hier samen te komen met andere mensen, raakt ik de onzekerheid weer kwijt.’

0