Nu zwanger? Laat je heerlijk vertroetelen!

Ken je de prachtige uitdrukking: mothering the mother? In het Nederlands klinkt dat eigenlijk een beetje tuttig: bemoeder de moeder, maar het is juist iets heel liefdevols waarmee je de moeder volop in haar kracht zet, dankzij zachte ondersteuning van wijze vrouwen. Precies wat je nodig hebt als je zwanger bent.

Reuze sterk en zelfstandig

Wij vrouwen, wij (aanstaande) moeders, zijn sterk. We kunnen alles. Tuurlijk. En toch: in de periode dat je in verwachting bent, verandert alles. Je wordt zacht. Letterlijk: je spieren en banden verzachten en maken zo ruimte voor je baby. Ook emotioneel kun je een zacht ei zijn. Harde films en actueel nieuws vermijd je vaak graag, je tempo wordt zacht. Ook de aankomende geboorte gedijt goed op maximale zachtheid. In onze werkcultuur zijn we echter gewend om heel hard door te buffelen tot het einde. Pas als het verlof in gaat, rusten we iets meer. En zelfs dan staat onze agenda tjokvol met de nodige wensen en klusjes.

Marjolein van Wombfulness biedt heerlijke weekendretraites aan. 28-30 september is er een speciaal voor zwangere vrouwen. Want je zwangerschap kan een periode van pure kracht en vitaliteit zijn. Ze wil daarom iets tegen je zeggen:

Moeder en baby: een hecht team

Mag je zomaar uitrusten? Tijd voor jezelf en je groeiende baby nemen? Je laten masseren, je laten vertroetelen en omringen door vrouwelijke wijsheid en liefde? Wanneer je als moeder rust neemt, geniet je baby van alle hormonen die je dankzij jouw rust vrijmaakt. Je hebt vast wel eens gemerkt dat je baby beweeglijker is op de momenten dat jij eventjes gaat liggen. Je baby en jij zijn een hecht team. Nu, in de buik, en straks, uit de buik.

Verzeker je nu van een plek in deze unieke retraite.

Rust

Tijdens je zwangerschap verbruik je structureel meer energie. Beatrijs Smulders schrijft in Veilig Zwanger: ‘Vanaf het moment dat je zwanger bent geworden, vinden er dagelijks miljoenen celdelingen in je lichaam plaats. Uit ervaring weten wij dat de extra energie die je nodig hebt voor de groei van je baby te vergelijken is met ongeveer twee uur extra werken per dag. Dus als je normaal acht uur werkt, werk je als je zwanger bent eigenlijk tien uur.

Kortom: met jouw rust geef je waardevolle energie aan je baby. Jullie verdienen het!

Verder lezen

Positief over bevallen, Milli Hill

Vrije geboorte, A.M. Korteweg

5 redenen voor rust in je zwangerschap

Brief aan mijn pasgeboren baby

Laat het kraambezoek maar wachten (7 tips voor een beschermde kraamtijd)

Nieuwe baby? ‘Let your monkey do it!’