Ongebakken appeltaart lust je rauw!

door Cathelijne van den Bercken

Feest! Daar hoort natuurlijk taart bij. Deze taart bestaat uit rauwe ingrediënten en is zonder suiker of andere zoetstoffen. De rozijnen, dadels, banaan en appel maken ‘m al zoet genoeg. Je kind kan goed meehelpen met bijvoorbeeld het malen van de noten, het ontpitten van de dadels, het pureren van de banaan en het raspen van de appels.

150 g rauwe pecannoten
100 g rauwe amandelen
200 g rozijnen
8 dadels, ontpit
4 bananen
2 eetl. limoensap of citroensap
2 flinke goudreinetten of andere zachtzure appel, met schil geraspt
2 theel. kaneel
springvorm met een doorsnede van ongeveer 25 cm, de bodem bedekt met bakpapier


Deze taart bestaat uit rauwe ingrediënten en is zonder suiker of andere zoetstoffen

Week de pecannoten en de amandelen een nacht in koud water met een scheutje azijn of citroensap. Hierdoor komt fytase vrij die ervoor zorgt dat het fytinezuur in de noten uitgeschakeld wordt. Fytinezuur blokkeert de opname van vitamines en mineralen1. Dus dat wil je liever niet binnen krijgen.

Maal de noten fijn in de keukenmachine of het bakje dat bij de staafmixer zit. Voeg de rozijnen en de dadels toe en ga door met malen totdat er een stevige, deegachtige consistentie ontstaat. Verdeel het notendeeg over de bodem van de springvorm.

Pureer de bananen met een eetlepel limoensap. Let op dat je nog een eetlepel limoensap bewaart voor de appel. Smeer het bananenmengsel uit over de notenbodem in de springvorm.

Meng de geraspte appel met een eetlepel limoensap en de kaneel. Verdeel het appelmengsel over de bananenpuree in de springvorm. Laat de taart een paar uur in de koelkast opstijven. Haal de springvorm voorzichtig los. Snijd eventueel de rand los. Breng de taart over op een taartschaal en snijd de taart in punten. Eet smakelijk!

Pannenkoekentaart: Stapel op je verjaardag

Goed zoet: De regenboogtaart zonder geraffineerde suiker

Niet-vieze worteltjestaart

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Oud papier wordt boekje

Oud papier wordt boekje

Veel papier dat in de papierbak verdwijnt heeft maar een zijde bedrukt of beschreven. De andere zijde is dus nog helemaal blanco en goed bruikbaar. Dit papier gebruikten we om leuke boekjes mee te maken. Wij gebruiken deze boekjes als minitekendagboekjes voor de...

Freestyle borduren: echt niet stoffig!

Freestyle borduren: echt niet stoffig!

Heb jij dat ook? Je gaat ervoor zitten om een patroon te volgen om iets creatiefs te maken. Handig, een werkbeschrijving voor een borduurwerk. Dan hoef je het niet meer zelf te bedenken. Je leest het eerste stukje van de werkbeschrijving met steeknamen, kleurnummers...

Sinterklaas: De leukste rituelen bij het schoen zetten

Sinterklaas: De leukste rituelen bij het schoen zetten

Rituelen maken alles mooier. Ze zorgen ervoor dat je focust op samenzijn en gezelligheid in plaats van op de buit. Daarom vroegen we onze lezers naar hun eigen schoenzetrituelen. Laat je inspireren! Bij ons thuis mogen de kinderen iedere dag hun schoen zetten. Er komt...

Een donderse sneeuwbol

Een donderse sneeuwbol

Op dit moment is sneeuw en ijs ver te zoeken. Om in de winterse stemming te blijven maakten wij in drie middagen tijd een donderse sneeuwbol. Wat hebben we nodig voor die donderse sneeuwbol?KleiKwastenVerf in fantastische kleurenLakEen glazen potje met metalen...

Zoete gierstsoufflé voor de kleine jarige

Zoete gierstsoufflé voor de kleine jarige

Bij feest hoort gebak! Wij geven graag gezonde suggesties. Zo kun je toch iets feestelijks op tafel zetten, zonder je kind bloot te stellen aan een overdaad aan suiker, zout en witmeel. Deze keer: zoete gierstsoufflé!   Vanaf 1 jaar, zonder honing vanaf 8-9...

Samen groente leren eten met de toetjeskalender

Samen groente leren eten met de toetjeskalender

‘Iiiiiiieeeeewwwww!’ Je hoort het al: we zitten aan tafel met drie minderjarigen. Nu is het niet zo dat ze niks lusten, integendeel. Nummer een is dol op alles waar tomatensaus in zit: pasta ballonaise, tomatensoep, mexicaanse bonentoestand, lasagne, ketchup - zolang...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0