Wat doet het met een kind als het opgroeit bij ouders met een visie? Een heel uitgesproken visie dan, die je complete jeugd kleurt? Maaike vertelt over haar achtergrond: ze groeide op met natuurvoeding-pioniers als ouders. Hoe heeft dit haar gevormd?

Haar verhaal en dat van anderen vind je in de zomerse Kiind.

Paplepel

‘Mijn moeder wilde als kind van tien al ontdekken wat vegetarisch, biologisch, macrobiotisch en veganistisch eten voor haarzelf en lichaam zou betekenen. Haar ouders gaven haar die ruimte en zo groeide haar kennis, ervaring en interesse.

Boekentips: Goed vies. Het nieuwe gezond, Alle grote wereldproblemen. En hun oplossingen, No food to waste

Het was de begintijd van natuurvoeding in Nederland

Later, samen met mijn vader, op wie de vonk was overgesprongen, en een paar andere pioniers richtte ze de Yakso-boerderij op. Yakso is Japans en betekent: ‘Heel je lichaam met eten.’ Het was de begintijd van natuurvoeding in Nederland.

Alle kennis over biologische en gezonde voeding werd mij met de paplepel ingegeven. 38 jaar geleden was natuurvoeding nog taboe. Nu word je bijna raar aangekeken als je niet iets met biologisch, bewustzijn en gezond eten doet. Ik ben als kind een periode ontzettend gepest geweest, alleen maar omdat mijn ouders de Yakso hadden en dat werk deden. Heftig, maar het heeft me ook gevormd tot wie ik ben en daar mag ik best trots op zijn.’ 

wasbare luier

Afzetten

‘Ik heb nooit de behoefte gehad, ook niet in mijn puberteit, om mij af te zetten tegen de levensstijl van mijn ouders. Sterker nog, ik heb het opgepakt in mijn eigen werk als zelfstandige met een praktijk en studio voor yoga, massage en voeding, coaching, adem- en ontspanningstherapie en hormoonbalanstraining. 

Ik hoefde me niet af te zetten

Ook met mijn partner deel ik deze passie. Beiden willen we een leefstijl creëren die puur, zelfredzaam, circulair en bewust natuurlijk is. Hierdoor ontstond ons paradijs, ‘Het Tuinderijtje‘. Daarnaast werk ik in de natuurvoedingsbranche en geef ik als new business manager inspiratiesessies en lezingen.

Ik ben mijn ouders dankbaar voor wat ze me meegaven en treed op mijn eigen manier in de voetsporen van mijn ouders.’

Verder lezen

Boekentips: Goed vies. Het nieuwe gezond, Alle grote wereldproblemen. En hun oplossingen, No food to waste

Over Utopia, sprookjes en dromen: leven in een gemeenschap

Verbeter de wereld, luister naar de kinderen

Echte aandacht: het belang van relaties en verbinding

Wil je meer weten over wat er terechtgekomen is van Maaikes opvoeding, en hoe ze nu leeft? Bekijk haar site bloeienleef.nl.

BewarenBewaren

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind lekker gratis. Download editie THUIS! Vol tips om het thuis gezelliger te maken en een paar fijne cocoonweken te hebben.

Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0