Beeld: Jannie Spruit

Paasmobile knutselen

Vrolijk samen met je kinderen de kamer op met deze lenteknutsel. De knutsel bevat verschillende technieken en is daardoor uitdagend voor verschillende leeftijden!

Benodigdheden

* Gekleurd papier of papieren stroken
* 2 A4tjes met paaseitjes (download hier)
* Raffia, lint of band
* Twee takjes of stokjes
* Nietapparaat
* Lijm
* Schaar
* Kleurpotloden, krijtjes of verf

 

Zo maak je een mobile voor Pasen:

Print dit werkblad tweemaal uit en laat je kinderen hier op los met kleurtjes, krijtjes en/of verf. Afhankelijk van de leeftijd kun je ze na laten denken over patronen en ze zelf patronen laten verzinnen. Wanneer de eitjes versierd zijn, kunnen ze uitgeknipt worden.

paasmobiel knutselenMaak ondertussen stroken van verschillende lengtes met het gekleurde papier. Niet de uiteindes bij elkaar en vorm de strook tot een ei.

paasknutselBind de twee takjes in het midden bij elkaar zodat een kruis ontstaat. Houd genoeg lint/band/raffia over om later de mobile mee op te hangen. Versier de verbinding eventueel met een strik.

paasknutselKnoop lint/band/raffia om de eitjes van de stroken papier. Houd ongeveer 50 centimeter aan lengte over. Op deze 50 centimeter kun je de versierde eitjes uit het werkblad plakken. Plak steeds aan twee zijden van het lint/band/raffia een eitje. Houd er rekening mee dat je het bovenste stuk van het lint/band raffia nodig hebt om aan de takjes te knopen.
Maak vier van deze hangers.

Knoop nu de hangers aan de uiteindes van de gekruiste takjes. Versier eventueel de mobile her en der nog met een strikje en klaar. Vroljk Pasen!

paasknutsel