Pannenkoekentaart: Stapel op je verjaardag

door Sandii Zachte

Hoera, je kind is jarig! Een heerlijke taart hoort natuurlijk bij een verjaardag, maar het is vaak wel érg ongezond. De meeste taarten bevatten veel suiker en bovendien wordt er meestal witmeel gebruikt. Waarom deze ingrediënten niet aan te bevelen zijn, staat in dit artikel. Kiind deelt de lekkerste gezondetaartrecepten met jullie. Deze keer: de pannenkoekentaart!

Ingrediënten:

Beslag
500 gram volkoren meel (bijvoorbeeld spelt of tarwe of deels boekweit of haver)
1 liter melk
2 eieren
snufje zout
zonnebloemolie of roomboter

Vulling
Aardbeien
Banaan
Peer
Bessen
Appelmoes
Ongezoete slagroom

Kies voor vruchten uit het seizoen; deze zijn smaakvoller en voedzamer. Bovendien is het beter voor het milieu als fruit niet uit kassen gehaald of ingevlogen hoeft te worden.

Recept:

Doe het volkorenmeel in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe. Roer dit voorzichtig door. Schenk nu de rest van de melk erbij. Roer het beslag net zo lang tot het helemaal glad is. Voeg vervolgens de eieren één voor één door het beslag en voeg een beetje zout toe.

pannenkoekentaart recept

Bak ongeveer twaalf dunne pannenkoeken in een klein beetje boter of olie. Laat je kinderen de pannenkoeken dun beleggen: de ene met appelmoes, de volgende met aardbeitjes, de derde met geprakte banaan, daarna een met plakjes peer en ga zo verder. Wellicht kun je ook een laag met ongezoete slagroom besmeren, maar dit hoeft niet. Gebruik een stuk of vier belegsoorten en herhaal deze. Stapel de pannenkoeken op elkaar en aansnijden maar!

Goed zoet: De regenboogtaart zonder geraffineerde suiker

https://kiind.nl/article668/

Ongebakken appeltaart lust je rauw!

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Tegendraadse traktatie

Tegendraadse traktatie

Traktaties op school. Zucht. Daar loopt er weer één. Zo'n ijverige ouder met een grote schaal waaraan slingers en ballonnen hangen. Een stralend kind ernaast in een prachtige jurk of kekke nieuwe spijkerbroek. Er is er een jarig, hoera, hoera! Onder het...

Relaxt kerstdiner met vantevorenklaargerechten

Relaxt kerstdiner met vantevorenklaargerechten

Zin in een stressvrije kerst? Maak dan dit overdadige menu op z’n elfendertigst, van tevoren klaar. Met een beetje geluk kun je dit jaar op je gemak proeven wat voor verrukkelijks je gebrouwen hebt. Zo bereid je het voor In de ingrediëntenlijst zijn we uitgegaan van...

Deze zomereditie van Kiind is helemaal niets

Deze zomereditie van Kiind is helemaal niets

We maakten een zomereditie. Bijna 150 pagina's vol niets. Vooruit, er staat wel een beetje iets in. Een sneak preview: 'Kopen kan altijd nog. Het voelt misschien prettig om alle kraamlijsten die je kunt vinden af te vinken: nu ben je goed voorbereid. Als je ervan...

Sprokkelmaaltijd: deel je eten a la Potluck

Sprokkelmaaltijd: deel je eten a la Potluck

Ze noemen het ook wel een potluck: een maaltijd waarbij iedereen iets deelt. Handig om rekening mee te houden: je kunt niet overal je gerecht opwarmen. Neem je iets mee dat je koud kunt eten, denk er dan ook aan dat het er bij aankomst nog fris uit moet zien. Verlepte...

Cadeaus om zelf te maken

Cadeaus om zelf te maken

De adventstijd, de vier weken voor Kerstmis, staat alweer voor de deur, het Wichtelmannetje  staat te popelen om lieve lichtpuntjes achter te laten en de kinderen bedenken zo langzamerhand wat ze willen gaan maken voor Kerstmis. Deze traditie uit Zweden nemen wij...

Vlierbloesemsnack-maken

Vlierbloesemsnack-maken

De vlier is momenteel weer in volle glorie met de prachtige, witte bloesemschermen. Je kunt er bijna niet omheen, overal kom je ze tegen. Wanneer je erlangs fietst dringt de subtiele bloesemgeur je neus binnen. De bloei is op haar...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0