Pannenkoekentaart: Stapel op je verjaardag

door Sandii Zachte

Hoera, je kind is jarig! Een heerlijke taart hoort natuurlijk bij een verjaardag, maar het is vaak wel érg ongezond. De meeste taarten bevatten veel suiker en bovendien wordt er meestal witmeel gebruikt. Waarom deze ingrediënten niet aan te bevelen zijn, staat in dit artikel. Kiind deelt de lekkerste gezondetaartrecepten met jullie. Deze keer: de pannenkoekentaart!

Ingrediënten:

Beslag
500 gram volkoren meel (bijvoorbeeld spelt of tarwe of deels boekweit of haver)
1 liter melk
2 eieren
snufje zout
zonnebloemolie of roomboter

Vulling
Aardbeien
Banaan
Peer
Bessen
Appelmoes
Ongezoete slagroom

Kies voor vruchten uit het seizoen; deze zijn smaakvoller en voedzamer. Bovendien is het beter voor het milieu als fruit niet uit kassen gehaald of ingevlogen hoeft te worden.

Recept:

Doe het volkorenmeel in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe. Roer dit voorzichtig door. Schenk nu de rest van de melk erbij. Roer het beslag net zo lang tot het helemaal glad is. Voeg vervolgens de eieren één voor één door het beslag en voeg een beetje zout toe.

pannenkoekentaart recept

Bak ongeveer twaalf dunne pannenkoeken in een klein beetje boter of olie. Laat je kinderen de pannenkoeken dun beleggen: de ene met appelmoes, de volgende met aardbeitjes, de derde met geprakte banaan, daarna een met plakjes peer en ga zo verder. Wellicht kun je ook een laag met ongezoete slagroom besmeren, maar dit hoeft niet. Gebruik een stuk of vier belegsoorten en herhaal deze. Stapel de pannenkoeken op elkaar en aansnijden maar!

Goed zoet: De regenboogtaart zonder geraffineerde suiker

https://kiind.nl/article668/

Ongebakken appeltaart lust je rauw!

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Creativiteit stimuleren? Gewoon niet áfleren

Creativiteit stimuleren? Gewoon niet áfleren

'We moeten creativiteit stimuleren', zeggen we tegen elkaar. Misschien is dat niet de juiste vraag om te stellen. Picasso zei niet voor niets: Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt. Ieder kind heeft een aangeboren...

Simpel en feestelijk: tutorial jurkje dippen

Simpel en feestelijk: tutorial jurkje dippen

Deze tutorial ‘jurkje dippen’ fleurt je winter op. Een echte feestelijke DIY voor de kerst. Met natuurlijke verf in je kleding sla je twee vliegen in een klap: je creëert een unieke stijl, en je voorkomt onnodig giftige verfstoffen die weer in de natuur belanden. Oh,...

Oma’s recepten

Oma’s recepten

We maken graag gekke hippe nieuwe gerechten, maar willen oma's recepten niet vergeten. Cathelijne beschrijft de lekkerste. De recepten tot en met de rabarbersoep komen uit mijn boek ‘De smaak van verlangen’. Tijdens de tweede wereldoorlog zijn ze opgeschreven door...

Raamkristallen vouwen en knippen

Raamkristallen vouwen en knippen

Vouw-en-knip kristallen zijn leuk om in de winter de ramen of de seizoenstafel mee te versieren. Het idee is zo simpel en toch magisch voor een kind; met wat simpele knipjes ontstaan de mooiste vormen. Je hebt alleen vouwblaadjes en een schaartje nodig. Het werkt het...

Vier dingen met kleur

Vier dingen met kleur

Het was de bedoeling dat dit artikel proefjes met kleur zou gaan heten. Maar aangezien ik vroeger al zwaar slecht in scheikunde was - en ook met het maken van dit artikel bleek dat ik gewoon niet goed ben met proefjes - heb ik besloten om simpelweg 'dingen' met kleur...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0