Een heerlijke Italiaanse maaltijdsalade voor warme dagen!
Ingredienten:
200 gram volkoren penne
een bakje mozzarellabolletjes
een zak rucola
400 gram (cherry)tomaatjes
2 zongedroogde tomaatjes
verse basilicum
beetje citroensap
2 el witte wijnazijn
6 el olijfolie
Bereidingswijze:
Kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het afkoelen.
Snijd de tomaten in kleine stukjes of halveer de cherrytomaatjes.
Meng witte wijnazijn, olijfolie en citroensap en voeg daar de fijngesneden zongedroogde tomaatjes en basilicum aan toe. Naar smaak eventueel nog andere kruiden: dille, peterselie, knoflook, peper. In een glazen potje is het makkelijkst: deksel erop, flink schudden en de vinaigrette is klaar.
Doe de pasta, tomaten en mozzarella in een mooie schaal, sprenkel de vinaigrette eroverheen en serveer op een bedje van rucola.