Herfst, dús pompoen! Na een heleboel soepmaaltijden is een ander gerecht met pompoen wel verfrissend. Maak eens pompoenpannenkoekjes. Dat is per ongeluk niet eens zo ongezond.
Ingrediënten
300 g pompoen
1 ei
125 g volkorenmeel
2 1/2 dl melk
beetje roomboter
snufje zout
eventueel sinaasappelschil
Recept
Deze pannenkoekvariant smaakt heerlijk zoet en is vol van smaak. De pompoen hoef je niet eerst te schillen; je kunt hem gewoon in stukken snijden en de pitten verwijderen. Kook de pompoen tot ook de schil zacht is. Zodra je de pompoen hebt opgezet, kun je met het beslag beginnen. Doe de meel, de melk en het ei in een kom en meng dit met een garde door elkaar. Zodra de pompoen gaar is, giet je het water af en maak je er met de staafmixer een gladde massa van. Voeg de pompoen toe aan het beslag.
Maak kleine dikke pannenkoeken en doe hier wat kaneel over, of maak grote dunne pannenkoeken en vouw hier kleine pakketjes van. In het laatste geval kun je bijvoorbeeld appelmoes in het midden doen. De pakketjes kun je bijeen knopen met een reepje sinaasappelschil. Of nou, met een touwtje. Kleine stukjes sinaasappelschil (zest) zijn ook lekker in het pompoenmengsel of in de appelmoes.
Krijgt je kind morgen een pompoenpannenkoekje in de lunchtrommel mee?