Verrukkulukke pompoenpannenkoekjes

door Sandii Zachte

Herfst, dús pompoen! Na een heleboel soepmaaltijden is een ander gerecht met pompoen wel verfrissend. Maak eens pompoenpannenkoekjes. Dat is per ongeluk niet eens zo ongezond.

pannenkoekenrecept met pompoen

Ingrediënten

300 g pompoen
1 ei
125 g volkorenmeel
2 1/2 dl melk
beetje roomboter
snufje zout
eventueel sinaasappelschil

pannenkoekenrecept met pompoen

Recept

Deze pannenkoekvariant smaakt heerlijk zoet en is vol van smaak. De pompoen hoef je niet eerst te schillen; je kunt hem gewoon in stukken snijden en de pitten verwijderen. Kook de pompoen tot ook de schil zacht is. Zodra je de pompoen hebt opgezet, kun je met het beslag beginnen. Doe de meel, de melk en het ei in een kom en meng dit met een garde door elkaar. Zodra de pompoen gaar is, giet je het water af en maak je er met de staafmixer een gladde massa van. Voeg de pompoen toe aan het beslag.

pannenkoekenrecept met pompoenMaak kleine dikke pannenkoeken en doe hier wat kaneel over, of maak grote dunne pannenkoeken en vouw hier kleine pakketjes van. In het laatste geval kun je bijvoorbeeld appelmoes in het midden doen. De pakketjes kun je bijeen knopen met een reepje sinaasappelschil. Of nou, met een touwtje. Kleine stukjes sinaasappelschil (zest) zijn ook lekker in het pompoenmengsel of in de appelmoes.

Krijgt je kind morgen een pompoenpannenkoekje in de lunchtrommel mee?

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Speelklei: gekleurd zoutdeeg maken

Speelklei: gekleurd zoutdeeg maken

Als kind speelde ik vroeger al met zoutdeeg. Heerlijk kneden en vormen maken. Nu maak ik zelf zoutdeeg voor mijn kinderen, maar dan met een twist: kleur! Ingrediënten 100 gr zout 150 ml gekleurd water 200/225 gr bloem halve eetlepel zuiveringszout halve eetlepel olie...

Wat doen we met oud brood?

Wat doen we met oud brood?

In Nederland gooien we jaarlijks 2,4 miljard euro aan eetbaar voedsel weg. Dat is ongeveer vierhonderd euro per huishouden. Gemiddeld verspilt een persoon ruim vijftig kilo voedsel per jaar. Dat is twintig procent van wat we kopen. Van alle voedingsmiddelen wordt...

Zo blijft feestvieren leuk

De decembermaand is in aantocht, Sinterklaas is alweer bijna in het land en laten we het maar niet hebben over wanneer de pepernoten en adventskalenders arriveerden. De speelgoedfolders vallen op de mat en zorgen voor spanning bij kinderen die maar blijven bladeren en...

Cannelloni en kaarslicht

Cannelloni en kaarslicht

Kook eens een uitgebreid romantisch dineetje en eet dat als de kinderen op bed liggen. Zorg dat je de dag ervoor een grote pan pasta of stamppot maakt zodat de kinderen daar nog wat van kunnen eten, zo heb je alle tijd om je op het diner te storten! Uitgebreid koken...

Lekker vies: Maak mest met je kinderen

Lekker vies: Maak mest met je kinderen

In veel tuinen en groenstroken tiert de heermoes welig. Ook wel kattenstaart of paardenstaart genoemd. Voor wie het niet kent: het ziet eruit als schattige, kleine kerstbomen. Een vindingrijk plantje Maar het is alles behalve schattig, want voor je het weet staat de...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0