Verrukkulukke pompoenpannenkoekjes

door Sandii Zachte

Herfst, dús pompoen! Na een heleboel soepmaaltijden is een ander gerecht met pompoen wel verfrissend. Maak eens pompoenpannenkoekjes. Dat is per ongeluk niet eens zo ongezond.

pannenkoekenrecept met pompoen

Ingrediënten

300 g pompoen
1 ei
125 g volkorenmeel
2 1/2 dl melk
beetje roomboter
snufje zout
eventueel sinaasappelschil

pannenkoekenrecept met pompoen

Recept

Deze pannenkoekvariant smaakt heerlijk zoet en is vol van smaak. De pompoen hoef je niet eerst te schillen; je kunt hem gewoon in stukken snijden en de pitten verwijderen. Kook de pompoen tot ook de schil zacht is. Zodra je de pompoen hebt opgezet, kun je met het beslag beginnen. Doe de meel, de melk en het ei in een kom en meng dit met een garde door elkaar. Zodra de pompoen gaar is, giet je het water af en maak je er met de staafmixer een gladde massa van. Voeg de pompoen toe aan het beslag.

pannenkoekenrecept met pompoenMaak kleine dikke pannenkoeken en doe hier wat kaneel over, of maak grote dunne pannenkoeken en vouw hier kleine pakketjes van. In het laatste geval kun je bijvoorbeeld appelmoes in het midden doen. De pakketjes kun je bijeen knopen met een reepje sinaasappelschil. Of nou, met een touwtje. Kleine stukjes sinaasappelschil (zest) zijn ook lekker in het pompoenmengsel of in de appelmoes.

Krijgt je kind morgen een pompoenpannenkoekje in de lunchtrommel mee?

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Fidget Spinner: Help, weer een hype!

Fidget Spinner: Help, weer een hype!

De Fidget Spinner is nu overal. Dat wil zeggen, overal waar kinderen zijn. ‘Misschien is het je ontgaan maar Nederland is sinds kort weer ten prooi gevallen aan een nieuwe hype’ zo schrijft Martin Gijzemijter. De Fidget Spinner. Waar komt het eigenlijk vandaan? En...

Oma’s recepten

Oma’s recepten

We maken graag gekke hippe nieuwe gerechten, maar willen oma's recepten niet vergeten. Cathelijne beschrijft de lekkerste. De recepten tot en met de rabarbersoep komen uit mijn boek ‘De smaak van verlangen’. Tijdens de tweede wereldoorlog zijn ze opgeschreven door...

Freestyle borduren: echt niet stoffig!

Freestyle borduren: echt niet stoffig!

Heb jij dat ook? Je gaat ervoor zitten om een patroon te volgen om iets creatiefs te maken. Handig, een werkbeschrijving voor een borduurwerk. Dan hoef je het niet meer zelf te bedenken. Je leest het eerste stukje van de werkbeschrijving met steeknamen, kleurnummers...

Goed zoet: De regenboogtaart zonder geraffineerde suiker

Goed zoet: De regenboogtaart zonder geraffineerde suiker

Dit is het ultieme bakmonster! Bak deze taart alleen als je energie genoeg hebt voor een kleurrijk avontuur! Het is een enorm bewerkelijke taart, dus lees het recept goed door voor je eraan begint. En toegegeven: de ohhh’s en ahhh!’s over het resultaat maken het...

Zoete kwarkbroodjes

Zoete kwarkbroodjes

Kwarkbroodjes zijn zo klaargemaakt: het deeg hoeft namelijk niet te rijzen en ze hoeven maar twintig minuutjes in de oven. Ze zijn zo heerlijk zoet dat wij ze liever zonder beleg als verantwoord tussendoortje eten. Ook bij het ontbijt of de lunch, met een...

Relaxt kerstdiner met vantevorenklaargerechten

Relaxt kerstdiner met vantevorenklaargerechten

Zin in een stressvrije kerst? Maak dan dit overdadige menu op z’n elfendertigst, van tevoren klaar. Met een beetje geluk kun je dit jaar op je gemak proeven wat voor verrukkelijks je gebrouwen hebt. Zo bereid je het voor In de ingrediëntenlijst zijn we uitgegaan van...

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind stiekem lekker gratis. Download editie OER! Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0