Borstvoedingscursus

Borstvoeding leren geven

De kunst afkijken

Je baby ligt met zijn warme lijfje dicht tegen je aan, zijn vingertjes kriebelen in je hals, terwijl zijn oogjes tevreden dichtvallen. Zie je het al voor je? Of niet? Ben je zwanger, of pas bevallen?

Borstvoeding is het mooiste kraamcadeau dat je jezelf en je kindje kunt geven. Maar wij weten als geen ander dat het ook echt iets is dat je moet leren. Lees onderaan maar het verhaal van de maker van de cursus, Marjan de Ron.

De borstvoedingscursus combineert theorie en praktijk in negen prachtige filmpjes. Zodat jij de kunst bij ons kunt afkijken, op het moment dat het jou uitkomt, vanuit je eigen luie stoel.

Het is onze allergrootste wens dat alle vrouwen in Nederland (en de rest van de wereld) met plezier en vertrouwen hun baby de borst kunnen geven. Daarom zijn we zo blij dat we jou deze borstvoedingscursus kunnen aanbieden!. Zodat jij jezelf het gedoe kunt besparen, en wel die roze wolk kunt ervaren, met je baby aan de borst.

Start met de online borstvoedingscursus en kijk de filmpjes lekker op je eigen moment!

Borstvoedingscursus

Borstvoeding leren geven

BORSTVOEDING LEREN GEVEN

Wist je dat ze zelfs bij dierentuin Artis een keer borstvoedende vrouwen het goede voorbeeld hebben laten geven aan een aap die drachtig was? De verzorgers wisten dat de aap geen andere vrouwtjesaapjes in haar omgeving had waar ze het van kon leren, dus nodigden ze vrouwen uit Amsterdam uit om met hun baby bij het apenverblijf te komen voeden. Ze hoopten dat de moederaap het gedrag zou overnemen. Dit voorbeeld illustreert ook dat instinct soms niet genoeg is om iets te doen slagen.

Zo is het ook met ons. In principe kan bijna iedere vrouw borstvoeding geven, maar vaak kun je daar wel wat hulp bij gebruiken. Er komt in de cursus heel veel informatie over borstvoeding aan bod. Dat klinkt misschien vreemd voor zoiets natuurlijks als borstvoeding, maar hoewel het in de eerste plaats iets heel moois is tussen jou en je kind, is borstvoeding ook iets dat je echt moet leren, en waar je in moet groeien.

Misschien heb je al een duidelijk beeld voor ogen over jouw borstvoedingsperiode. Misschien heb je er nog niet echt over nagedacht en is deze cursus een eerste stap om je er wat meer in te verdiepen. Misschien heb je wel heel veel vragen. Of misschien geef je al borstvoeding, maar wil je nog iets checken. Denk je: hoe zat dat ook alweer? Hoe dan ook, we zullen je zó ver op weg helpen, dat jij vol zelfvertrouwen je kindje aan je borst kunt leggen.

ECHTE MOEDERS

Bij de cursus laten we voedende moeders in beeld komen. Zo zie je hoe het écht is om borstvoeding te geven. Want eigenlijk zien we het in het dagelijks leven helemaal niet zo veel! Bovendien is de cursus ook gemaakt door moeders. Lees hieronder het verhaal van maker Marjan de Ron. En de stem en de teksten zijn van onze enige echte Drees Koren, columnist van Kiind!

WAT KRIJG JE BIJ DE BORSTVOEDINGSCURSUS?

De cursus bestaat uit een deel film en een klein deel tekst. Bovendien ontvang je mailtjes met aanvullende informatie. Enneh, je krijgt gratis een jaarabonnement op Kiind! Dat bestaat uit 4 lekker dikke tijdschriften, 2 ebooks en kortingen op alle evenementen van Kiind en de cursussen uit de Kiindacademie!

Hieronder vind je een voorproefje van de cursus.

 ALLES OP EEN RIJTJE 

 • Toegang tot negen uitgebreide lessen, waarin alles (alles!) aan bod komt wat je moet weten om succesvol borstvoeding te kunnen geven. Van goede stap-voor-stap beschrijvingen van aanlegtechnieken tot de fijnste borstvoedingshouding na de bevalling, of het kiezen van de prettigste kolf.
 • Ontelbare praktijkvoorbeelden van echte moeders met echte kinderen, waaraan jij de kunst af kunt kijken.
 • De allerbeste, up-to-date informatie op het gebied van borstvoeding, gecontroleerd door een lactatiekundige.
 • Een stappenplan waarin je je eigen borstvoedingsplan kunt maken
 • Op elk moment van de dag toegang tot de informatie die jij nodig hebt. Tijdens je zwangerschap, maar ook daarna, als je nog een keer (of tien) iets terug wilt kijken.
 • Kijken vanuit jouw eigen luie stoel, in je eigen huis, met alle privacy die jij nodig hebt. Of juist met je partner erbij.
 • Het eerste jaar gratis abonnement op Kiind.
 • En dus ieder seizoen een superfijn tijdschrift op de mat.
 • Plus 2 keer per jaar een superzinnig ebook.
 • Kortingen op alle evenementen en andere cursussen van Kiind.
 • Mailtjes met extra informatie over borstvoeding.
 • De cursus wordt doorlopend ge-update en aangevuld met extra’s.

Als Kiind-abonnee mag je deze cursus met 10% korting meepakken! Jouw code die je hiervoor kunt gebruiken, zit in je mail.
Nog geen abonnee? Dat kan hier in een handomdraai.

Du cursus koop je nu voor:

119,00

REVIEW

‘De cursus vond ik heel fijn. Al weken geleden voor het eerst bekeken, met mijn vriend meeluisterend op de achtergrond. Samen hebben we vol verwondering naar de breastcrawl gekeken en zonder twijfel besloten dit als wens in ons geboorteplan op te nemen. Als ik straks verlof heb, ga ik met veel aandacht en plezier opnieuw de cursus volgen. Dat is een van de dingen die ik er erg prettig aan vind, dat het materiaal beschikbaar blijft. De cursus is een heel fijn ‘ingrediënt’ in mijn persoonlijke missie om me in mijn aankomend moederschap te voeden met positieve voorbeelden en verhalen van wat ik (en mijn vriend gelukkig ook) beschouwen als normaal. Fijn ook aan de voorbeelden die gegeven worden, vind ik de vele mogelijkheden tot variatie en personalisatie om zo samen met ons kindje een mooi avontuur tegemoet te gaan. Dank!’ ~ Erica

Borstvoedingscursus

Borstvoeding leren geven

OF BESTEL DE CURSUS MET VOORDEEL

Misschien heb je al een abonnement op Kiind. Bestel dan de cursus zonder het abonnement met het eerste jaar gratis en ontvang 20 euro korting.

Bestel de cursus met voordeel voor slechts:

99,00

Van iedere verkochte cursus doneren we 10% van de omzet aan borstvoedingsorganisatie La Leche league!

Borstvoedingscursus

Borstvoeding leren geven

OVER DE MAKER, MARJAN DE RON:

Ik was vastberaden om borstvoeding te geven, maar ik was te eigenwijs om voor te bereiden, ik dacht dit lukt me toch wel, zoiets natuurlijks? En daarnaast was ik stiekem ook een beetje preuts en te lui om een borstvoedingscursus te volgen. Het was zo! Met allemaal vrouwen in een zaaltje over borsten praten, daar had ik echt geen zin in.

Ik had me ook niet echt ingelezen en toen mijn eerste kindje werd geboren werden we vlak na de geboorte ineens alleen gelaten op de verloskamer en merkte ik dat Zimra aan het zoeken was. Ik bedacht me dat ik haar moest aanleggen en deed maar wat, en dat werkte! Ze dronk toen en de keren erna heel goed en mijn melkproductie kwam goed op gang. Ik was trots!

Maar oh die zusters die aan het hoofdje van mijn kindje trokken om haar goed aan te leggen, en aan mijn borsten zaten, zo irritant. En oh die pijn!

Op dag 2 en 3 zat ik met blaren op mijn tepels, op dag 4 en 5 liep ik met bloedende tepels rond en gilde ik het uit van de pijn bij het voeden. Huilend legde ik mijn kindje aan, ik wilde doorzetten, maar was helemaal niet blij.

Toen ik een draagdoek wilde huren bij het borstvoedingscentrum raakte ik ook aan de praat over mijn borstvoeding. Ik kreeg de tip om opnieuw mijn dochtertje aan te leggen. ‘Investeren!’ zei ze, ‘Maar doe het maar, je zult zien dat het het waard is.’ Een van de beste tips die ik heb gekregen! Binnen een week begonnen mijn wondjes te genezen. Via borstvoedingsgroepen op Facebook kwam ik erachter dat ik niet de enige was die worstelde en miljoenen onzekerheden en vragen had. Wat heb ik veel gehad aan de moeders. Ik leerde zoveel! Later merkte ik dat ik zelf ook weer nieuwe moeders kon helpen en hun vragen kon beantwoorden. Elke dag kwamen er tientallen vragen binnen op deze pagina’s en ik merkte al snel dat heel veel vragen telkens terugkwamen. Zoals over nachtvoedingen, voeden op verzoek, melkproductie, samen slapen, borstvoeding in het openbaar, je kindje volgen. Iedereen werd net als ik gek van de wirwar van artikelen over borstvoeding op internet en miste beelden, plaatjes, iemand die het voordeed. Daar wilde ik iets mee doen! Het visueel maken, want beeld zegt meer dan duizend woorden. En zo ontstond het idee voor borstvoeding in beeld. Om alle moeders af te laten kijken, omdat je zo het beste leert.

Borstvoedingscursus

Borstvoeding leren geven

0