Cursus wat baby’s nodig hebben

De blauwdruk van een baby

Hoe zit het nou?

Of je nu net zwanger bent of al in de ogen van je kleintje aan het staren bent. Iedere moeder wil het beste voor haar kind. En iedere vrouw zal daar haar stinkende best voor willen doen. Tegelijkertijd kun je niet alles weten, of misschien heb jij je gewoon nog helemaal niet verdiept in dit hele babygebeuren. Geen nood, je zult merken dat er busladingen experts rondlopen. En allemaal bereid om jou met raad en daad bij te staan met al je babyvragen. Hierin schuilen wel een paar problemen.

 • Er zijn heel veel meningen
 • Ze zijn grotendeels ontstaan uit een eigen ervaring of gebaseerd op wat ‘hoort’
 • De meeste meningen gaan uit van een probleem wat opgelost moet worden
 • Ze spreken elkaar tegen
 • Ze komen niet van degene die jouw baby het beste kent
 • Er zijn adviezen die ronduit schadelijk voor je baby zijn
 • Meningen kunnen goedbedoeld zijn, maar niet aansluiten bij jouw wensen en behoeften

Wat maakt dit project anders?

Het project ‘Wat baby’s nodig hebben’ is ontstaan om elke moeder kennis aan te reiken die helder en duidelijk is en voortkomt uit de nieuwste wetenschappelijke inzichten en tegelijkertijd diepgeworteld is in ons DNA. Niet om te vertellen hoe jij het moet doen en welke keuzes je moet maken, maar wel om je de juiste informatie te geven zodat jij zelf kunt bepalen wat jij wil en wat jouw baby nodig heeft.

Online cursus: ‘Wat baby’s nodig hebben’

197,00

Cursus wat baby’s nodig hebben

De blauwdruk van een baby

Wat wil Melanie bereiken?

‘Mijn passie is het verzamelen, vertalen en delen van de juiste informatie met iedereen die wil luisteren. Ik ben een echte verbinder; van kennis, maar vooral van mensen onderling en misschien wel het allerbelangrijkste, ik wil jou verbinden met wat je voelt, vindt en wil. Dat doe ik in mijn praktijk, in het moeder- en babycentrum en dat doe ik ook in mijn artikelen, met het boek en met de online cursus. Ik wil zoveel mogelijk mensen bereiken en raken met de nieuwste kennis en oeroude (vergeten?) inzichten. Ik wil inspireren en bekrachtigen. Je helpen met het aangaan van een duurzame verandering in je leven en in dat van je kinderen.

Elke moeder zou moeder mogen worden temidden van een groep ervaren, warme en betrokken moeders. Die haar de kennis overdragen van generaties moeders voor haar. Een warm en liefdevol bad waarin jij het proces van het moeder worden je mag eigenmaken. Waarin jouw unieke eigenschappen de kennis aanvullen en completer maken. Zo ben je niet alleen de nieuwste onervaren mama, maar ook de deskundige van jouw eigen situatie. Jij deelt deze kennis over jouw gezin en groeit rustig en veilig naar zelf een ervaren moeder zijn.’

‘Ik had het graag ervaren, maar zo gaat het helaas tegenwoordig niet meer…’

En waarom eigenlijk niet?

‘Nou Melanie, ik woon nu eenmaal niet in een huttendorp in Afrika. En dat wil ik ook niet, ik woon hier.’

Een land vol kennis en ervaren moeders. Maar ook een land waar een moeder zelf moet uitvogelen wat dat moederschap nou allemaal inhoudt. Alsof we allemaal op ons eigen eilandje leven.

In dit project ga ik, met wat hulp van andere ervaren mama’s, mijn kennis met je delen. Kennis uit het nieuwste wetenschappelijke onderzoek en kennis die al jaren teruggaat in de geschiedenis van het mama zijn. Fijne steun en informatie tijdens jouw matrescence, je proces van het moeder worden. Zodat jij je er niet alleen voor voelt staan. (En toch niet naar Afrika hoeft te verhuizen.)

Niet weten wat je baby echt nodig heeft kan zorgen voor veel stress, verdriet en onrust bij jullie allebei

Een baby die niet krijgt wat hij echt nodig heeft zal zich niet goed ontwikkelen, zijn hersengroei blijft achter en hij heeft een verhoogde kans om later psychische-, gedrags- en gezondheidsproblemen te ontwikkelen.

Een gespannen baby zorgt voor een gespannen moeder. Jullie zijn zo op elkaar afgestemd dat jullie elkaar continu beïnvloeden. En dat werkt beide kanten op.

Te veel stress leidt op lange termijn tot een stresssysteem dat extra gevoelig wordt ingesteld en die effecten zijn levenslang merkbaar.

Je kunt steeds minder genieten van de babytijd.

Je voelt je altijd moe.

Er is onbegrip uit je omgeving en je voelt je onvoldoende gesteund.

Een baby die niet krijgt wat hij nodig heeft huilt veel meer.

En slaapt veel slechter (en jij dus ook).

Stel je eens voor

Dat je meer ruimte hebt om te genieten van je baby. Dat je kunt ophouden met overleven. Dat je energie beter verdeeld is en dat je dus ook energie hebt om in jezelf te stoppen. Dat je echt snapt hoe je baby in elkaar zit en wat hij nodig heeft. Wat je kan doen om je baby de beste start te geven die maar denkbaar is.

Jarenlang opgedane kennis en praktijkervaring in 1 cursus gestopt

Zo’n cursus maken dat doe je niet in een paar maanden. Er gaan jaren aan onderzoek, inzichten en studie aan vooraf. In die jaren heb ik nieuwe theorieën mogen ontwikkelen op het gebied van baby’s en hun moeders. Echt nieuw, en toch komen al deze nieuwe inzichten voort uit keiharde wetenschap. En dat is wel zo prettig, daar kun je namelijk op vertrouwen. Het is niet de zoveelste nieuwe mening. En ik beloof je, je zult het ook zelf voelen, dat het klopt, want ze komen ook nog eens overeen met onze eigen oeroude instincten. En dat maakt het simpel en puur.

Ik ga onderdeel van jouw stam uitmaken en geef je kennis en praktische tools zodat je

 • Zekerder bent als moeder
 • Durft te vertrouwen op jezelf
 • Kunt staan achter de keuzes die je maakt voor je gezin
 • Beter kunt zien wat je baby van je nodig heeft en dat scheelt een heleboel stress en huilen bij je baby
 • Minder moe zal zijn
 • Je geïnspireerd zal voelen
 • Je verbonden voelt met moeders als jij

Het gevolg bij je baby?

 • Hij zal tevredener zijn
 • Veilig gehecht raken
 • Je baby voelt zich gezien en gehoord
 • Hij huilt minder
 • Ervaart minder stress
 • Je baby zal zich optimaal ontwikkelen
 • Samen leggen jullie de basis voor de rest van een liefdevol en gezond leven

En waarom neem ik dit behoorlijke karwei op me?

Omdat ik zo ontzettend veel hou van mijn kinderen. Ze wil geven wat ze echt nodig hebben. Maar mijn liefde houdt niet op bij mijn eigen kinderen. Ik wil het beste voor elk klein puur mensje dat hier op aarde komt. Ik heb zo ontzettend veel passie voor nieuwe moeders, ik zie de worstelingen en onzekerheid en wil niets liever dan ze kennis aanreiken. Zodat je kan gaan vertrouwen op je eigen gevoel, op je nieuwbakken moederlijf, op je oeroude moederinstinct. En, (met het gevaar dat ik nu wat al te idealistisch klink) ik wil mijn steentje bijdragen, de maatschappij wat zachter en liefdevoller maken, 1 baby per keer.

Cursus wat baby’s nodig hebben

De blauwdruk van een baby

De online cursus

Deze cursus is een praktische ontdekkingsreis met je kind.

Geen vast stramien of opgelegde protocollen, maar gewapend met de beste kennis ga je samen op onderzoek uit. Je gaat de gebruiksaanwijzing van jouw unieke kind ontdekken. Niet vanuit hoe de maatschappij vindt hoe jij je kind moet opvoeden, maar hoe de natuur werkt. Hoe jouw baby werkt.

Centraal in deze cursus staat dan ook het heel goed leren kennen van je kind en heel veel tijd met hem doorbrengen. Samen met de vaardigheden die ik je aanreik kun je dan zelf gaan ontdekken wat voor jouw kind wel of niet werkt. Je mag natuurlijk helemaal zelf kiezen wat je met de informatie uit deze cursus doet. Het enige wat ik doe is je vertellen over het creëren van de optimale omstandigheden. Maar het is aan jou om hiervoor te kiezen en het precies zo af te stemmen op jouw kind.

Hoe zit de cursus in elkaar?

Het is naast de theorie van het boek een cursus die je helpt met je eigen proces van het moederschap. Het maakt je bewust, laat je stil staan en de focus leggen op wat jij echt belangrijk vindt. De begeleiding die ik bied is alsof ik deel uitmaak van jouw stam. Ik help je je eigen kracht te vinden, erop te vertrouwen en deze in te zetten. 

De cursus is dus een aanvulling op het boek. Gesterkt door de kennis uit het boek ga je in de cursus praktisch aan de slag. Je leert echt te kijken naar je baby en naar jezelf, je leert te vertrouwen op je moedergevoel en jouw eigen unieke baby precies datgene te geven wat hij nodig heeft.

12 volle videolessen waarin ik je stap voor stap meeneem in de wereld van je baby

Meer dan 30 praktische opdrachten waarmee je actief met je baby aan de slag kan gaan

Ik ben allergisch voor gouden oplossingen die voor elk kind werken

Dus daar begin ik ook niet aan. Ik geef je de juiste fijne kennis, een goede fundering zodat jij actief aan de slag kan met de opdrachten. Geen kind is te trainen, te kneden tot het juiste exemplaar wat precies voldoet aan wat de maatschappij prettig vindt of nodig acht.

Wat dan wel?

Je kunt lekker vanuit je luie stoel alle informatie opslurpen die ik de afgelopen jaren voor je heb uitgezocht en vertaald. Ik neem je elke les verder mee in de wereld van je baby en help jullie stap voor stap.

Het is heel moeilijk om de juiste begeleiding te vinden in al het aanbod. Deze cursus geeft je een uitstekende basis mee en dat bespaart een hoop geld aan trainingen en andere onzin.

Je zal je minder alleen voelen, hoeft niet zelf alles uit te vogelen en kan deze energie stoppen in wat echt belangrijk voor jullie is.

Wat ga je allemaal leren (en doen?)

Hoe uniek en bijzonder jouw baby is en hoe hij toch deel uit maakt van een groter geheel in les 1

Hoe je baby prikkels verwerkt en jij gaat leren hoe je dat bij je baby kan zien. In les 2

Prikkelverwerking. Hoe jij je baby kunt helpen met omgaan met prikkels, met stress en hoe je hem kan kalmeren en optimaal kan laten ontwikkelen. In les 3

Een consult lactatiekunde, alsof je je eigen lactatiekundige op bezoek hebt. In de vierde les

En dan je eigen draagconsult. Die je zo vaak kunt herhalen als je wilt. Kun je eindelijk die verdraaide knopen onder de knie krijgen. In les 5

Alles over slapen. We staan stil bij wat normaal is, we hebben het over een gezonde slaapontwikkeling en bij samen slapen. In de zesde les

En dan zijn we pas op de helft!

Ontwikkeling. We gaan erachter komen hoe jouw baby zich ontwikkelt. We kijken naar de gevolgen van de ontwikkeling op zijn gedrag en wat er nodig is om deze ontwikkeling optimaal te laten verlopen. Hoe krijg je een gelukkig kind dat in evenwicht is en het lekker op school doet? Dit alles in les 7

Deze les zit tjokvol stevige hechting, onvoorwaardelijke liefde en de emotionele basisbehoeften leren kennen van je kleintje. Je vindt het in les 8

Sensitieve responsiviteit in de praktijk brengen. Je kind lezen als een boek. Zien, horen en voelen wat zijn behoeften zijn en daar feilloos op in spelen in les 9

Een goede emotieregulatie is een belangrijke voorwaarde om een gelukkig kind te hebben, maar hoe help je je baby hierbij? We leren het in les 10

In les 11 sta jij centraal. Ik leer je volledig in het hier en nu kunnen staan en ruimte maken en aandacht geven aan jezelf.

De laatste les gaat helemaal over het vinden van jouw stam. Hoe vraag je hulp en wat voor een stam wil jij eigenlijk?

Het was niet makkelijk om de cursus in een paar zinnen samen te vatten. Er zit namelijk zoveel meer in! Bovendien zitten er meer dan 30 (eigenlijk bijna 40) opdrachten in waarbij ik je persoonlijk begeleid in deze prachtige ontdekkingsreis samen met je baby.

Cursus wat baby’s nodig hebben

De blauwdruk van een baby

0