Eigenwijs bevallen

Want jouw bevalling doet ertoe

Je gaat bevallen en je wil dat graag ten volle beleven

Het hoeft allemaal niet perfect, maar je wil wel de regie hebben over jouw bevalling. ‘De verloskundige weet het allemaal wel’ is voor jou niet genoeg. Jij bent expert over jezelf en met die houding wil je ook je bevalling ingaan.

Je bent nieuwsgierig hoe het zal zijn, en je wil er echt een mooie dag van maken die niet alleen een goede start is voor je baby, maar ook een krachtig positief begin van het ouderschap. Maar hoe doe je dat? Er is een berg aan informatie, en rechttoe rechtaan mainstream past niet bij jou. Jij bent net een tikkie bewuster en eigenwijzer. Hoe vind je de mensen en de visie die bij jou past?

Wat je niet wil, is dat het je allemaal overkomt en jij straks met spijt of pijn terugkijkt naar de geboortedag van je baby. Wat dan wel? Met trots het leven als ouder in: je hebt het mooi gedaan!

Kiind is al sinds 2009 eigenwijs over ouderschap, van kinderwens tot (pre)puber. Je krijgt een berg kennis, ervaring en empirisch n=1-onderzoek van ons mee. We geven door wat we hebben geleerd van deskundigen en wat we zelf hebben opgebouwd aan levenswijsheid over bevallen.

Bereid je samen voor op je baby, en de tijd erna

Een gezellig hoekje in de Kiindspeeltuin (ons lidmaatschap, waar je groeit, leert en verbindt met honderden andere (aanstaande) ouders) hebben we de Babyspeeltuin genoemd. Leer vanuit je eigen huis, op je eigen tempo alles over autonoom bevallen, borstvoeding, kraamtijd en het eerste jaar met je baby en deel je ervaring met gelijkgestemde mede-zwangeren.

Ebook Eigenwijs bevallen

Want jouw bevalling doet ertoe

Dit ebook is jouw toolkit voor je bevalling:

Z

Overzicht

Er is veel te winnen bij voorbereiding, bij weten wat richtlijnen en procedures zijn, zodat je je niet laat overvallen tijdens je bevalling. Maar: keep it simple. Je bevalling is geen proefschrift, je hoeft je niet overal in te verdiepen, de grote lijnen zijn echt genoeg. Er is een verschil tussen controle en regie, en je kunt de controle loslaten terwijl je wel regie pakt. Je krijgt praktische tools om op die plek te komen.

Z

Leer jezelf kennen

Wie ben jij als persoon, hoe reageer jij op spanning/stress, hoe kunnen je bevalpartners dit herkennen en je ondersteunen, wat zijn je copingstijlen? Bevallen is spannend, maar hoe kan je angst ombuigen naar nieuwsgierigheid?

Z

Kennis

Over je lichaam, over bevallen, over jouw wensen en waar jij goed op gaat, en ook over een paar protocollen die veel voorkomen (zoals inleiden en oxytocine). Het gaat vooral over hoe jij je kunt verhouden tot protocollen en processen, we gaan niet in op elk detail.

Z

Intuïtie

Waarom is bevallen ook een intuïtieve aangelegenheid, hoe zit het met hormonen en hoe laat je die optimaal voor je werken?

Z

Jouw team doet ertoe

Samenwerking is key. Jij bent de expert over jezelf en je helpt je partner en zorgverleners door jezelf te laten zien; met beleefdheid komen we nergens! Show yourself.

Z

Inspiratie!

We geven je inspiratie via verhalen van vrouwen die je voorgingen op krachtige en eigenzinnige wijze. En onze allerbeste boekentips. Zodat jij (en je partner) vol vertrouwen en met verheugen de bevalling in kunnen gaan.

Ruim 100 pagina’s vol nuttige info!

IS DIT EBOOK VOOR JOU?

Dit ebook is precies wat je zoekt, als:

  • Je een fijn startpunt zoekt om kennis en ervaringen te verzamelen voor jouw bevalling
  • Je bewust en natuurlijk wil bevallen
  • Je op jouw eigen manier wil bevallen

Ebook Eigenwijs bevallen

jij bent expert over jezelf

Na het lezen van het ebook:

  • Heb je inzicht in wat voor jou de belangrijkste punten zijn voor je bevalling
  • Heb je alle tools in handen om je goed voor te bereiden met je bevalpartners
  • Weet je waar je je verdere informatie en inspiratie kunt vinden
  • Heb je gelijkgestemden binnen handbereik
  • Voel je meer vertrouwen in dat jij de expert bent over jezelf

Gratis in de Kiindspeeltuin

Wist je dat dit ebook, mooie cursussen en nog veel meer leuks, ook in de Kiindspeeltuin te vinden zijn? Word lid!

GROEI, leer en verbind

0