KIINDWEEKEND 2021
27 – 29 aug &
3 -5 sept Andijk

HET EERSTE KIINDWEEKEND IS UITVERKOCHT!

Hét kampeerweekend voor kiindlezers

Hatsa, we gaan het Kiindweekend dit jaar twee keer vieren!

We gaan er in volle vaart weer helemaal voor: het Kiindweekend 2021 komt er. En, superleuk: op een verse plek. We zijn dit jaar te gast op Camping Dijk & Meer, de wilde camping in Andijk, nabij het IJsselmeer!

Van 27-29 augustus en 3-5 september maken wij ons eigen blije dorpje. Extra leuk: je kunt je Kiindweekend verlengen met de midweek tussendoor. Samen met andere Kiindlezers kampeer je met tent, caravan of busje op Camping Dijk & Meer. Het Kiindweekend is 3 dagen lang kamperen, workshops, samen eten, spelen. Veel mogelijkheid om anoniem rond te struinen en je eigen goddelijke gang te gaan. Maar je wordt ook uitgenodigd om samen met de anderen van je veld rond het kampvuur te zitten en écht contact te maken.

Maar wát gaan we doen?

We houden het kleinschalig en toch levendig. Met een duurzame markt, met de beste activiteiten voor de kleintjes, voor jezelf als ouders, met heerlijke hapjes, mooie natuur en vooral met veel gelijkgestemden om je heen. Er zijn door de dagen heen meerdere gesprekscirkels, yogasessies, workshops en andere gekkigheid om je bij aan te sluiten. Een foodtruck en minimarkt waarvoor we het állerleukste geselecteerd hebben: huttenbouwen, dansen alsof je het meent, optredens, vuur maken, broodjes bakken, prieken in de modder en aanschuiftafels om samen aan te eten.

Er is veel ongedwongen samentijd terwijl je ook gewoon lekker op jezelf kunt zijn. Vuur stoken omdat er genoeg handen zijn om hout te sprokkelen, het vuur te beheren en onvoorzichtige kinderhandjes te beschermen. Verhalen vertellen en muziek maken. Rondbanjeren als de jager-verzamelaar die we van binnen zijn. Lekker vies worden van het vele buiten zijn. Gebruikmaken van ieders talent. En simpelweg in het gras liggen zonder zorgen.

Kom je 3-5 september?

Voor het weekend van 27-29 augustus zijn we uitverkocht en helemaal voorzien van crew, toffe marktkramen en gezellige activiteiten. Voor het weekend van 3-5 september kun je nog tickets kopen! En we zoeken weer crew, marktkraamhouders en mensen die gave activiteiten kunnen verzorgen.

Kom je ook de midweek?

Smacht je naar het volle avontuur? In de tussenliggende periode (30 augustus – 2 september) kun je de Kiindmidweek bijboeken, zodat je het Kiindweekendgevoel optimaal verlengt. In de Kiindmidweek is er catering, yoga, een ijsbad en een kinderactiviteit. Verder is er volop ruimte om er gewoon lekker te zijn.

27 aug – 29 aug &
3 – 5 sept 2021

Hét kampeerweekend voor Kiindlezers

De grootste gemene deler op het Kiindweekend lijkt te zijn dat we begrijpen dat een kind in de eerste levensjaren de basis legt voor het hele leven. En met een basis van vertrouwen kun je je leven lang toe.

Een Kiindweekend gaat niet om vermaak. Natuurlijk vind je er lekkere workshops zoals yoga voor groot en klein. Maar het gaat om iets veel waardevollers. Een veld vol mensen die kinderen zien voor de fantastische wezens die zij zijn. We maken samen een generatie die opgroeit in vertrouwen. Deze kinderen mogen het leven ontdekken in vrijheid, terwijl hun ouders heel dichtbij ze zijn.

Hoe sterk je idealen ook zijn, hoe zelfbewust je ook in het leven staat: je kunt niet alles alleen. En dat hoeft ook niet.

Kom erbij. Je bent welkom.

 

REACTIES

Op eerdere edities

Dit zeiden lyrische bezoekers op/na vorige Kiindweekenden:

“WAT WAS HET PRACHTIG. ZO’N FIJN SFEER, DIE IK METEEN AL PROEFTE TOEN IK GISTEREN OP DE CAMPING LANDDE”

Kiindweekend 2021 Andijk

Van 27-29 aug en 3-5 sept maken wij ons eigen blije dorpje

N

 

Wees erbij als je zin hebt in:

Z

Fladderen en flierefluiten
Waar je ook kijkt, er is wat te beleven. En dat zonder overprikkeling, op deze superfijne rustige natuurcamping Dijk & Meer.

Z

Een beetje visie
In workshops en praatjes kun je je verder verdiepen in het ouderschap en je eigen ontwikkeling.

Z

Prieken in de modder
We gaan natuurlijk niet een beetje schoon zitten te zijn! Op het Kiindweekend word je vies en je kinderen ook.

Z

Belevenissen
Beestjes zoeken, rondscharrelen, op pad met mede-avonturiers; het aanbod is rijk.

Z

Vurrukkuluk biologisch happen
Jaja, er is weer een foodtruck met idioot lekker eten! 

Z

Vele handen om je te dragen
Verlang je naar minder moeten? Op het Kiindweekend gaat het allemaal nét even wat gemakkelijker. Er is altijd iemand die jou wil helpen.

Z

Buiten je comfortzone gaan
Want er is veel geks te beleven! Doe lekker mee.

Z

Huttenbouwen
Ja, het Kiindweekend kan natuurlijk niet zonder, want huttenbouwen is ook opvoeden!

N

 

Dit krijg je:

Een belachelijk lekker kampeerweekend met leuke andere Kiindlezers.

Tijd om op adem te komen met workshops voor jezelf.

BONUS: Wie weet ontmoet je je nieuwe beste vriend of vriendin!

Dat alles vanaf:

159 euro

Kiindweekend 2021 is van 27-29 aug en 3-5 sept in Andijk

Kom er lekker bij!

GROEI, VERBIND EN SPEEL OP HET KIINDWEEKEND

Veelgestelde vragen (met antwoorden!)

Heb je toch een andere vraag? Stel die via dit formulier.

Over je aankoop
Ik heb een plekje besteld, maar niets ontvangen, wat nu?

Het komt weleens voor dat het systeem geen bevestiging verstuurt. Geen ramp, het is vast gelukt. Mocht je nu niets in je mailbox krijgen? Stuur dan even een berichtje naar info@kiind.nl en we sturen je met alle liefde de bevestiging toe.

Wat is allemaal wel en niet inbegrepen in de prijs?

Het eindbedrag waar je op uit komt wanneer je je plek hebt geboekt en de personen die je meeneemt aan de boeking hebt toegevoegd is inclusief kampeerplek, stroom, toeristenbelasting, hout voor de vuurplaatsen, toegangskaartjes voor de drie dagen, ALLE workshops en activiteiten en natuurlijk het gebruik van de campingfaciliteiten.

Kan ik ook komen zonder te kamperen?

Helaas! Alleen als je komt kamperen kun je meedoen met het Kiindweekend. Je kunt wel extra losse mensen toevoegen aan je kampeerplek. Een extra groot mens regel je hier. Een extra klein mens hier.

 

Mag ik ook met mijn caravan komen kamperen?

Zeker! Alle kampeermiddelen zijn welkom. Van tent tot vouwwagen en van caravan tot kampeerbusje.

Wat als ik geen tent (of ander kampeermiddel) heb?

Vorige edities deden mensen een oproepje op hun eigen Facebookpagina. Dat werkt heel goed. Eigen kampeerspullen is zo 2017.

Kan ik dat wel aan; 'in mijn eentje' kamperen?

Je bent niet in je eentje! Wat wij hebben ervaren toen we vorig jaar kampeerden is hoe gedragen je je kunt voelen als je samen op zo’n veld staat en hebt besloten dat je even bij elkaar hoort. Voor het avondeten maak je een hapje of je bestelt bij Laih Laih’s kitchen een daghap en we eten met z’n allen. Hoe heerlijk is dat? Er is een rijk aanbod waar je bij kunt aanhaken als je wilt en daarbij word je uitgenodigd écht met elkaar in gesprek te komen.

Het lukt me niet om m'n tent in m'n eentje op te zetten. Hoe moet dat nou?

Vorige keren waren er altijd mensen die wilden helpen. Als je tickets hebt kun je in de besloten Kiindspeeltuingroep aangeven waar je hulp bij zou willen hebben.

Mag mijn hond mee?

Nee, ook niet die lieverd van jou. Sorry!

Mag ik ook alleen de midweek komen?

Ja hoor, welkom!

Let op: de tijden voor de midweek zijn van maandag 11 uur tot en met donderdag 17 uur, maar als je in de weekenden komt sluiten de tijden uiteraard op elkaar aan; je kunt dus gewoon blijven en hoeft niet voor een paar uur buiten de camping te wachten tot je weer naar binnen mag ofzo. 😉

Voor vertrek
Wat neem ik mee?

Naast je kampeeruitrusting ook: vlaggetjes of zonnelichtslinger (superbelangrijk hè?), scherp mesje, eventueel eten, een koelbox, koelelementen, thermosfles, servies, zwemkleding, handdoeken (o.a. één als yogamat of je neemt je matje ook gewoon mee), deken of kleed of schapenvacht voor buiten.

Stroom?

Houd er rekening mee dat er maar 4 ampère (880 Watt) op de stroompaaltjes bij de kampeerplekken zelf zit. Hierin moet een eurostekker. Aan de eurostekker kan een verstekdoos, waar je bijvoorbeeld 6 telefoons tegelijkertijd kan opladen. (Maar telefoons, wie heeft dát nou nodig?) Er is stroom om te kolven, een koelkastje aan te sluiten of een flesje op te warmen. Senseo’s kunnen niet aangesloten worden. Maar koffie zetten kan met een los filter én Laih Laih’s kitchen is er met verrukkuluk eten en drinken.

Is de wc niet te ver?

Valt wel mee. En voor ‘s nachts kun je een potje meenemen als je wilt.

Wifi?

Alle providers hebben goed bereik en in en rondom de kantine heb je toegang tot gratis wifi.

Hoe kom ik er?

Om te arriveren rijd je de dijk naar beneden, langs de paarden, tot aan Vakantiepark Het Grootslag. Daar kan je links van de slagboom parkeren.

Via de speeltuin loop je naar de tram (die begin 1900 in Wenen rond reed). In de tram vindt je onze receptie en een beheerder.

Zie je niemand: bel even met de bel 😉 die buiten hangt.

Hoe zit het met Corona?

We houden de berichtgeving goed in de gaten en voor nu is het devies: we houden ons aan de regels zoals die door het RIVM zijn opgesteld.

Dat houdt in dat wij als volwassenen buiten het eigen gezin zoveel mogelijk ons best doen om anderhalve meter afstand te houden, we niet kamperen met mensen vanuit een ander huishouden op dezelfde kampeerplek, we regelmatig onze handen wassen en hoesten en niezen in onze ellebogen.

Bij keel- en verkoudheidsklachten, hoe vervelend ook, komen we niet naar de camping. Hoe zuur dat ook is: meld het ons en we vinden vast een oplossing met elkaar. Heeft jouw kind altijd een snotneus of heb je bijvoorbeeld hooikoortsklachten? Geen zorgen, je bent van harte welkom.

Aangezien het Kiindweekend op een camping plaatsvindt zonder uitzonderingen op hoe de camping normaal functioneert, verwachten we geen problemen. Mocht dat wel zo zijn, dan lichten we de kopers zo snel mogelijk in.

Je hoeft geen negatieve coronatestuitslag voor te leggen bij aankomst.

Eenmaal gearriveerd
Naar wie moet ik toe?

Er zijn een paar gastmensen die elk voor een deel van het terrein het aanspreekpunt zijn. Bij hem of haar kun je terecht als je het even niet meer weet. En voor alle campingdingen kun je uiteraard terecht bij de leukerds van de camping.

Hoe moeten we slapen?

Je kunt matjes naast elkaar ploffen, een stuk of drie, en baby’s tussen twee grote mensen in leggen. En als je tweepersoonscabines hebt kun je er ook voor kiezen om samen met je kleintje te slapen en je partner met een ander kind, bijvoorbeeld. Ook eens leuk.

Wat gaan we nou eigenlijk doen?

Eígenlijk wat je zelf wilt. Er is in ieder geval een rijk programma. Deels door ons ingevuld, deels zijn er open plekken in het programma om je uit te nodigen tot co-creatie.

Is er ook catering aanwezig?

Natuurlijk ben je volledig vrij om je eigen hapje klaar te maken, maar waarom zou je als Laih Laih’s kitchen er ook is? Laih Laih maakt volledig veganistische maaltijden en heeft drankjes en ander lekkers om je vingers bij af te likken. En ja, ook als je niet zo van het veganistische bent, kunnen wij je garanderen dat ook jíj het heerlijk gaat vinden.

Een greep uit het aanbod: kaneelbroodjes, smoothie bowls, de wereldberoemde happy belly burger, wraps vol lekkere dingen en vitamientjes en iedere dag een wisselende daghap. Ook maken ze de lekkerste (raw)taartjes, kun je bij ze terecht voor versgebakken broodjes voor het ontbijt, een lekker ijsje, botanisch drankje, simpele koffie of kindercappuccino.

Ook met allergenen of bijzondere dieetwensen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden. Alle gerechten en drankjes zijn dus standaard vrij van lactose, er wordt super weinig suiker toegevoegd en waar wel moet je denken aan een klein beetje vruchtensuiker, ruwe rietsuiker, agave- of ahornsiroop. Verder zijn er genoeg glutenvrije en notenvrije opties (let op: de keuken is niet spoorvrij) en is het ook mogelijk zoutarm te eten.

Laih Laih’s kitchen staat in ieder geval de beide Kiindweekenden voor je klaar!

Hoe zit het met film en fotografie?

We gaan mooie beelden maken. We zullen de beelden eerst met jullie delen en daarna pas openbaar. Mocht je niet op de foto willen, geef het dan van tevoren aan. Mocht er in de map met gemaakte beelden iets bij zitten waar je heel ongelukkig van wordt, dan kun je dat nog aangeven voordat we het openbaar maken.

Anders nog iets?

Het Kiindweekend vieren we met respect voor elkaar, het campingterrein en de natuur. En dat wil bijvoorbeeld ook zeggen: dat je je afval netjes achterlaat in de daarvoor bedoelde containers naast de receptie en je alleen kampeert op de daarvoor aangewezen kampeerplaatsen (en niet op mooi ingezaaide stukken lang gras of bloemenperkjes).

Het Kiindweekend is niet voor jou als je:

 • geen zin hebt
 • niets met Kiind hebt
 • liever niet met andere mensen bent

Het kiindweekend is voor jou als je:

  • zin hebt in meer lol met je gezin
  • Kiind als warm bad ervaart
  • graag met andere mensen die met hetzelfde bezig zijn in gesprek gaat
  • behoefte hebt om andere Kiindlezers te ontmoeten

 

Kiindweekend 2021 is van 27-29 aug &
3-5 sept in Andijk

Hét kampeerweekend voor Kiindlezers

0