Cursus opvoeden zonder straffen en belonen
Voor meer liefde en verbinding
Liefde en verbinding
Je hebt onvoorwaardelijk/natuurlijk ouderschap ontdekt en het voelt goed. Je leest wat boeken en blogs, volgt draadjes op diverse Facebookgroepen en bent overtuigd dat dit de manier is waarop je ook je eigen kind(eren) wilt opvoeden. Vanuit liefde en verbinding, zonder straffen en belonen. Dan de praktijk… die is weerbarstig.
Fanatiek ja-knikkend een boek over onvoorwaardelijk opvoeden lezen is vaak niet voldoende, sterker nog: het kan méér frustratie en verdriet opleveren als je wel graag wilt, maar in de praktijk merkt hoe lastig het is om niet terug te vallen op wat je kent.Â
Cursus met praktische handvatten
Deze cursus geeft je praktische handvatten om deze opvoedvisie in je gezin te introduceren. Aan de hand van herkenbare situaties, hapklare bÂÂÂrokken uit de vuistdikke boeken van al die slimme mensen en praktische oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan.
We bieden geen trukendoos, geen handleiding tot ‘succes’, maar wel kennis, ervaring, inspiratie en praktische tips en oefeningen waarmee je zelf aan de slag kunt. En het platform om daar met gelijkgestemden over te sparren.
Dit zei een blije cursist:
Deze onderdelen komen aan bod:
Vanuit vertrouwen opvoeden
Kinderen zijn van nature goed. Als je je dat realiseert, dan voel je dat het niet nodig is om ze te conditioneren.
Een brei aan termen
Onvoorwaardelijk, lui of mild ouderschap, attachment parenting, hechting, sensitief, behaviorisme, humanisme, autoritatief opvoeden… Wat is wat?
Gedrag: het topje van de ijsberg
Gedrag is het oppervlakkige laagje aan de buitenkant. Daaronder zit een hele wereld, van emoties, gedachten, gevoelens en behoeften.
Omgaan met heftige emoties
Boosheid is misschien wel de meest ingewikkelde emotie om mee om te gaan, het drukt op allerlei knoppen…
Draak in de supermarkt
Omgaan met zweet op je rug-situaties.Â
Straf of ‘logisch gevolg’?
Het is een groot misverstand dat onvoorwaardelijk ouderschap grenzeloos is.
Timmerman of tuinier?
Er is niet één manier om van A naar B te komen.
Doorbreek de voorwaardelijke cirkel
Kun je iets geven wat je zelf nooit gekend of gehad hebt?
Dit krijg je:
8 videolessen die je inspireren tot speels ouderschap.
Bonusvideo met extra handvatten voor niet belonen.
Een werkboekje met prikkelende vragen.
Dat alles voor:
€60,00
Cursus opvoeden zonder straffen en belonen
Voor meer liefde en verbinding
Of: word lid
De cursus vind je ook in de Kiindspeeltuin
Je kan de cursus los kopen, of je wordt lid van Kiind!
Leden van Kiind hebben een prachtig afgeschermd platform ‘de Kiindspeeltuin’ tot hun beschikking.
Als Kiindspeeltuinlid kun je live deelnemen aan expertsessies en kringgesprekken, je krijgt videolessen en toffe bonussen zoals Zoom-muziekoptredens (leuk voor je kind(eren)!), meditaties, digitale edities van eerder verschenen Kiind magazines en nog veel meer.
Lees hier alles over de Kiindspeeltuin.
Reacties
Hier een selectie uit de reacties op de Kiindspeeltuin en de cursussen die we daar doen:
“ZULKE ZINNIGE TIPS VAN KIIND GELEZEN/GEHOORD VANAVOND. GEEFT ME HELEMAAL DE MOED VOOR DE TIJD DIE NOG VOOR ONS LIGT.”
“EPIC VIDEO! GOEDE TIPS!!”
Cursus opvoeden zonder straffen en belonen
Voor meer liefde en verbinding
Veelgestelde vragen (met antwoorden!)
Heb je een vraag? Wellicht staat je antwoord hier.
Ik straf al niet, maar leer je ook over niet belonen?
Zéker. Straffen en belonen zijn twee kanten van dezelfde medaille; middelen die je als ouder inzet om het gedrag van je kind te sturen. We zullen in de cursus ook uitgebreid stilstaan bij de nadelen van belonen en alternatieven voor ‘goed zo’s’ die soms lastig uit ons vocabulaire te bannen lijken.
Ik vind het verschil tussen prijzen en belonen lastig. Is er een verschil? Leren we daarover?
Prijzen en belonen schurken dicht tegen elkaar aan; prijzen is vaak een verbale beloning. Dat betekent niet dat je niet blij of trots mag zijn, of dit niet zou mogen uiten. Er is niks mis met trots zijn op je kind. Vier het leven, vier de mijlpalen, dans, zing, juich!
Een oprechte emotie of uiting van vreugde of trots heeft een positief effect op de relatie met je kind en draagt bij aan zijn zelfvertrouwen. Toch kan er een gat gapen tussen jouw intentie en hoe het op je kind overkomt; ook hier gaan we in de cursus mee aan de slag.
Leert deze cursus dat er maar een manier de juiste is?
Onvoorwaardelijk opvoeden heeft een paar belangrijke pijlers – niet straffen bijvoorbeeld, en je kind zien als een volwaardig persoon die respect verdient als ieder ander. Maar hoe je dat verder invult, is helemaal aan jou. Neem 10 gezinnen die onvoorwaardelijk opvoeden als uitgangspunt hebben, en je zult 10 hele diverse gezinnen zien. Iedere ouder is anders, elk kind is anders.
Mijn kind is al 10, is het nog relevant?
Zeker. Als er een ding is dat we willen meegeven aan alle ouders, is dat je elke dag opnieuw kan beginnen. Elke dag kan je het besluit nemen dat je het anders wilt doen, weg van straffen en belonen, en met meer verbinding en liefde.
Onvoorwaardelijk ouderschap is geen trucje, geen ‘doe dit en krijg dit’- methode. Het gaat over jezelf als ouder leren kennen, kritisch te reflecteren op je overtuigingen, ideeën en waarden, en de relatie met je kind compromisloos bovenaan je prioriteitenlijstje zetten.
Als je al tien jaar ouder bent, zijn bepaalde patronen wel meer ingesleten, waardoor het wellicht meer moeite kost om te doorbreken; je kind is ook gewend dat je hem op een bepaalde manier tegemoet treedt en zal wellicht moeten wennen aan de nieuwe dynamiek. Gun jezelf, en je kind, die tijd. Het is het waard.
Mijn kind is pas 1, kan ik dan meedoen?
Er is niet een ‘te vroeg’ om met onvoorwaardelijk ouderschap te beginnen. Dus ja, begin vooral als je kind nog jong is, zodat je nu al aan het fundament bouwt waar je later op terug kunt vallen.
Als het niet past, krijg ik m’n geld dan terug?
Retourneren (herroepen) is helaas niet mogelijk bij digitale producten die je – zoals in dit geval- direct geleverd krijgt. Dit staat ook vermeld in de algemene voorwaarden waar je bij aankoop mee akkoord ging/gaat.
Kan ik het bedrag in delen betalen?
Alleen de cursus in delen betalen kan helaas niet, maar als je kiest voor het Kiindlidmaatschap (waarbij je dus ook de cursus krijgt) dan kun je kiezen voor maandelijkse betaling. Hier lees je alles over het Kiindlidmaatschap, oftewel de Kiindspeeltuin.
alles over de Kiindspeeltuin
Wist je dat ALLE cursussen ook in de Kiindspeeltuin gedaan worden?