Mijn eerste pruimabrikozengebak

door Sandii Zachte

Kiind Magazine deelt de lekkerste gezonde taartrecepten met jullie, zodat ook de kleinsten kunnen genieten van zoetigheid op hun verjaardag. Deze maand: pruimabrikozengebak!

Vanaf 9 maanden
Kan ook zonder ei, maar  het wordt dan minder luchtig

Ingrediënten voor 1 kinderportie (een grote muffin):

50 gram Spelt- of tarwemeel
1 el Rijstmeel of doodnormale bloem
4 Verse pruimen
4 Gedroogde abrikozen
1 Ei

pruimen abrikozen gebak


Nog pruimenmoes over? Dit smaakt heerlijk op een boterham

Bereidingswijze:

Wel de abrikozen een uur in kokend heet water. Kook de pruimen in de tussentijd tot moes en maak het fijner met de staafmixer of keukenmachine. Met een fijne stamper of iets dergelijks kan het natuurlijk ook. Naar wens kun je daarna de pruimenmoes door een zeef drukken, maar het hoeft niet.

Meng de tarwemeel, de rijstmeel en wat moes in de keukenmachine en voeg de abrikozen, in stukken gesneden, toe. Doe hier het ei bij en meng alles goed. Voeg nog wat pruimenmoes toe als de substantie nog niet volledig vochtig is, het mag wel lekker dik blijven. Eventueel kun je een klein beetje water toevoegen als het te stevig is. Zorg ervoor dat je nog wel wat moes overhoudt!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de helft van de mix in een bakvorm. Voor een baby die 1 wordt is een muffinvormpje genoeg, maar ik vond het zo lekker dat ik graag mee at. Doe bovenop deze laag een laagje pruimenmoes en giet daarna de rest van de mix in de bakvorm. Gebruik geen muffinpapiertje (ook al hebben we op de foto wel een mooi papiertje staan)! Het gebakje blijft erg aan het papiertje plakken.

pruimen abrikozen gebak recept

De baktijd is afhankelijk van de grootte van het gebak. Ter grootte van een muffin moet het gebak 15 a 20 minuten bakken. Aangezien er ei in zit, is het van belang dat het gebakje van binnen goed gebakken wordt. Je kunt controleren of het binnenin gaar is door er van bovenaf met een satéprikker in te prikken. Dat maskeer je straks weer door het kaarsje dat er in komt te staan.

Het gebakje blijft ongeveer vijf dagen goed in de koelkast, verpak het dan wel in aluminium- of vershoudfolie.

Tip: Nog pruimenmoes over? Dit smaakt heerlijk op een boterham. Zorg ervoor dat je de moes ook afdekt als je het in de koelkast wilt bewaren. Dit blijft ongeveer drie dagen goed.

Gezond gebak op Kiind Magazine:

Kiind Zoete gierstsoufflé

Kiind Pannenkoekentaart

Kiind Muffins

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

6 manieren om de fantasie te stimuleren (+ 1 extra)

6 manieren om de fantasie te stimuleren (+ 1 extra)

De fantasie van kinderen, daar kunnen we nog een puntje aan zuigen! Laat je meevoeren naar de magische wereld van je jokkende, toverende en vanallesbedenkende kind. Je alledaagse inspiratie vind je gewoon in eigen huis! 1. Zorg dat knutsel- en kosteloos materiaal...

Speciaal voor kinderen: Maak een rariteitenkabinet!

Speciaal voor kinderen: Maak een rariteitenkabinet!

Vinden jouw ouders je soms een beetje raar? Moet je al die dingen die je op straat vindt meteen weggooien? Vinden ze dode beestjes vies? Lees dan vooral even door want wij weten hoe leuk het is om soms raar en vies en een beetje vreemd te zijn! Wij hebben een heel...

Maak een diorama met natuurfiguren

Maak een diorama met natuurfiguren

Zou je weleens met je kinderen willen knutselen maar voel je je superoncreatief? Artie Farty is dan het boek dat je nodig hebt. Vol inspiratie om mee aan de slag te gaan. Bij deze een voorproefje: Een diorama! Leuk vanaf ongeveer vijf jaar. Een wattes? Dit dus:...

Zoete kwarkbroodjes

Zoete kwarkbroodjes

Kwarkbroodjes zijn zo klaargemaakt: het deeg hoeft namelijk niet te rijzen en ze hoeven maar twintig minuutjes in de oven. Ze zijn zo heerlijk zoet dat wij ze liever zonder beleg als verantwoord tussendoortje eten. Ook bij het ontbijt of de lunch, met een...

Het pepernotendiner voor sinterklaasavond

Het pepernotendiner voor sinterklaasavond

Tijdens het Sinterklaasfeest -of erna: waar láát je al dat snoepgoed?!- serveer je dit jaar natuurlijk een oerhollands driegangenpepernotendiner. Alle recepten zijn voor acht personen. Voorgerecht: pompoenwortelsoep met pepernotencroutons Hoofdgerecht: Rode kool met...

Wat doen we met oud brood?

Wat doen we met oud brood?

In Nederland gooien we jaarlijks 2,4 miljard euro aan eetbaar voedsel weg. Dat is ongeveer vierhonderd euro per huishouden. Gemiddeld verspilt een persoon ruim vijftig kilo voedsel per jaar. Dat is twintig procent van wat we kopen. Van alle voedingsmiddelen wordt...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0