Zomerse stamppot met raapsteeltjes

door Cathelijne van den Bercken

Stamppot met warm weer? Ja! Een frisse, gezonde stamppot heb je in een handomdraai op je tuintafel staan. Voedzaam, makkelijk en met de juiste ingrediënten zo zomers als maar kan. 

 

Als je de ingrediënten vooraf afweegt, schilt en snijdt, ben je heel snel klaar met dit potje en kun je weer hup de zon in. Een noot vooraf: Als je geen koolrabi hebt kun je die vervangen door een extra aardappel. Ik had geen lente-ui maar ik had wel een paar jonge preistengels in de tuin staan. Kon prima! Zevenblad is ook een optie om in een stamppot te verwerken. En ook in een salade, trouwens. Of maak er zevenbladpesto van, dat kan ook.

 

Dit heb je nodig voor raapsteeltjesstamppot:

500 g kruimige aardappelen, geschild en door midden gesneden

1 kleine koolrabi (170-200 gram), in dobbelsteentjes gesneden

250 g raapsteel, in grove stukken gesneden

2 handen vol zevenblad (optioneel) 

1 teentje knoflook, fijngeperst

50 ml volle melk

2 stengels lente-ui, in ringen gesneden

25 g. roomboter

50 g. pecorino, geraspt

50 g. zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden

30 g. pijnboompitten

 

En zo maak je raapsteeltjesstamppot:

Meng de melk, de knoflook en de lente-ui. Zo kun je deze ingrediënten straks gemakkelijk verdelen door de stamppot.

 

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar in ruim water waar je een theelepel zout aan toegevoegd hebt. Na 15 minuten doe je de dobbelsteentjes koolrabi bij de aardappelen erbij. Die zijn veel sneller gaar.

 

Giet de aardappelen en de koolrabi af. Verdeel alle overige ingrediënten, behalve de pijnboompitten, over de aardappelen. Stamp alles grof door elkaar. Bestrooi je stamppotje voor het serveren met de pijnboompitten. Serveer meteen. We aten deze stamppot met varkensbraadworst.

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Naai een buiten-de-lijntjesrok

Naai een buiten-de-lijntjesrok

Matchen. Dingen die bij elkaar passen. Overal zien we het, in het interieur (waar vaak twee of drie dezelfde potjes voor de ramen staan) maar ook in onze kleding. Als het op elkaar is afgestemd of bij elkaar past is het goed. In de kledingwinkels hangt de kleding mooi...

Libanese rijst met noten

Libanese rijst met noten

Dit is een avondmaaltijd met noten (kijk dus uit bij allergie-gevoeligheid), geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Voor volwassen is het lekker om het flink te kruiden. Houd dus voor het toevoegen van de kruiden een portie apart voor je kindje om milder te...

5x sjiek koken op de camping

5x sjiek koken op de camping

De vakantie is begonnen! Daar waar de een voor een luxueus hotel kiest, zweert de ander bij de camping. Eten moet je overal. En op de camping kun je ook best sjiek eten. Met deze recepten steel je de show op het gezamenlijke campingdiner. Ze zijn in een wip gemaakt en...

Mijn eerste pruimabrikozengebak

Mijn eerste pruimabrikozengebak

Kiind Magazine deelt de lekkerste gezonde taartrecepten met jullie, zodat ook de kleinsten kunnen genieten van zoetigheid op hun verjaardag. Deze maand: pruimabrikozengebak! Vanaf 9 maanden Kan ook zonder ei, maar  het wordt dan minder luchtig Ingrediënten voor 1...

Speelgoed maak je natuurlijk zelf!

Speelgoed maak je natuurlijk zelf!

Hoera, ook als je weinig geld hebt kun je je huis volstouwen met speelgoed! Je timmert/naait/haakt/vilt het gewoon zelf. Voor de kok Kleine kinderen ontwikkelen zich voor een groot deel door imitatie: door volwassenen na te doen, verwerken ze hun indrukken en geven...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0