Alle ouders weten het: baby’s worden geboren met de verkeerde instellingen en programmering. Zo slapen zij niet door, willen ze niet alleen zijn, willen ze zelf bepalen wanneer en hoeveel ze gevoed worden, huilen ze om niets en claimen ze hun ouders continu. Omdat dit geen acceptabele instellingen zijn, volgt hier een handleiding voor het resetten van je baby. Je hebt immers zelf ook nog een leven.

 


Voorkom voorkeursprogramma’s zoals alleen-bij-mama-willen-zijn door de baby zo vroeg mogelijk uit te besteden

Stap 1:

Zorg allereerst voor de juiste hoofdinstellingen, zodat de nieuw te installeren programma’s correct kunnen opstarten. Deze hoofdinstellingen zijn gratis en ongevraagd te verkrijgen via de meeste familieleden, medisch personeel, vrienden en mede-ouders. 

 

Stap 2:

Bewaar te allen tijde een gepaste afstand tussen jou en de baby. Dit bevordert het accepteren van de nieuwe instellingen.

 

Stap 3:

Houd je kind aan een strak schema van slapen-voeden-spelen-slapen, waar je absoluut niet van afwijkt. De nieuwe instellingen zullen de aangeboren basisinstellingen dan vanzelf overschrijven.

 

Stap 4:

Geef geen borstvoeding op verzoek. Hiermee verwen je de baby wat leidt tot het steeds opnieuw opstarten van de basisinstellingen; honger, zuigbehoefte en huidhonger. Hierdoor zul je niet aan jezelf toe komen. Daarnaast kan dit je onnodig uitputten, wat je sociale leven niet ten goede komt. Beter is het je baby om de zoveel uur via adapter K.V. van voeding te voorzien. Een ander bijkomend voordeel hiervan is dat de K.V.-adapter universeel is. Iedereen kan deze inpluggen, wat jou weer wat tijd voor jezelf geeft.

 

Stap 5:

Wordt het programma niet-willen-slapen steeds opnieuw opgestart wegens de basisinstelling zuigbehoefte? Installeer dan per direct het programma F.O.P.S.P.E.E.N.. Dit zal het opstarten van het programma niet-willen-slapen enkele minuten tot uren uitstellen. Maak hierbij ook gebruik van de juiste programmering zoals uitgelegd bij stap 3.

 

Stap 6:

Voorkom voorkeursprogramma’s zoals alleen-bij-mama-willen-zijn door de baby zo vroeg mogelijk uit te besteden. Nieuwe programma’s zoals opa’s en oma’s zullen dan al snel tot de vaste instellingen gaan behoren.

 

Stap 7:

Leg je baby in een eigen bedje op de eigen kamer. Dit voorkomt voorkeursinstellingen die later niet meer te deleten zijn. Deze kunnen namelijk leiden tot het ontstaan van een virus zoals benoemd bij stap 8.

 

Stap 8:

Worden ongewenste programma’s zoals huilen, claimen of mamahonger onnodig vaak opgestart dan is er wellicht sprake van een virus. Er zit dan niets anders op dan gebruik te maken van de functie control-alt-delete. Dit pas je toe door je baby buiten gehoorsafstand te plaatsen. Het programma zal zich dan vanzelf weer correct herstarten. Let op: dit kan enige tijd duren, afhankelijk van het virus! Pas in het geval van dunne muren de optie O.O.R.D.O.P.P.E.N. toe.

 

Stap 9:

Wanneer bovenstaande virussen erg lang aanhouden en steeds weer terugkeren is het verstandig gebruik te maken van een goed anti-virusprogramma. Denk hierbij aan de Regelmaat-en-Ritmeprogramma’s verkrijgbaar via het C.B. bij jou in de buurt.

 

Stap 10:
Het is bij het uitvoeren van de stappen in deze handleiding raadzaam de moedermodus uit te schakelen, daar deze kan conflicteren met de implementatie van de nieuwe instellingen.

Natuurlijk is dit geen echte handleiding. Het is immers ondenkbaar dat we mensen, net als machines, programmeren. Maar wanneer je sommige informatie over baby’s leest, lijkt het helaas wel alsof alle aangeboren menselijke behoeftes en instincten zo snel mogelijk afgeleerd moeten worden. En ook van moeders wordt verwacht dat zij zo snel mogelijk hun natuurlijke instincten onderdrukken. De baby moet zich aan de ouders en omgeving aanpassen in plaats van andersom. Eigenlijk wordt er van een baby verwacht dat hij zich tegennatuurlijk gedraagt. De aangeboren verwachtingen die baby’s hebben, daar mag niet aan worden voldaan. Zo mogen ze niet zelf bepalen wanneer ze willen eten en hoe vaak, brengen ze vele uren alleen door en wordt huilen, het enige verbale communicatiemiddel, genegeerd. De huidige manier van omgaan met en kijken naar baby’s vind ik zorgelijk en verdrietig. Ik hoop daarom dat deze column ouders en iedereen die met baby’s te maken heeft aan het denken zal zetten.

0