Celia Ledoux schreef na Mama wederom een geweldig boek voor nieuwbakken ouders. Het grote verschil met de gangbare babyboeken is dat het uitgaat van de baby. Waar de meeste boeken de nadruk leggen op de behoeften van de ouders draait zij het om: een tevreden baby betekent namelijk een ontspannen ouder. Dit bereik je door te voorzien in de behoeften van de baby. En dat levert niet alleen resultaat op de korte termijn, maar vooral ook op de lange termijn op. Daar heb je als ouder meer aan dan oplossingen die maar tijdelijk werken. In plaats van natuurlijk babygedrag te willen veranderen leidt dit boek je naar oplossingen waar het hele gezin baat bij heeft.

Hoe je precies kunt voorzien in de behoeften van je baby wordt op een logische en duidelijke manier uitgelegd. De tips zijn goud waard voor elke ouder en zonder meer babyvriendelijk. Ze variëren van praktische tips, zoals ‘Vraag als kraamcadeau een pan eten’ tot de uitleg van de instinctieve behoeften van baby’s en hoe je hier rekening mee kunt houden. Elke denkbare situatie wordt behandeld en Celia sleept je er met logica en praktisch handelen doorheen. Als afsluiter doet zij je nog wat goocheltrucs cadeau die je kunt inzetten als je echt niet meer weet wat te doen. Een zeer geruststellende gedachte.


De tips zijn goud waard en zonder meer babyvriendelijk

Het boek Slaap je al door? is met humor en pit geschreven. Het leest lekker weg en heeft een fijne indeling. Het bestaat uit overzichtelijke hoofdstukken en korte to-the-point teksten. Als verse ouder heb je namelijk geen tijd om een boek helemaal uit te lezen en wil je het liefst direct een oplossing. Dat heeft de schrijfster goed begrepen en met zo’n 150 bewezen tips is dat geen probleem. Dit boek is dan ook een fijn naslagwerk dat je er op verschillende momenten bij kunt pakken. Naast de humoristische toon is het gebaseerd op de nieuwste kennis die we hebben van baby’s en hun behoeften.

Slaap je al door? is niet alleen een onmisbaar handboek voor ouders. Wat zou het fijn zijn voor alle baby’s en ouders als alle professionals het ook zouden lezen!

 

boekentip voedselintroductie Slaap je al door? | Celia Ledoux | ISBN 9789460011504

0