Tijd voor jezelf. Zodra je moeder bent geworden, weet je hoe oneindig kostbaar dat is. Het begint al tijdens je zwangerschap. Ook al heb je de zorg voor je baby nog niet, toch draait alles al om dat kleine wezentje dat je draagt. Je hormonen veranderen hevig, je lichaam doet dingen die je nooit eerder meemaakte, je gedachten gaan voortdurend naar je baby. Gaat alles goed daarbinnen? Hoe zal het leven straks zijn, en wat voor ouders worden jullie? Je voeding, je slaapritme, je hele gezondheid: plotseling gaat het niet langer om jou, maar om jou én je groeiende baby.

Je kijkt waarschijnlijk ontzettend uit naar je baby en alles wat daarbij komt kijken. Tegelijk voel je sterk de behoefte om naar binnen te keren. Om je hoofd vol gedachten tot rust te brengen, je in verbinding te brengen met je baby. En om je te laten verwennen, want zwanger zijn vraagt ook gewoon reuzeveel energie. Daarom is je zwangerschap de ultieme tijd om je terug te trekken.

Zwangerretraite 

Nu kun je jezelf beloven dat je een weekend in bed gaat liggen met een stapel tijdschriften, maar als je eerlijk bent, weet je dat het er niet van gaat komen. Daarom regelt Kiind af en toe een zwangerretraite. Omdat je het grootste kunstwerk van je leven aan het maken bent, verdien je de meest liefdevolle verwennerij. Daar groeit je baby echt wel goed van! Samen met een groep moeders-in-wording zoals jij een paar dagen écht uitpluggen. Op een mooie, verzorgde plek omringd door de natuur. Met massages, meditatie, creativiteit, yoga, bezinning, heerlijke gezonde maaltijden, kortom: voeding voor lichaam, geest en ziel. Zo kom je tot rust, vind je verbinding met jezelf en laadt je helemaal op.

Ja, dit wil ik. Wanneer is het? 

Zo regel je jouw retraite

Stap 1, schep je ruimte. Dit is de moeilijkste stap. Regel met je partner, op je werk of waar dan ook dat je er een paar dagen tussenuit kan. Laat de to-do-lijstjes voor wat ze zijn, maak je geen zorgen over de babykamer (die baby gaat in de praktijk toch vooral in je armen liggen, dus over twee jaar kun je die kamer ook nog prima in orde maken. En een baby heeft sowieso veel minder spullen nodig dan je denkt, lees maar). We zijn zo gewend om ergens naar te streven, deadlines te halen. Voor je het weet is je uitgerekende datum een deadline, terwijl de echte kunst is om in het nú te zijn. Het bijzondere, intieme ‘nu’ dat jij deelt met je baby.

Het bijzondere, intieme ‘nu’ dat jij deelt met je baby

Stap 2, reserveer je ticket. Je denkt dat dit de grootste stap is, omdat het geld kost. Schijn bedriegt, de echte drempel is het toegeven aan jezelf dat jij deze retraite verdient. Dat deze unieke tijd en aandacht voor jou een waardevolle bijdrage geeft aan alles wat binnenkort op je pad komt. Vaak komt er geld vrij wanneer je met je prioriteiten schuift. Was je net van plan om een compleet ingerichte babykamer aan te schaffen? Hoeft dus niet (zie stap 1). Of heb je toevallig vrienden en familie die jou een fijn leven gunnen? Maak van jezelf even een goed doel en vraag de lieverds om je heen of ze een kleinigheid willen bijdragen aan jouw geluk. Wedden dat je het zo geregeld hebt? Nu nog even stap 1 aftikken. Voel je welkom!

Ja, dit wil ik. Nu weet ik het zeker. Wanneer is het? 

De retraites worden liggen in de verzorgende handen van Marjolein Vos, zelf moeder van 4 en zwanger, en vol passie voor zwangeren en moeders. Op het moment van schrijven zijn er nog een paar plekjes voor de laatste Kiindretraite van dit jaar, van 25-27 oktober. De rest was snel uitverkocht. Wees er snel bij!

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind lekker gratis. Download editie THUIS! Vol tips om het thuis gezelliger te maken en een paar fijne cocoonweken te hebben.

Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0