Beeld: Kim van Leeuwen

Turkse bulgursalade

Bulgur is een grove tarwekorrel, makkelijk te bereiden en smaakt heerlijk met allerlei groente, zowel koud als warm. 
Deze salade is een heerlijke lichte maaltijd, ideaal voor na een warme zomerdag! 

 

Ingrediënten:

250 gram bulgur (verkrijgbaar bij reformhuis of toko)
1 courgette
250 gram cherrytomaatjes
1 rode paprika
bosje lenteuitjes
3 el feta
citroen
1 teentje knoflook
verse basilicum en peterselie

 

Bereidingswijze:

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Volg deze goed op, je kookt het al gauw tot een puree (die overigens ook nog prima te eten is). Als de bulgur klaar is laat je het afkoelen.
Snijd de courgette in kleine blokjes en bak deze tot het gaar is. De paprika halveer je en rooster je in de oven of grillpan tot er zwarte plekken op het vel zitten. 
Laat het dan in een gesloten plastic zak afkoelen tot ze lauw zijn en trek het geblakerde vel eraf. Snijd de paprika in kleine blokjes. 

De tomaatjes snijd je in kwarten en de lenteuitjes in ringen, meng dit met de courgette en paprika. 
Stamp de knoflook, peterselie en basilicum in een vijzel, doe daar wat sap van de citroen bij. 

Meng nu het groentenmengsel, het kruidenmengsel en de fetablokjes door de bulgur. Zet het nog even in de koelkast en serveer het dan koud met een stuk turks brood en een schijfje citroen. 

Tags