Turkse bulgursalade

door Gastauteur

Bulgur is een grove tarwekorrel, makkelijk te bereiden en smaakt heerlijk met allerlei groente, zowel koud als warm. 
Deze salade is een heerlijke lichte maaltijd, ideaal voor na een warme zomerdag! 

 

Ingrediënten:

250 gram bulgur (verkrijgbaar bij reformhuis of toko)
1 courgette
250 gram cherrytomaatjes
1 rode paprika
bosje lenteuitjes
3 el feta
citroen
1 teentje knoflook
verse basilicum en peterselie

 

Bereidingswijze:

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Volg deze goed op, je kookt het al gauw tot een puree (die overigens ook nog prima te eten is). Als de bulgur klaar is laat je het afkoelen.
Snijd de courgette in kleine blokjes en bak deze tot het gaar is. De paprika halveer je en rooster je in de oven of grillpan tot er zwarte plekken op het vel zitten. 
Laat het dan in een gesloten plastic zak afkoelen tot ze lauw zijn en trek het geblakerde vel eraf. Snijd de paprika in kleine blokjes. 

De tomaatjes snijd je in kwarten en de lenteuitjes in ringen, meng dit met de courgette en paprika. 
Stamp de knoflook, peterselie en basilicum in een vijzel, doe daar wat sap van de citroen bij. 

Meng nu het groentenmengsel, het kruidenmengsel en de fetablokjes door de bulgur. Zet het nog even in de koelkast en serveer het dan koud met een stuk turks brood en een schijfje citroen. 

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Simpel en feestelijk: tutorial jurkje dippen

Simpel en feestelijk: tutorial jurkje dippen

Deze tutorial ‘jurkje dippen’ fleurt je winter op. Een echte feestelijke DIY voor de kerst. Met natuurlijke verf in je kleding sla je twee vliegen in een klap: je creëert een unieke stijl, en je voorkomt onnodig giftige verfstoffen die weer in de natuur belanden. Oh,...

Speelklei: gekleurd zoutdeeg maken

Speelklei: gekleurd zoutdeeg maken

Als kind speelde ik vroeger al met zoutdeeg. Heerlijk kneden en vormen maken. Nu maak ik zelf zoutdeeg voor mijn kinderen, maar dan met een twist: kleur! Ingrediënten 100 gr zout 150 ml gekleurd water 200/225 gr bloem halve eetlepel zuiveringszout halve eetlepel olie...

Kleinbehuisd? Benut je ruimte!

Kleinbehuisd? Benut je ruimte!

Klein wonen heeft veel voordelen en is erg goed voor het milieu. Je hoeft niet veel te stoken, er is maar weinig tijd nodig om je huis schoon te maken en je huis voelt al gauw ‘knus’ aan. Echter, een kleine woning heeft natuurlijk ook nadelen. Want waar laat je al je...

Maak een adventspiraal en tel af naar kerst

Maak een adventspiraal en tel af naar kerst

De dagen worden korter en beginnen en eindigen in het donker. Alle feestelijkheden brengen gezelligheid en drukte met zich mee. Van Sint Maarten, naar Sinterklaas en uiteindelijk Kerst. Een heerlijke periode van veel binnen zijn en knisperende lucht buiten. En ook een...

Relaxt kerstdiner met vantevorenklaargerechten

Relaxt kerstdiner met vantevorenklaargerechten

Zin in een stressvrije kerst? Maak dan dit overdadige menu op z’n elfendertigst, van tevoren klaar. Met een beetje geluk kun je dit jaar op je gemak proeven wat voor verrukkelijks je gebrouwen hebt. Zo bereid je het voor In de ingrediëntenlijst zijn we uitgegaan van...

7 keer zelfgemaakte ijsthee zonder zooi

7 keer zelfgemaakte ijsthee zonder zooi

Het is heel simpel, en toch veel te lekker: kook water. Doe hier twee zakjes of een thee-ei met groene thee in. (Om het toch wat moeilijker te maken doe ik de groene thee in water van een graad of 80, dan is het minder bitter) Laat het geheel afkoelen in de koelkast...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0