Tutorial: Maak Broodhaasjes voor Pasen

door Christel Rengers

Broodhaasjes met Pasen zijn echt een gezellige aanvulling bij de Paasbrunch. Je maakt de broodhaasjes in een wip. Dat maken kan samen met je kind, zo makkelijk is het. Of je maakt de haasjes zelf om ze als verrassing op de brunchtafel tevoorschijn te toveren.

Het deeg voor de broodhaasjes

Volg dit recept om lekker brooddeeg te maken of gebruik je eigen beproefde broodrecept. Halveer het recept wanneer je maar een paar broodhaasjes gaat maken of bak gewoon een klein broodje erbij als je toch bezig bent. Ik bedoel, de oven staat toch al aan.

Het echte werk

Na het kneden en rijzen kun je aan de slag. Verdeel het deeg in drie stukken van groot naar klein, dat is een beetje gokken. Tegen de tijd dat je bij haasje nummer drie bent kun je dit blindelings. Het grootste stuk wordt het lijfje, een wat kleiner stuk het hoofd en voor het staartje heb je maar een klein bolletje nodig. Het lijfje bestaat uit een brooddeegslang die in elkaar gerold is.

De slang vormt dus het lijfje én een pootje. Het hoofd is gemaakt van een ovaal wat aan een kant is ingesneden met een mes en iets is uitgevouwen waardoor de oren ontstaan. Om het staartje te maken rol je een klein bolletje. Hou er met het maken van de haasjes rekening mee dat ze nog wat groeien in de oven.

Voor het oog kun je kiezen voor een rozijn, stukje olijf of een kruidnagel. Alhoewel die laatste niet zo lekker is, maar als je niets anders in huis hebt moet dat gewoon maar. De drie losse stukken leg je tegen elkaar aan en modelleer en druk je een beetje vast en plat. Bestrijk het geheel met wat water of een geklutst eitje voor de glans. In de oven groeien de losse stukken nog verder aan elkaar vast.

Bakken maar!

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de haasjes in 25 minuten bruin. Kijk tussendoor wel even want elke oven is anders. Haal ze uit de oven en leg ze vol trots op tafel. In ons broodrecept vind je vele variaties om de broodhaasjes eventueel nog lekkerder te maken.

Fijne Pasen!

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

7 x zelfstandig vermaak zonder scherm

7 x zelfstandig vermaak zonder scherm

Zelfstandig vermaak van de kinderen terwijl jij even kunt koken of dat ene telefoontje doen? Een snelle oplossing voor dit probleem is natuurlijk het aanknippen van een scherm. Maar wat nu als je liever wil dat je kinderen zich zonder schermpje vermaken, omdat het op...

Cadeaukaartjes om te downloaden

Cadeaukaartjes om te downloaden

Met een hoop virtueel kabaal ging de nieuwe website van Kiind Magazine vorige maand online. Zowel via de Facebookpagina als op Twitter via de hashtag #kiindNL was het feestpubliek in grote getale aanwezig: #kiindNL werd urenlang trending topic! Om negen uur ‘s avonds...

De leukste kinderboeken tjokvol (gender- / lhbt-)diversiteit

De leukste kinderboeken tjokvol (gender- / lhbt-)diversiteit

Hoeveel verhalen ken je waarin twee jongens van elkaar houden, of waarin een kind twee moeders heeft? Makkelijk vindbaar waren zulke boeken nooit, sommige zijn enkel antiquarisch verkrijgbaar, maar het aanbod groeit, hoera! Wij doken voor je in de jeugdliteratuur. Dit...

Warme soepjes met Hollandse ingrediënten

Warme soepjes met Hollandse ingrediënten

Wat hebben doperwten, witlof en koolrabi gemeen? Ze zijn onterecht impopulair en heerlijk in de soep. Deze simpele soepen zijn zowel geschikt voor kleine kinderen als voor volwassenen. Voor de soepen is bouillon nodig. Je kunt dit zelf maken of uit een pakje halen....

Paddestoelen vilten met het Viltpaleis

Paddestoelen vilten met het Viltpaleis

Femke van Veen van het Viltpaleis maakte voor Kiind een prachtige vilten paddestoel met beschrijving. Ook stelde zij voor de lezers van Kiind een pakketje samen zodat je zelf makkelijk aan de slag kunt!   Benodigdheden Witte merinowol, ongeveer 10 gram Rode...

Ongebakken appeltaart lust je rauw!

Ongebakken appeltaart lust je rauw!

Feest! Daar hoort natuurlijk taart bij. Deze taart bestaat uit rauwe ingrediënten en is zonder suiker of andere zoetstoffen. De rozijnen, dadels, banaan en appel maken 'm al zoet genoeg. Je kind kan goed meehelpen met bijvoorbeeld het malen van de noten, het ontpitten...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0