Tutorial: Maak Broodhaasjes voor Pasen

door Christel Rengers

Broodhaasjes met Pasen zijn echt een gezellige aanvulling bij de Paasbrunch. Je maakt de broodhaasjes in een wip. Dat maken kan samen met je kind, zo makkelijk is het. Of je maakt de haasjes zelf om ze als verrassing op de brunchtafel tevoorschijn te toveren.

Het deeg voor de broodhaasjes

Volg dit recept om lekker brooddeeg te maken of gebruik je eigen beproefde broodrecept. Halveer het recept wanneer je maar een paar broodhaasjes gaat maken of bak gewoon een klein broodje erbij als je toch bezig bent. Ik bedoel, de oven staat toch al aan.

Het echte werk

Na het kneden en rijzen kun je aan de slag. Verdeel het deeg in drie stukken van groot naar klein, dat is een beetje gokken. Tegen de tijd dat je bij haasje nummer drie bent kun je dit blindelings. Het grootste stuk wordt het lijfje, een wat kleiner stuk het hoofd en voor het staartje heb je maar een klein bolletje nodig. Het lijfje bestaat uit een brooddeegslang die in elkaar gerold is.

De slang vormt dus het lijfje én een pootje. Het hoofd is gemaakt van een ovaal wat aan een kant is ingesneden met een mes en iets is uitgevouwen waardoor de oren ontstaan. Om het staartje te maken rol je een klein bolletje. Hou er met het maken van de haasjes rekening mee dat ze nog wat groeien in de oven.

Voor het oog kun je kiezen voor een rozijn, stukje olijf of een kruidnagel. Alhoewel die laatste niet zo lekker is, maar als je niets anders in huis hebt moet dat gewoon maar. De drie losse stukken leg je tegen elkaar aan en modelleer en druk je een beetje vast en plat. Bestrijk het geheel met wat water of een geklutst eitje voor de glans. In de oven groeien de losse stukken nog verder aan elkaar vast.

Bakken maar!

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de haasjes in 25 minuten bruin. Kijk tussendoor wel even want elke oven is anders. Haal ze uit de oven en leg ze vol trots op tafel. In ons broodrecept vind je vele variaties om de broodhaasjes eventueel nog lekkerder te maken.

Fijne Pasen!

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Zelfgemaakte pizza met seizoensgroente

Zelfgemaakte pizza met seizoensgroente

Pizza kun je heerlijk met je handen eten en dat vinden kinderen vaak erg leuk. Door hem helemaal zelf te maken, wordt deze maaltijd ook nog eens gezond. Bij ons thuis is dit een echte verjaardagsmaaltijd waarbij de kinderen zelf beleg over de pizza mogen...

Deze zomereditie van Kiind is helemaal niets

Deze zomereditie van Kiind is helemaal niets

We maakten een zomereditie. Bijna 150 pagina's vol niets. Vooruit, er staat wel een beetje iets in. Een sneak preview: 'Kopen kan altijd nog. Het voelt misschien prettig om alle kraamlijsten die je kunt vinden af te vinken: nu ben je goed voorbereid. Als je ervan...

5x sjiek koken op de camping

5x sjiek koken op de camping

De vakantie is begonnen! Daar waar de een voor een luxueus hotel kiest, zweert de ander bij de camping. Eten moet je overal. En op de camping kun je ook best sjiek eten. Met deze recepten steel je de show op het gezamenlijke campingdiner. Ze zijn in een wip gemaakt en...

Sprokkelmaaltijd: deel je eten a la Potluck

Sprokkelmaaltijd: deel je eten a la Potluck

Ze noemen het ook wel een potluck: een maaltijd waarbij iedereen iets deelt. Handig om rekening mee te houden: je kunt niet overal je gerecht opwarmen. Neem je iets mee dat je koud kunt eten, denk er dan ook aan dat het er bij aankomst nog fris uit moet zien. Verlepte...

Simpel en feestelijk: tutorial jurkje dippen

Simpel en feestelijk: tutorial jurkje dippen

Deze tutorial ‘jurkje dippen’ fleurt je winter op. Een echte feestelijke DIY voor de kerst. Met natuurlijke verf in je kleding sla je twee vliegen in een klap: je creëert een unieke stijl, en je voorkomt onnodig giftige verfstoffen die weer in de natuur belanden. Oh,...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0