Tutorial: Maak Broodhaasjes voor Pasen

door Christel Rengers

Broodhaasjes met Pasen zijn echt een gezellige aanvulling bij de Paasbrunch. Je maakt de broodhaasjes in een wip. Dat maken kan samen met je kind, zo makkelijk is het. Of je maakt de haasjes zelf om ze als verrassing op de brunchtafel tevoorschijn te toveren.

Het deeg voor de broodhaasjes

Volg dit recept om lekker brooddeeg te maken of gebruik je eigen beproefde broodrecept. Halveer het recept wanneer je maar een paar broodhaasjes gaat maken of bak gewoon een klein broodje erbij als je toch bezig bent. Ik bedoel, de oven staat toch al aan.

Het echte werk

Na het kneden en rijzen kun je aan de slag. Verdeel het deeg in drie stukken van groot naar klein, dat is een beetje gokken. Tegen de tijd dat je bij haasje nummer drie bent kun je dit blindelings. Het grootste stuk wordt het lijfje, een wat kleiner stuk het hoofd en voor het staartje heb je maar een klein bolletje nodig. Het lijfje bestaat uit een brooddeegslang die in elkaar gerold is.

De slang vormt dus het lijfje én een pootje. Het hoofd is gemaakt van een ovaal wat aan een kant is ingesneden met een mes en iets is uitgevouwen waardoor de oren ontstaan. Om het staartje te maken rol je een klein bolletje. Hou er met het maken van de haasjes rekening mee dat ze nog wat groeien in de oven.

Voor het oog kun je kiezen voor een rozijn, stukje olijf of een kruidnagel. Alhoewel die laatste niet zo lekker is, maar als je niets anders in huis hebt moet dat gewoon maar. De drie losse stukken leg je tegen elkaar aan en modelleer en druk je een beetje vast en plat. Bestrijk het geheel met wat water of een geklutst eitje voor de glans. In de oven groeien de losse stukken nog verder aan elkaar vast.

Bakken maar!

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de haasjes in 25 minuten bruin. Kijk tussendoor wel even want elke oven is anders. Haal ze uit de oven en leg ze vol trots op tafel. In ons broodrecept vind je vele variaties om de broodhaasjes eventueel nog lekkerder te maken.

Fijne Pasen!

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Niet-vieze worteltjestaart

Niet-vieze worteltjestaart

Ken je die mop van het konijn en de worteltjestaart? Nou, deze taart is niet vies. Maar als je een stukje tot de volgende dag wilt bewaren, kun je dat beter niet tegen iedereen zeggen. En weet je, eigenlijk smaakt deze taart nog lekkerder als de specerijen een dag...

Waanzinnige Winter

Waanzinnige Winter

In de zomer ben je veel buiten, maar in een koude, gure winter heb je er vaak toch minder zin in. Je nestelt je met je kinderen in je warme huis en wil daar misschien het liefste een winterslaap doen. Toch is het belangrijk om ook ‘s winters naar buiten te gaan....

Spelen in de regen is best tof!

Spelen in de regen is best tof!

Zelf sta je misschien niet te springen wanneer de regen met bakken uit de hemel komt vallen. Maar kinderen geven er doorgaans niet zoveel om en zien vooral mogelijkheden voor nieuw spel. En als het nog niet koud is, dan kun je er heerlijk in spelen. Hoera voor de...

9 nieuwe tradities voor je paasweekend

9 nieuwe tradities voor je paasweekend

Download hier de eitjesverftutorial. Pasen komt er weer aan. Tijd voor nieuwe feestelijke tradities die een stuk leuker zijn dan in de file staan bij de woonboulevard. Of je er nu bewust mee bezig bent of niet; tradities ontstaan meestal vanzelf. Kinderen zijn nu...

Lekker slapen dankzij je eigen dromenvanger

Lekker slapen dankzij je eigen dromenvanger

Ooit, heel, heel lang geleden, leefde er in Noord-Amerika een indianenstam genaamd de 'Ojibweg'. De Ojibweg dachten dat er in de lucht heel veel goede, maar ook kwade dromen zweefden en daarom maakten ze dromenvangers. Wanneer een dromenvanger boven een...

Pannenkoekentaart: Stapel op je verjaardag

Pannenkoekentaart: Stapel op je verjaardag

Hoera, je kind is jarig! Een heerlijke taart hoort natuurlijk bij een verjaardag, maar het is vaak wel érg ongezond. De meeste taarten bevatten veel suiker en bovendien wordt er meestal witmeel gebruikt. Waarom deze ingrediënten niet aan te bevelen zijn, staat in dit...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

1