Tutorial: Maak Broodhaasjes voor Pasen

door Christel Rengers

Broodhaasjes met Pasen zijn echt een gezellige aanvulling bij de Paasbrunch. Je maakt de broodhaasjes in een wip. Dat maken kan samen met je kind, zo makkelijk is het. Of je maakt de haasjes zelf om ze als verrassing op de brunchtafel tevoorschijn te toveren.

Het deeg voor de broodhaasjes

Volg dit recept om lekker brooddeeg te maken of gebruik je eigen beproefde broodrecept. Halveer het recept wanneer je maar een paar broodhaasjes gaat maken of bak gewoon een klein broodje erbij als je toch bezig bent. Ik bedoel, de oven staat toch al aan.

Het echte werk

Na het kneden en rijzen kun je aan de slag. Verdeel het deeg in drie stukken van groot naar klein, dat is een beetje gokken. Tegen de tijd dat je bij haasje nummer drie bent kun je dit blindelings. Het grootste stuk wordt het lijfje, een wat kleiner stuk het hoofd en voor het staartje heb je maar een klein bolletje nodig. Het lijfje bestaat uit een brooddeegslang die in elkaar gerold is.

De slang vormt dus het lijfje én een pootje. Het hoofd is gemaakt van een ovaal wat aan een kant is ingesneden met een mes en iets is uitgevouwen waardoor de oren ontstaan. Om het staartje te maken rol je een klein bolletje. Hou er met het maken van de haasjes rekening mee dat ze nog wat groeien in de oven.

Voor het oog kun je kiezen voor een rozijn, stukje olijf of een kruidnagel. Alhoewel die laatste niet zo lekker is, maar als je niets anders in huis hebt moet dat gewoon maar. De drie losse stukken leg je tegen elkaar aan en modelleer en druk je een beetje vast en plat. Bestrijk het geheel met wat water of een geklutst eitje voor de glans. In de oven groeien de losse stukken nog verder aan elkaar vast.

Bakken maar!

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de haasjes in 25 minuten bruin. Kijk tussendoor wel even want elke oven is anders. Haal ze uit de oven en leg ze vol trots op tafel. In ons broodrecept vind je vele variaties om de broodhaasjes eventueel nog lekkerder te maken.

Fijne Pasen!

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Zoete kwarkbroodjes

Zoete kwarkbroodjes

Kwarkbroodjes zijn zo klaargemaakt: het deeg hoeft namelijk niet te rijzen en ze hoeven maar twintig minuutjes in de oven. Ze zijn zo heerlijk zoet dat wij ze liever zonder beleg als verantwoord tussendoortje eten. Ook bij het ontbijt of de lunch, met een...

Koken vanaf de basis: wat maak je van melk?

Koken vanaf de basis: wat maak je van melk?

Met melk in huis, of een koe in je achtertuin, kun je veel lekkere zuivelproducten maken. Kijk maar. Melk Het simpelste dat je kunt doen met melk is opdrinken. Gewoon koud. Zelf houd ik het meeste van verse rauwe melk. Liefst van biologische afkomst van koeien die...

Recensie: De kanjerklas

Recensie: De kanjerklas

 Juf Karin verveelt zich nooit. In haar klas zitten namelijk alleen maar kanjers. Elke kanjer is uniek en heeft sterke en minder sterke kanten. En daar gaat deze inventieve juf op creatieve en ontspannen wijze mee om.Maar op een dag merken de kanjers dat hun...

Een naamslinger als kraamcadeau

Een naamslinger als kraamcadeau

Als kraam- of verjaardagscadeau doet deze naamslinger het erg goed! Voor dit project gebruik je restjes stof of gerecyclde materialen, dus het kost je bijna niets behalve wat tijd. Benodigdheden * Biaisband * Garen * Stofjes * Vilt Knippen Je hebt zoveel vlaggetjes...

Samen schoonmaken met 1 miljard poetshulpjes

Samen schoonmaken met 1 miljard poetshulpjes

Toen ik met mijn kind voor het eerst een schoonmaakmiddel van YOKUU probeerde, was het direct raak. Om de allesreiniger te activeren, mocht hij een ‘parel’ laten oplossen in water. Een bruisend schouwspel dat hem enorm boeide. Een minstens zo fijne gebeurtenis volgde:...

Dagelijks duurzaam; bewust in huis, tuin en keuken

Dagelijks duurzaam; bewust in huis, tuin en keuken

Milieubewust leven is niet zo moeilijk. Met de onderstaande concrete tips kom je in ieder geval al een heel eind! Seizoensgroenten Wat heerlijk dat we in een tijd leven waarin we op iedere straathoek vruchten van tropische eilanden en groenten uit verre landen kunnen...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0