Tutorial: Maak Broodhaasjes voor Pasen

door Christel Rengers

Broodhaasjes met Pasen zijn echt een gezellige aanvulling bij de Paasbrunch. Je maakt de broodhaasjes in een wip. Dat maken kan samen met je kind, zo makkelijk is het. Of je maakt de haasjes zelf om ze als verrassing op de brunchtafel tevoorschijn te toveren.

Het deeg voor de broodhaasjes

Volg dit recept om lekker brooddeeg te maken of gebruik je eigen beproefde broodrecept. Halveer het recept wanneer je maar een paar broodhaasjes gaat maken of bak gewoon een klein broodje erbij als je toch bezig bent. Ik bedoel, de oven staat toch al aan.

Het echte werk

Na het kneden en rijzen kun je aan de slag. Verdeel het deeg in drie stukken van groot naar klein, dat is een beetje gokken. Tegen de tijd dat je bij haasje nummer drie bent kun je dit blindelings. Het grootste stuk wordt het lijfje, een wat kleiner stuk het hoofd en voor het staartje heb je maar een klein bolletje nodig. Het lijfje bestaat uit een brooddeegslang die in elkaar gerold is.

De slang vormt dus het lijfje én een pootje. Het hoofd is gemaakt van een ovaal wat aan een kant is ingesneden met een mes en iets is uitgevouwen waardoor de oren ontstaan. Om het staartje te maken rol je een klein bolletje. Hou er met het maken van de haasjes rekening mee dat ze nog wat groeien in de oven.

Voor het oog kun je kiezen voor een rozijn, stukje olijf of een kruidnagel. Alhoewel die laatste niet zo lekker is, maar als je niets anders in huis hebt moet dat gewoon maar. De drie losse stukken leg je tegen elkaar aan en modelleer en druk je een beetje vast en plat. Bestrijk het geheel met wat water of een geklutst eitje voor de glans. In de oven groeien de losse stukken nog verder aan elkaar vast.

Bakken maar!

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de haasjes in 25 minuten bruin. Kijk tussendoor wel even want elke oven is anders. Haal ze uit de oven en leg ze vol trots op tafel. In ons broodrecept vind je vele variaties om de broodhaasjes eventueel nog lekkerder te maken.

Fijne Pasen!

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Rustgevende zintuigelijke spelletjes

Rustgevende zintuigelijke spelletjes

Kinderen ontdekken de wereld door te zien, te ruiken, te proeven en te voelen. Ze worden nog niet gestuurd door het denken waardoor ze veel meer openstaan voor alle indrukken die ze via hun zintuigen binnenkrijgen. De zintuigen spelen een belangrijke rol in hun hele...

Speelklei: gekleurd zoutdeeg maken

Speelklei: gekleurd zoutdeeg maken

Als kind speelde ik vroeger al met zoutdeeg. Heerlijk kneden en vormen maken. Nu maak ik zelf zoutdeeg voor mijn kinderen, maar dan met een twist: kleur! Ingrediënten 100 gr zout 150 ml gekleurd water 200/225 gr bloem halve eetlepel zuiveringszout halve eetlepel olie...

Project invlechten, ook jij kunt het

Project invlechten, ook jij kunt het

Drie plukken haar die je steeds om beurten over elkaar heen legt en dit blijft doen tot je een gewone vlecht hebt…  Het klinkt zo gemakkelijk en weet je? Dat is het ook!  Bijna iedereen kan vlechten. Als je deze bezigheid onder de knie hebt dan is het tijd voor de...

Kaarsjes van bijenwas maken

Kaarsjes van bijenwas maken

Bij deze donkere dagen horen lichtjes! Met bijenwas kun je heerlijk geurende kaarsjes maken, bijvoorbeeld in een oud theekopje. Toen ik op zoek ging naar bijenwas, vond ik een imker bij mij in de buurt, daar kon ik prachtige, goudkleurige hompen van het geurende spul...

Herfstige schotel met een vleugje Marokko

Herfstige schotel met een vleugje Marokko

Deze schotel heb ik gemaakt met allemaal restjes groente, geïnspireerd op een heerlijke maaltijd die wij in Marokko bij iemand thuis kregen - volgens de zoon bereid door de beste kokkin van heel het land. Natuurlijk is het me niet gelukt daarbij in de buurt te...

Goed zoet: De regenboogtaart zonder geraffineerde suiker

Goed zoet: De regenboogtaart zonder geraffineerde suiker

Dit is het ultieme bakmonster! Bak deze taart alleen als je energie genoeg hebt voor een kleurrijk avontuur! Het is een enorm bewerkelijke taart, dus lees het recept goed door voor je eraan begint. En toegegeven: de ohhh’s en ahhh!’s over het resultaat maken het...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0