Tutorial: Maak Broodhaasjes voor Pasen

door Christel Rengers

Broodhaasjes met Pasen zijn echt een gezellige aanvulling bij de Paasbrunch. Je maakt de broodhaasjes in een wip. Dat maken kan samen met je kind, zo makkelijk is het. Of je maakt de haasjes zelf om ze als verrassing op de brunchtafel tevoorschijn te toveren.

Het deeg voor de broodhaasjes

Volg dit recept om lekker brooddeeg te maken of gebruik je eigen beproefde broodrecept. Halveer het recept wanneer je maar een paar broodhaasjes gaat maken of bak gewoon een klein broodje erbij als je toch bezig bent. Ik bedoel, de oven staat toch al aan.

Het echte werk

Na het kneden en rijzen kun je aan de slag. Verdeel het deeg in drie stukken van groot naar klein, dat is een beetje gokken. Tegen de tijd dat je bij haasje nummer drie bent kun je dit blindelings. Het grootste stuk wordt het lijfje, een wat kleiner stuk het hoofd en voor het staartje heb je maar een klein bolletje nodig. Het lijfje bestaat uit een brooddeegslang die in elkaar gerold is.

De slang vormt dus het lijfje én een pootje. Het hoofd is gemaakt van een ovaal wat aan een kant is ingesneden met een mes en iets is uitgevouwen waardoor de oren ontstaan. Om het staartje te maken rol je een klein bolletje. Hou er met het maken van de haasjes rekening mee dat ze nog wat groeien in de oven.

Voor het oog kun je kiezen voor een rozijn, stukje olijf of een kruidnagel. Alhoewel die laatste niet zo lekker is, maar als je niets anders in huis hebt moet dat gewoon maar. De drie losse stukken leg je tegen elkaar aan en modelleer en druk je een beetje vast en plat. Bestrijk het geheel met wat water of een geklutst eitje voor de glans. In de oven groeien de losse stukken nog verder aan elkaar vast.

Bakken maar!

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de haasjes in 25 minuten bruin. Kijk tussendoor wel even want elke oven is anders. Haal ze uit de oven en leg ze vol trots op tafel. In ons broodrecept vind je vele variaties om de broodhaasjes eventueel nog lekkerder te maken.

Fijne Pasen!

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Maak een adventspiraal en tel af naar kerst

Maak een adventspiraal en tel af naar kerst

De dagen worden korter en beginnen en eindigen in het donker. Alle feestelijkheden brengen gezelligheid en drukte met zich mee. Van Sint Maarten, naar Sinterklaas en uiteindelijk Kerst. Een heerlijke periode van veel binnen zijn en knisperende lucht buiten. En ook een...

Nestelmandje maken voor de vogels

Nestelmandje maken voor de vogels

De meeste vogels leggen eieren rond maart, maar er zijn ook vogels - zoals zwaluwen, mezen, merels en mussen - die meerdere keren per jaar eieren leggen. Als het je leuk lijkt om deze nestjes in je eigen tuin of op je eigen balkon te hebben, kun je met je kinderen een...

3 onvergetelijke feestrecepten met noten

3 onvergetelijke feestrecepten met noten

In tijden van feestjes, dineetjes en borrels nog een origineel & tongstrelend hapje vinden is geen sinecure. En dan zoek je iets dat je kinderen ook weten te waarderen, en oh, en niet te vergeten graag gezond. Of dat kan? Ja! We kregen op de redactie een stelletje...

Kookfeest als kinderpartijtje

Een kookfeestje is leuk voor zowel jongens als meisjes. Vanaf groep drie kunnen de kinderen veel zelfstandig doen. Het lezen van een recept en afwegen van de ingredienten vinden de meeste kinderen op deze leeftijd erg leuk. Jongere kinderen kunnen natuurlijk met wat...

Speelklei: gekleurd zoutdeeg maken

Speelklei: gekleurd zoutdeeg maken

Als kind speelde ik vroeger al met zoutdeeg. Heerlijk kneden en vormen maken. Nu maak ik zelf zoutdeeg voor mijn kinderen, maar dan met een twist: kleur! Ingrediënten 100 gr zout 150 ml gekleurd water 200/225 gr bloem halve eetlepel zuiveringszout halve eetlepel olie...

Turkse bulgursalade

Turkse bulgursalade

Bulgur is een grove tarwekorrel, makkelijk te bereiden en smaakt heerlijk met allerlei groente, zowel koud als warm. Deze salade is een heerlijke lichte maaltijd, ideaal voor na een warme zomerdag!  Ingrediënten:250 gram bulgur (verkrijgbaar bij...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0