Maak van vilt muziekdoosje in de vorm van een uil

door Gastauteur

Mijn oudste zoon maakte deze uil toen ik zwanger was van zijn kleine broertje. Hij had de speeldoosjes in de speelgoedwinkel gezien en zelf bedacht daar een mooi muziekdoosje van te gaan maken. Inmiddels is het broertje bijna twee en dol op zijn uil, die hij iedere keer als hij gaat slapen aan doet.

De enige steken die je hoeft te kennen om zo’n muziekdoosje te maken zijn de festonsteek en een gewone stiksteek. Een festonsteek maak je door je draad door het vilt te trekken en daarna door de lus die dan ontstaat. Het is dus ook heel geschikt om te maken door kinderen vanaf een jaar of zes. Wat zal je kind trots zijn, als hij deze zelfgemaakte muziekuil cadeau kan doen aan zijn pasgeboren zusje of neefje!

In de buik van de uil zit een speeldoosje verstopt en aan zijn hoofd een touwtje zodat je hem ook ergens aan op kunt hangen. Speelgoed met touwtjes kun je voor de zekerheid beter buiten bereik van kleine handjes houden.

Benodigdheden

1/4 lapje wit vilt

1 lapje oranjebruin vilt

2 lapjes bruin vilt

klein stukje geel vilt

speeldoosje

stevig koordje

garen

pluk vulwol

tutorial zelf een vilten uil muziekdoosje maken

Werkwijze

Download en print het pdf-patroon. Knip uit het witte vilt het deel voor de ogen, uit het oranje vilt de buik en de rand om de ogen en uit het bruine vilt het lijf. Het lijf knip je twee keer, een voor de voorkant en een voor de achterkant. Uit het bruine vilt knip je ook twee piepkleine rondjes voor de ogen en uit het stukje gele vilt een snavel.

tutorial zelf een vilten uil muziekdoosje maken

Leg de oog-delen en de buik op het lijfje. Bepaal de juiste plaats en speld het vast. Naai nu met een stiksteek de buik vast op het lijf. Daarna naai je het witte deel voor de ogen vast, daarop het oranje deel en tot slot de kleine bruine rondjes. De voorkant van je muziekdoosje is nu af!

Je kunt eventueel de uil nog verder versieren door te borduren.

tutorial zelf een vilten uil muziekdoosje maken

Leg de voor- en achterkant nu op elkaar en speld het vast. Vergeet niet bovenop het koordje ertussen te leggen zodat je het muziekdoosje later op kunt hangen. Zorg dat je deze goed vastzet. Festoneer van onder het vleugeltje naar boven, rondom tot je aan de andere kant bij de vleugel uitkomt. Laat je draad nu gewoon hangen, je hoeft nog niet af te hechten.

Vul de kop van de uil nu op met wol, stop het speeldoosje in de uil en doe er voorzichtig nog wat wol bij, zodat de uil mooi gevuld is. Nu festoneer je de uil helemaal dicht, om het touwtje van het muziekdoosje heen. Zorg dat ook de onderkant mooi gevuld is met wol. Je muziekdoosje is klaar!

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om andere kleuren te gebruiken of een heel ander dier te kiezen en deze uit vilt te knippen om om te toveren tot muziekdoosje!

tutorial zelf een vilten uil muziekdoosje maken

 

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Zwierige rokjes in een handomdraai

Zwierige rokjes in een handomdraai

Het zonnetje schijnt, vakanties staan voor de deur; dat vraagt om een stapel vrolijke rokjes die lekker dragen. Met deze supersnelklaarbeschrijving maak je in een dag een nieuwe garderobe voor je dochter. Nodig voor maat 62-128een kwart tot halve meter stofeen...

Thuis op vakantie: waan je in Zweden!

Thuis op vakantie: waan je in Zweden!

Hej hej! Weet je nog, lang geleden, dat we thuis vakantie vierden in Turkije en in Italië? Dit jaar gaan we naar Zweden! Pak je koffers vooral niet in, want we halen het hele land gewoon naar jou toe. Soep als ontbijtLaten we eens beginnen met een Zweeds...

Maak natuurlijke knopen van een tak!

Maak natuurlijke knopen van een tak!

Jaaa leuk, zelf knopen maken voor op je handgemaakte vestje of jasje! Helemaal niet moeilijk en oh zó mooi! Wat heb je nodig? Een droge tak, het liefst van een fruitboom of gouden regen. Helemaal tof dus als je toevallig een leuke appelboom in de tuin hebt staan, dan...

Een naamslinger als kraamcadeau

Een naamslinger als kraamcadeau

Als kraam- of verjaardagscadeau doet deze naamslinger het erg goed! Voor dit project gebruik je restjes stof of gerecyclde materialen, dus het kost je bijna niets behalve wat tijd. Benodigdheden * Biaisband * Garen * Stofjes * Vilt Knippen Je hebt zoveel vlaggetjes...

Achter het scherm weg – voorkom overprikkeling

Achter het scherm weg – voorkom overprikkeling

Vroeger moest ik stoppen met buitenspelen als de straatlantaarns aan gingen. De meeste keren had ik het te laat door. Met rode wangen van het voetballen, want dat was wat we deden, ging ik naar huis. Inmiddels is het een kunst geworden om je kind de straat op te...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0