Beeld: Jana Boekholt, janaboekholt.com

Waarom je het vrije zomernummer niet wil missen

Vrij, wat is dat eigenlijk? De zomervakantie voelt vrij. Liggen in de zon ook, of flexibel je eigen uren indelen. Op zich zijn we best vrij, toch?

Vrije opvoeding

Vrijheid in de opvoeding; wat stellen we ons daar eigenlijk bij voor? Mogen je kinderen alles zeggen? Kun jij overal over praten? Hoe vrij ben je met een mini-mensje dat op je geplakt zit? Wie bepaalt de regels, of maak je helemaal geen regels? En is dat een leven à la Pippi, of gaat het om meer? En wie is er dan vrij: jij of je kind?

Seks

We doken in de vraag hoe kinderen leren, kwamen uit bij Peter Gray – Free to Learn, weet je wel – en een paar andere zinnige experts. En seks, hoe zit het daarmee? Wat vertel je, en wanneer, en hoe dan? Onze generatie durft best te vertellen van de bloemetjes en de bijtjes. De technische details heeft elke kleuter nu onder de knie. Maar hoe lékker vrijen is, praten we daar ook over met onze kinderen? Zijn we wel echt zo vrij als we denken?

Vrijen tijdens de bevalling – ook al zoiets pikants

Vrijen tijdens de bevalling – ook al zoiets pikants. Wat weet je daar zelf over? En je partner? We zochten voor je uit wat het voordeel is van seks tijdens je weeën.

Creativiteit

Het ligt in het verlengde van seks en vrijheid, immers: onder druk kom je niet tot vernieuwend scheppend werk, hoe jong je ook bent. Creativiteit hebben we nodig als kind, om te leren, om te spelen, om te leven. Zoals bij Villa Zebra. Ook als volwassene kunnen we niet zonder. Hoe creatief ben jij in je keuze voor kinderopvang? Kun je iets mafs verzinnen wat werkt voor het hele gezin?

Zomaar wat gedachten waar toch maar weer 148 pagina’s spannende ideeën voor het ouderschap uit rolden.

VRIJ dus. Vandaag plofte ons werk op de mat bij de abonnees. Vanaf nu kun je hem in onze shop bestellen. Het woest vrije zomernummer. Bestel hem hier!

Fotografie: Jana Boekholt

Lees ook:

Genieten van je bevalling, E. Davis

Free to learn, P. Gray

Waarom hoogbegaafden vaak een vaste mindset hebben

Clustervoedingen: happy hour voor je baby