Het Kiindweekend, wat is dat nou weer?

door Nelleke Bos

Waarom zou een mens in hemelsnaam met een stel wildvreemden gaan kamperen? Is je eigen gezin niet veeleisend genoeg? Het dagelijks leven zit al zo vol met mensen, en dan in je vrije tijd ook nog sociaal doen?

Jazeker! En hier lees je waarom.

Vier je stam

Je ziet elke dag mensen. Soms zijn dat alleen de mensen uit je gezin, soms juist hele massa’s: in de trein, op je werk, in de stad. Van welke contacten laad jij nu echt op? Eind maart lanceerden we de #vierjestam-challenge, en merkten we hoe belangrijk het is om met je stam te delen, te weten waar je vandaan komt en door wie je omringd wordt. Het leven wordt lichter als je het deelt!

Leesvoer voor op de camping: Op zoek naar het verloren geluk, Ouderschap vanuit je hart, Opvoeders en huttenbouwers

Met gelijkgestemden zijn is een fijn ding. In het dagelijks leven in je eigen woonplekkie is dat niet altijd voorhanden. We merken dat Kiind-mensen (wat zijn dat eigenlijk? Nou ja, mensen zoals jij en ik, die een bewuste leefstijl hebben, hier en daar een vleugje hippie in zich dragen, hun kind voorop stellen zodat ze opgroeien tot prachtige mensen, of zo iets?) echt op elkaar kunnen bouwen. We helpen elkaar met de meest uiteenlopende ouderschapsvragen via #vraagjestam. Online kunnen we elkaar inspireren en steunen waar nodig. Offline is dat nog veel en veel leuker om te ervaren. Dus dat gaan we doen!

We groeien als we kennis en ervaring delen

We zijn niet gemaakt om ieder voor zich het wiel uit te vinden. We groeien juist als we kennis en ervaring delen. Mensen, en zeker vrouwen, hebben een stam nodig.

Vele handen…

Iedereen die weleens gekampeerd heeft met kinderen weet dat het niet allemaal rozengeur is. Ze moeten altijd net plassen als jij aan het koken bent, of als ze juist fris in hun pyjamaatjes in hun slaapzakje gefrommeld liggen. Ze maken ruzie of vervelen zich wanneer jij dacht een momentje met een tijdschrift voor je tent te kunnen zitten.

Daar gaan we op het Kiindweekend een andere ervaring van maken. Er is meer ongedwongen samentijd terwijl je ook gewoon lekker op jezelf kunt zijn. Vuur stoken omdat er genoeg handen zijn om hout te sprokkelen, het vuur te beheren en onvoorzichtige kinderhandjes te beschermen. Verhalen vertellen en muziek maken. Rondbanjeren als de jager-verzamelaar die we van binnen zijn. Lekker vies worden van het vele buiten zijn. Gebruikmaken van ieders talent. En simpelweg in het gras liggen zonder zorgen.

Partners

Achter menig Kiind-lezer schuilt een partner. Vaak zijn dat vaders. Jij die dit artikel nu leest, zit misschien wel naast een fantastische man of vrouw die gister nog bromde: ‘Ik ga heus niet kamperen met een hele groep.’ Is dat het geval, stoot hemhaar dan nu eens aan en lees voor: 

Het Kiindweekend is er ook voor jou. Omdat het gezinsleven lichter kan worden als je het deelt. Dat delen is soms maar heel subtiel. Je hoeft niet bij elkaar op schoot te kruipen. Maar te weten dat jouw buren dezelfde dingen meemaken, en over dezelfde thema’s nadenken. Dat ze ook het beste willen voor hun kinderen, en daar samen alles aan doen. Dat kan al zoveel schelen!

Dat het stel of de persoon naast je óók een zoektocht heeft naar privacy in de slaapkamer, dankzij die knoedel kinderen die zo fijn bij hun ouders willen zijn. Of van wie die borsten nou eigenlijk zijn, waar meerdere partijen op azen. Discussies met het CB over de groeicurve en ‘doorslapen’, of met de oppas over het geven van suiker aan je dreumes.

En wil je partner niet mee? Ook prima. Er zijn al meerdere alleenstaande moeders die zich hebben aangemeld!

Je bent niet de enige, dat is de boodschap. 

Kom je ook?

Je kunt hier meer over het Kiindweekend lezen!

Ubuntu: samen ben je heel

Over Liedloff: Op zoek naar het verloren geluk

Waarom we op de camping gelukkig zijn

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Waarom je het vrije zomernummer niet wil missen

Waarom je het vrije zomernummer niet wil missen

Vrij, wat is dat eigenlijk? De zomervakantie voelt vrij. Liggen in de zon ook, of flexibel je eigen uren indelen. Op zich zijn we best vrij, toch? Vrije opvoeding Vrijheid in de opvoeding; wat stellen we ons daar eigenlijk bij voor? Mogen je kinderen alles zeggen? Kun...

Waarom een stam opbouwen zo verrekte moeilijk is #vierjestam

Waarom een stam opbouwen zo verrekte moeilijk is #vierjestam

Instagram en Facebook stonden vorig jaar vol #vierjestam-berichten. Onze meerdaagse uitdaging. Van vrouwen die zichzelf laten zien, die toegeven dat het ouderschap best eenzaam kan zijn, die met open armen wachten op anderen en bereid zijn alles te delen. Vooral...

Deze evenementen van Kiind kun je in 2019 verwachten

Deze evenementen van Kiind kun je in 2019 verwachten

We vieren dit jaar ons tiende jaar. Dus, een goed moment voor extra veel evenementen! Als lid van Kiind ontvang je 10% korting op onze evenementen met je code. Dit kun je verwachten! De komende Kiindretraites: 10 - 12 mei is de zwangerretraite en een week later is de...

Kom huttenbouwen op het spetterende Kiindfestival!

Kom huttenbouwen op het spetterende Kiindfestival!

Online Magazine voor bewuste ouders | Volg Kiind: Facebook, Twitter & schrijf in: nieuwsbrief Het is bijna zover: het eerste superechte Kiindfestival. Met optredens van Hakim van Sesamstraat, theatermaker Ageeth de Haan en Joes met Dikkie...

Pareltjes op het Kiindfestival die je niet wil missen

Pareltjes op het Kiindfestival die je niet wil missen

Het Kiindfestival barst haast uit zijn voegen. Bekenden zoals Eva Bronsveld, het Kleurfeest, de Groene Vrouw, De mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Maar er komen ook heel veel spannende lezingen, workshops en muziek die je misschien nog niet kent....

Klaar om uit je comfortzone te stappen?

Klaar om uit je comfortzone te stappen?

Uit je comfortzone stappen, daar heb je vaak een zetje voor nodig. Immers: je comfortzone is niet voor niets jouw meest ontspannen plek. Toch wil je er weleens uit, want de wereld lonkt. Daarbuiten wacht avontuur, gekkigheid, nieuwe inzichten, bezieling. Moet je eerst...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0