Het is misschien toch lastig om je een voorstelling te maken van het Kiindweekend. Dus ik dacht, ik neem je even mee.

Als je donderdag al kunt komen, ben je vanaf 14.00 uur welkom op camping Lolotte in Neede. Je wordt ontvangen door Sharon of Aart van de camping en zij wijzen je een plek aan. Op het veld aangekomen laad je je auto/camper/bakfiets/rugzakje uit en plotsklaps staat er iemand voor je die je welkom heet. Dit is de gastheer/vrouw/persoon van je veld. Hij/zij/ut wijst je de weg en beantwoordt de vragen die je misschien al hebt.

Op je gemak pak je alles uit. Je fluit een deuntje. Nu alles naast elkaar op de grond ligt, zie je dat je zo natuurlijk nooit lekker kunt slapen want je bent de pomp/het ventieldopje/de onderbroeken vergeten. Gelukkig staat er naast je een gezellig iemand die heus een pomp/ventieldopje/onderbroek voor je te leen heeft. Je neemt het gretig aan en geeft jezelf een klapje tegen je hoofd alsof je iets heel doms gedaan hebt.

Het gezellige iemand is zelf gelukkig vergeten om een zaklamp/beker/vlaggenslingertje in te pakken. Die heb jij dubbel, dus enthousiast ren je op diegene af. Ha, nu kon jij ook iets betekenen voor de medemens. Dat voelt comfortabeler. (Wat je nog niet weet, is dat je overmorgen een heel fijn luisterend oor aangeboden krijgt waar je niets voor terug hoeft te doen. Je bent niet gewend om meer te krijgen dan te geven, maar nu het gebeurt neem je je voor dit vaker te doen.)

Je hippe tent/superlelijke maar welkome vouwwagen staat. Dat ging best snel want de kinderen deden ondertussen mee met het huttenbouwen. En ze hebben alweer vriendjes. Hoe doen ze dat toch?

De gastheer/vrouw/mens roept je erbij voor het kennismakingsspel op je eigen veld. Eigenlijk ben je nog een beetje verhit, maar je doet toch maar even mee. Wel fijn om snel wat mensen te leren kennen. Met de mensen die je net ontmoet hebt, besluit je je daghap op te halen bij de vegan foodtruck. Je twijfelt nog even waar je gaat zitten maar je ziet de lange aanschuiftafel staan en je ploft neer. Wel geinig, je kunt het nu met een heleboel momenteel vreemden over hetzelfde (goddelijke) maaltje hebben.

Je kinderen eten heel kort mee en rennen naar het vuur waar de workshop vuurmaken begint. Jij blijft nog even kletsen en neemt daarna even een kijkje. Of een hele lange tijd, want het is daar gezellig. Iets later dan normaal kruipen jullie ‘s avonds in bed.

Lees meer over het Kiindweekend

Dan wordt het vrijdag

Kon je donderdag nog niet komen? Dan is vandaag jouw aankomstdag! Ook vandaag krijg je een warm onthaal en is er een spel om 17 uur. Mocht je tent nog niet staan, dan doe je eerst even mee. Zo leer je de mensen van je veld alvast een beetje kennen.

Was je er al? Dan kun je ‘s ochtends knapperige (onbesmeerde) broodjes afhalen bij de foodtruck. Daarna is er een sessie Apenkooizingen waar je tegelijkertijd wel en niet aan mee wilt doen. Net als je kinderen. Jullie doen het toch. En gelukkig maar, want het is superleuk.

Je gaat even kijken bij het slacklinen. Of je wilt meedoen zie je dan wel (en natuurlijk probeer je het even). ‘s Middags pik nog een gesprek mee in de kleine tent. Over opvoeden of reizen of misschien doe je mee aan de ouder-kind-massage of de mannencirkel. Eindelijk voer je weer eens gesprekken die de diepte in gaan. Daarna ga je nog even zwemmen of languit op een kleedje liggen. Even niks.

Eigenlijk wil je ‘s avonds wel heel graag naar de cabaretvoorstelling van Kiindcolumnist Drees Koren, maar je bent alleen gekomen. Gelukkig komt het goed: Een van je kinderen slaapt dan al en een leukerd die je ontmoet hebt, biedt aan om bij je tent te blijven. Je kleintje neem je gewoon mee. Even hard lachen. Daarna rollen jullie bij je andere kind de tent/caravan/dinges in.

Lees meer over het Kiindweekend

Zaterdag is het festivallig

Je start de dag fris met yoga. Het Apenkooizingen was vorige keer superleuk maar je geeft deze keer de kans aan degenen die er donderdag nog niet waren. Vandaag is er een supervette minimarkt. Met biologische kleding en duurzame toffe dingen. Je koopt iets waar je echt al naar op zoek was en bent blij. Er hangt een festivallige sfeer. Je loopt even naar het programmabord en ziet allerlei postertjes met ‘co-creatie’ hangen. Er wordt vandaag van alles georganiseerd door medekiindweekendgangers. Je leert allemaal nieuwe dingen kennen. En mensen vooral. Mensen die een beetje dezelfde dingen als jij belangrijk vinden. Dat geeft energie! ‘s Avonds luister je met je kinderen en een heleboel nieuwe leuke mensen naar zandverhalen. Vervolgens is het tijd om met z’n allen keihard te dansen in de disco onder sterrenlicht.

Lees meer over het Kiindweekend

En dan komt toch de zondag

Je bed ligt lekker maar je besluit tóch mee te doen aan de yogales. Die begint om 9 uur, dat moet lukken. Of niet, dan doe je om 10 uur de workout met je kind. Na het ontbijt breek je je tent/dinges af en dat lukt best aardig want je kinderen zijn aan het huttenbouwen onder begeleiding. Gelukkig word je nog even geholpen met dat ene zware waar je steeds zo tegenop zag. Samen is het zo gepiept. De marktkramen zijn inmiddels omgetoverd tot ruilmarktkramen en je pikt er nog net iets mee. Misschien wel een pomp/ventieldopje/onderbroek voor de volgende keer.

Het is tijd om af te ronden. Je luistert naar het bijzonder inspirerende gewauwel van Sandii en daarna doe je je ogen dicht voor de fijne muziek van Sarah. Je weet nu al dat je veel van dit weekend mee naar huis gaat nemen. Dit weekend is nog lang niet om!

Lees meer over het Kiindweekend!

Beeld: Mirjam Hagendijk, Maria Stijger

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind lekker gratis. Download editie THUIS! Vol tips om het thuis gezelliger te maken en een paar fijne cocoonweken te hebben.

Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0