Wat kun je verwachten van het Wilde weekend?

door Sandii Zachte

Het is misschien toch lastig om je een voorstelling te maken van het Wilde weekend. Dus ik dacht, ik neem je even mee.

Als je donderdag al kunt komen, ben je vanaf 11.00 uur welkom op de camping. Je wordt ontvangen door iemand van het team en zij/hij wijst je een plek aan. Hij/zij/ut wijst je de weg en beantwoordt de vragen die je misschien al hebt.

Op je gemak pak je alles uit. Je fluit een deuntje. Nu alles naast elkaar op de grond ligt, zie je dat je zo natuurlijk nooit lekker kunt slapen want je bent de pomp/het ventieldopje/de onderbroeken vergeten. Gelukkig staat er naast je een gezellig iemand die heus een pomp/ventieldopje/onderbroek voor je te leen heeft. Je neemt het gretig aan en geeft jezelf een klapje tegen je hoofd alsof je iets heel doms gedaan hebt.

Het gezellige iemand is zelf gelukkig vergeten om een zaklamp/beker/vlaggenslingertje in te pakken. Die heb jij dubbel, dus enthousiast ren je op diegene af. Ha, nu kon jij ook iets betekenen voor de medemens. Dat voelt comfortabeler. (Wat je nog niet weet, is dat je overmorgen een heel fijn luisterend oor aangeboden krijgt waar je niets voor terug hoeft te doen. Je bent niet gewend om meer te krijgen dan te geven, maar nu het gebeurt neem je je voor dit vaker te doen.)

Je hippe tent/superlelijke maar welkome vouwwagen staat. Dat ging best snel want de kinderen deden ondertussen mee met het huttenbouwen. En ze hebben alweer vriendjes. Hoe doen ze dat toch?

Met de mensen die je net ontmoet hebt op je kampeerveld, besluit je je daghap op te halen bij de vegan foodtruck. Je twijfelt nog even waar je gaat zitten maar je ziet de lange aanschuiftafel staan en je ploft neer. Wel geinig, je kunt het nu met een heleboel momenteel vreemden over hetzelfde (goddelijke) maaltje hebben.

Je kinderen eten heel kort mee en rennen naar het vuur. Jij blijft nog even kletsen en neemt daarna even een kijkje. Of een hele lange tijd, want het is daar gezellig. Iets later dan normaal kruipen jullie ‘s avonds in bed.

Dan wordt het vrijdag

Kon je donderdag nog niet komen? Dan is vandaag jouw aankomstdag! Ook vandaag krijg je een warm onthaal. Er gaat iets gezelligs gebeuren op je eigen veld. Eigenlijk ben je nog een beetje verhit, maar je doet toch maar even mee. Wel fijn om snel wat mensen te leren kennen.

Mocht je tent nog niet staan, dan doe je eerst even mee. Zo leer je de mensen van je veld alvast een beetje kennen.

Was je er al? Dan kun je ‘s ochtends lekker ontbijt afhalen bij de foodtruck. Daarna is er een spannende sessie waar je tegelijkertijd wel en niet aan mee wilt doen. Net als je kinderen. Jullie doen het toch. En gelukkig maar, want het is superleuk.

Je gaat even kijken bij het atelier waar je kinderen in bezig zijn. Of je wilt meedoen zie je dan wel. ‘s Middags pik nog een cirkel mee. Eindelijk voer je weer eens gesprekken die de diepte in gaan. Daarna ga je languit op een kleedje liggen. Even niks.

Vervolgens is het tijd om met z’n allen keihard te dansen in de disco onder sterrenlicht.

Lees meer over het Wilde weekend

Zaterdag is het festivallig

Je start de dag fris met de wildplukwandeling. Vandaag is er een supervette minimarkt. Met biologische kleding en duurzame toffe dingen. Je koopt iets waar je echt al naar op zoek was en bent blij. Er hangt een festivallige sfeer. Je loopt even naar het programmabord en ziet allerlei postertjes met ‘co-creatie’ hangen. Er wordt van alles georganiseerd door medekiindweekendgangers. Je leert allemaal nieuwe dingen kennen. En mensen vooral. Mensen die een beetje dezelfde dingen als jij belangrijk vinden. Dat geeft energie! 

Eigenlijk wil je ‘s avonds wel heel graag naar de dansmeditatie, maar je bent alleen gekomen. Gelukkig komt het goed: Een van je kinderen slaapt dan al en een leukerd die je ontmoet hebt, biedt aan om bij je tent te blijven. Je kleintje neem je gewoon mee. Daarna rollen jullie bij je andere kind de tent/caravan/dinges in.

En dan komt toch de zondag

Je bed ligt lekker maar je besluit tóch mee te doen aan de yoga met kinderen. Of toch het voorlezen?

 Er worden ook nog broodjes gebakken op het vuur.

‘s Middags breek je je tent/dinges af en dat lukt best aardig want je kinderen zijn aan het huttenbouwen onder begeleiding. Gelukkig word je nog even geholpen met dat ene zware waar je steeds zo tegenop zag. Samen is het zo gepiept.

Het is tijd om af te ronden. Maar eerst nog naar de spetterende afsluiting rond een uur of 4.

Je weet nu al dat je veel van dit weekend mee naar huis gaat nemen. Het Wilde weekend is nog lang niet om!

Lees meer over het Wilde weekend!

Beeld: Mirjam Hagendijk, Maria Stijger, Floris Scheplitz

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Nieuw: het Opvoeders en huttenbouwers DOEBOEK!

Nieuw: het Opvoeders en huttenbouwers DOEBOEK!

We zijn zo blij met de enthousiaste reacties op Opvoeders en huttenbouwers, het boektijdschrift van Kiind. De eerste 3000 exemplaren zijn al verkocht en de tweede druk gaat ook hard.  Dat kan zo niet langer! En daarom zijn we bezig met een vriendje voor...

Kom huttenbouwen op het spetterende Kiindfestival!

Kom huttenbouwen op het spetterende Kiindfestival!

Online Magazine voor bewuste ouders | Volg Kiind: Facebook, Twitter & schrijf in: nieuwsbrief Het is bijna zover: het eerste superechte Kiindfestival. Met optredens van Hakim van Sesamstraat, theatermaker Ageeth de Haan en Joes met Dikkie...

Het Kiindweekend, wat is dat nou weer?

Het Kiindweekend, wat is dat nou weer?

Waarom zou een mens in hemelsnaam met een stel wildvreemden gaan kamperen? Is je eigen gezin niet veeleisend genoeg? Het dagelijks leven zit al zo vol met mensen, en dan in je vrije tijd ook nog sociaal doen? Jazeker! En hier lees je waarom. Vier je stam Je ziet elke...

Samen op het Kiindfestival!

Samen op het Kiindfestival!

Opvoeden is veel leuker als je het samen doet. Het Kiindfestival is het uitgelezen moment om ook met andere ouders in contact te komen. Als je wilt.  In contact komenWij nemen 'meetingpoint' letterlijk. Natuurlijk is dit de plek om verloren kinderen te...

Ons boek Opvoeders en huttenbouwers 3000 keer verkocht!

Ons boek Opvoeders en huttenbouwers 3000 keer verkocht!

Telefoon uit Eindhoven: 'Hoi, wist jij dat er vandaag 2000 boeken bezorgd zouden worden?' Ik: 'Huh?!' (betekent: 'nee') Om kort te gaan: alle drieduizend (3000!) boektijdschriften Opvoeders en huttenbouwers waren verkocht (hoera!) en de tweede druk is gearriveerd! Met...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0