Elke dag een waterijsje

door Cathelijne van den Bercken

Hoe kouder een gerecht, hoe zwakker de smaak is. Daarom een aantal ijslollyrecepten met honing of stevia als natuurlijke zoetkracht en smaakversterker. Voor de kleinsten kun je dit achterwege laten en kiezen voor de pure smaak van fruit.

Als je zelf smoothies kunt maken, dan kun je ook met deze recepten uit de voeten. Maal de ingrediënten in een blender of keukenmachine. Meng lang genoeg tot alles fijngemalen is. Vries de smoothies meteen in ijsvormpjes in. Na ongeveer 12 uur zijn de ijslollies klaar. Hoe lang het duurt is afhankelijk van hoe koud je vriezer is. Hieronder een paar beproefde recepten.

Ananassinaasappelijs

  • sap van 3 sinaasappels
  • sap van 1 citroen
  • 1 ananas, geschild en in stukken gesneden

Banaankokosijs

  • 3 bananen, geschild en in schijfjes gesneden
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 eetl. honing (optioneel)

Komkommerijs

  • 1 komkommer, geschild en in stukken gesneden
  • 1 eetl. fijngehakte munt of citroenmelisse
  • sap van 1 citroen
  • 4 eetl. volle yoghurt

Kiwiyoghurtijs

  • 4 kiwi’s
  • sap van 1/2 citroen
  • 200 ml volle yoghurt
  • 1 eetl. honing (optioneel)

Watermeloenmuntijs

  • 1 watermeloen
  • sap van 1 citroen
  • een handvol Marokkaanse munt of citroenmelisse

Frambozenijs

  • 500 g frambozen
  • 1 eetl. verse steviablaadjes of 1 eetl. honing
  • sap van 1 citroen

Maak zelf aardbeienbalsamico-, ananassinaasappel- of komkommerijs

Gaat dit je allemaal gemakkelijk af? Kies dan een ijsrecept voor beginnende gevordenden:

Aardbeienbalsamicoijs

  • 500 g aardbeien
  • 1 eetl. honing
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetl. balsamico

Maal de aardbeien met de honing en het sap van de citroen fijn in de keukenmachine of blender. Roer de balsamico er kort doorheen zodat er nog bruine streepjes zichtbaar zijn. Giet de aardbeienpuree in ijslollyvormen.

Gestreept mangokokosijs

  • 2 mango’s
  • 200 ml kokosroom
  • 2 eetl. palmsuiker
  • snufje zout

zelf gezonde ijsjes maken recepten

Warm de kokosroom met de palmsuiker en het zout op tot de palmsuiker opgelost is. Maal hetvruchtvlees van de mango’s fijn in de keukenmachine of blender. Vul de vormen ieder met een laagje mangopuree. Laat deze net bevriezen en doe er een laagje kokosroom op. Laat deze laag ook net bevriezen en doe er weer mangopuree op. Wissel op deze manier af totdat de vormen vol zijn.

Voor de gestreepte mangokokosijsjes zijn deze ijsvormpjes van Greenjump erg handig. En ze zijn zonder BPA, weekmakers en plastic.

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Lekker experimenteren met verf

Lekker experimenteren met verf

Kinderen zijn meestal erg experimenterend aangelegd, door dit te stimuleren maak je kans dat je kind creatief blijft. Experimenteer dus mee met je kindje! Enkel vingerverven of met een kwastje over het papier is leuk, maar er kan méér met verf. Heb je al eens gedacht...

Duurzaam kerstpakket maken voor je kind

Duurzaam kerstpakket maken voor je kind

Een geliefde traditie bij ons thuis is een duurzaam 'Kerstpakket'. Een mooi ingepakte doos voor mijn zoon, gevuld met een nieuwe film, pyjama, een maffe mok, chocolademelk en wat lekkers. Verrassingspakket Het idee voor dit kerstpakket vond ik jaren terug bij een...

Koken vanaf de basis: wat maak je van melk?

Koken vanaf de basis: wat maak je van melk?

Met melk in huis, of een koe in je achtertuin, kun je veel lekkere zuivelproducten maken. Kijk maar. Melk Het simpelste dat je kunt doen met melk is opdrinken. Gewoon koud. Zelf houd ik het meeste van verse rauwe melk. Liefst van biologische afkomst van koeien die...

Snelle recepten: klaar in elf minuten

Snelle recepten: klaar in elf minuten

In deze haasthaasttijd waarin we het drukdruk hebben, willen we snelsnel koken. Om vervolgens de maaltijd gezellig en rustig met een babbeltje en een lach te nuttigen, natuurlijk. Onderstaande recepten hebben een bereidingstijd van tien (nou vooruit,...

9 herfstrecepten om met je kind te maken

9 herfstrecepten om met je kind te maken

Bij het wakker worden kun je al voelen dat de herfst is begonnen. Het ruikt ’s ochtends fris en zuiver. Na een lange warme zomer vol met lichte hapjes en buiten eten is het in de herfst tijd om naar binnen te keren en geurig, verwarmend en wat steviger voedsel te...

Relaxen in je zelfgemaakte harembroek

Relaxen in je zelfgemaakte harembroek

Een harembroek zit zo fijn! En daarom hebben we een patroon voor je gemaakt. Zodat je een haremgezin kunt worden. Voor ieder persoon in huis vijf stuks? Maar let op: dit is met de stelling van Pythagoras enzo!   Het patroon is het meest geschikt voor tricotstof....

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind stiekem lekker gratis. Download editie OER! Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0