We kregen een recept van een enthousiaste lezer opgestuurd; ijs maken doe je zelf!
Erg leuk om samen te doen en zo gezond als je zelf wilt!
Je kunt eigenlijk van elk ingrediënt wat je kunt bedenken ijsjes maken, van yoghurt, vers fruit, fruitsap of thee. Kyan en ik hebben al wat dingen gemaakt en geproefd, erg leuk om samen dingen te bedenken en te maken met je kind.
Het enige wat je nodig hebt als je ijsjes van vers fruit wilt maken zijn ijsvormpjes en een apparaat om het fruit tot sap te maken. Wij gebruiken een blender bij gebrek aan sapcentrifuge, een keukenmachine of staafmixer kan ook prima. Onze favoriet op dit moment zijn watermeloenijsjes, lekker zomers en gemakkelijk te maken.
– Watermeloen
– Een blender
– Een zeef
– IJsvormpjes
Bereidingswijze:
Snijd watermeloen in stukjes en ontdoe het van pitten en schil. Pureer de stukken meloen in de blender of sapcentrifuge. Daarna giet je het over in een zeef of in een vergiet met vochtige kaasdoek. Het sap giet je over in de ijsvormen. Dan zet je het in de vriezer. De meeste ingrediënten zijn na een nacht in de vriezer voldoende bevroren om te kunnen eten, dit is afhankelijk van de soort vriezer.
Wat ook leuk en lekker is, is om verschillende fruitsoorten te mixen, denk aan banaan met aardbei of sinaasappel in combinatie met druif en limoen!
Eens wat anders dan waterijs? Kies dan voor eens voor yoghurt in combinatie met verschillende fruit soorten. Afgelopen week hebben we ook een keer makkelijk gedaan en de biologische drinkyoghurt met framboos en bosbes ijsjes gemaakt. Erg lekker en zeker aan te raden!
Iedereen kent de plastic ijsvormpjes van vroeger, maar nu is er een mooi alternatief: www.greenjump.nl heeft onlangs het assortiment uitgebreid met ijsvormpjes van Kinderville (ook bakjes) zonder BPA, weekmakers en plastic!
Recept van Ageeth