Watermeloenijsjes met de pure smaak van fruit

door Gastauteur

We kregen een recept van een enthousiaste lezer opgestuurd; ijs maken doe je zelf!

 

Erg leuk om samen te doen en zo gezond als je zelf wilt!

 

Je kunt eigenlijk van elk ingrediënt wat je kunt bedenken ijsjes maken, van yoghurt, vers fruit, fruitsap of thee. Kyan en ik hebben al wat dingen gemaakt en geproefd, erg leuk om samen dingen te bedenken en te maken met je kind.

 

Het enige wat je nodig hebt als je ijsjes van vers fruit wilt maken zijn ijsvormpjes en een apparaat om het fruit tot sap te maken. Wij gebruiken een blender bij gebrek aan sapcentrifuge, een keukenmachine of staafmixer kan ook prima. Onze favoriet op dit moment zijn watermeloenijsjes, lekker zomers en gemakkelijk te maken.

zelf waterijsjes maken
Benodigdheden:

– Watermeloen

– Een blender

– Een zeef

– IJsvormpjes

 

Bereidingswijze:

Snijd watermeloen in stukjes en ontdoe het van pitten en schil. Pureer de stukken meloen in de blender of sapcentrifuge. Daarna giet je het over in een zeef of in een vergiet met vochtige kaasdoek. Het sap giet je over in de ijsvormen. Dan zet je het in de vriezer. De meeste ingrediënten zijn na een nacht in de vriezer voldoende bevroren om te kunnen eten, dit is afhankelijk van de soort vriezer.

 

Wat ook leuk en lekker is, is om verschillende fruitsoorten te mixen, denk aan banaan met aardbei of sinaasappel in combinatie met druif en limoen!

Eens wat anders dan waterijs? Kies dan voor eens voor yoghurt in combinatie met verschillende fruit soorten. Afgelopen week hebben we ook een keer makkelijk gedaan en de biologische drinkyoghurt met framboos en bosbes ijsjes gemaakt. Erg lekker en zeker aan te raden!

 

Iedereen kent de plastic ijsvormpjes van vroeger, maar nu is er een mooi alternatief: www.greenjump.nl heeft onlangs het assortiment uitgebreid met ijsvormpjes van Kinderville (ook bakjes) zonder BPA, weekmakers en plastic!


Recept van Ageeth

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Niet-vieze worteltjestaart

Niet-vieze worteltjestaart

Ken je die mop van het konijn en de worteltjestaart? Nou, deze taart is niet vies. Maar als je een stukje tot de volgende dag wilt bewaren, kun je dat beter niet tegen iedereen zeggen. En weet je, eigenlijk smaakt deze taart nog lekkerder als de specerijen een dag...

Citroenmaanzaadcake zonder geraffineerde suiker

Citroenmaanzaadcake zonder geraffineerde suiker

Deze cake is lekker fris, niet te zoet en geheel plantaardig. De cake is geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver. Verhit amandelmeel niet te vaak. Noten zijn rauw veel gezonder, bij verhitting oxideren ze. Dus neem er ook een handje noten bij! Nodig: 120 ml...

Lekker experimenteren met verf

Lekker experimenteren met verf

Kinderen zijn meestal erg experimenterend aangelegd, door dit te stimuleren maak je kans dat je kind creatief blijft. Experimenteer dus mee met je kindje! Enkel vingerverven of met een kwastje over het papier is leuk, maar er kan méér met verf. Heb je al eens gedacht...

Ongebakken appeltaart lust je rauw!

Ongebakken appeltaart lust je rauw!

Feest! Daar hoort natuurlijk taart bij. Deze taart bestaat uit rauwe ingrediënten en is zonder suiker of andere zoetstoffen. De rozijnen, dadels, banaan en appel maken 'm al zoet genoeg. Je kind kan goed meehelpen met bijvoorbeeld het malen van de noten, het ontpitten...

Samen fikkie stoken: een kampvuur dat echt brandt

Samen fikkie stoken: een kampvuur dat echt brandt

Vuur spreekt tot de verbeelding. Een goed kampvuur is ideaal voor het met gloeiende wangen bakken van heerlijke broodjes. Of als gelegenheid om eindeloos liedjes bij te zingen, het liefst met gitaar natuurlijk. Maar ook, als de kinderen eenmaal slapen, kun je bij het...

Speelklei: gekleurd zoutdeeg maken

Speelklei: gekleurd zoutdeeg maken

Als kind speelde ik vroeger al met zoutdeeg. Heerlijk kneden en vormen maken. Nu maak ik zelf zoutdeeg voor mijn kinderen, maar dan met een twist: kleur! Ingrediënten 100 gr zout 150 ml gekleurd water 200/225 gr bloem halve eetlepel zuiveringszout halve eetlepel olie...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0