Weekendtips van Liv: De kerstvakantie door

door Liv den Duyn

Handig van Liv: zij geeft ieder weekend (bruikbare en onbruikbare) tips over wat er allemaal te beleven valt in Nederland!

Ik hoop dat jullie genieten van jullie kerstvakantie. Ik vind het in ieder geval heerlijk om de kinderen even helemaal thuis te hebben zonder verplichtingen. Lang in bed liggen met een winters boek of knutselen aan de keukentafel.  Liefst met een kop warme chocolademelk.

Schaatsen zonder kou

Of er deze week ijs op de sloten komt, is maar zeer de vraag, maar in het openluchtmuseum in Arnhem is sowieso van alles te beleven. Ze hebben er zelfs een schaatsbaan!

Woon je niet in de buurt van Arnhem, dan kun je ook schaatsen in Scheveningen, want ook hier is van alles te doen rondom sneeuw en ijs.

Uitje Liv in tekst week 52

Keihard bewegen

Wil je liever een mooie wandeltocht maken in je vakantie dan is dit mogelijk. Op de website van de anwb staan er genoeg, er is er vast wel een bij jullie in de buurt. De wandeltochten hebben verschillende afstanden waardoor je zelf kunt bepalen of de tocht geschikt is voor jullie en de kinderen.

Het betere knutselwerk

Als je volgend jaar een nog-mooiere-kerstboom wilt, dan kun je het beste nu al flink aan de slag met je kinderen. Even een weekendje keihard aan het werk met zijn allen en volgend jaar heb je een prachtige boom met kleurrijke creaties van gevilte wol.

Circus kijken

In Carré is het wereldkerstcircus te bewonderen tot en met 3 januari. Het 31e Wereldkerstcircus, kan men zonder overdrijving het meest bekroonde Kerstcircus ooit noemen. Zo goed als alle nummers zijn bekroond op de grote Circusfestivals van de wereld in Monte Carlo, Parijs, Montreal, Peking en Moskou.

Voor de ouders

Houden jullie van kunst dan kun je van 2 tot 23 januari, in Den Haag, bij galerie Vonkel de expositie van Karin Hoogesteger bezoeken. Karin Hoogesteger is gefascineerd door de impact van het socialisatieproces op de identiteit van mensen. De vorming van kinderen staat centraal in haar werk. Volgens haar vormen kinderen zich een beeld van de wereld aan de hand van de vragen die zij stellen en de antwoorden die zij hierop krijgen. De expositie heet daarom ook ‘Between Question & Answer’.

Linkerbeeld: ‘Part-time Saviour’ – schilderij, acryl op doek – 100 x 80 cm, Karin Hoogesteger

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Met je ouders zingend de wereld over – interview Maya Link

Met je ouders zingend de wereld over – interview Maya Link

Wat is het Kiindfestival zonder muziek? Precies. Dus verzorgt Maya van swingend muziektheater Samba Salad dit jaar de presentatie op het podium en een muzikale afsluiting met de voorstelling Mambo Jambo waarbij zeker niemand stil kan blijven staan. Kiind is dol op...

Column: Vrijwilligerswerk in Laos

Column: Vrijwilligerswerk in Laos

Een jaar vrijwilligerswerk in Laos. Met drie jonge kinderen! Afscheid nemen op school, van de oppas, van de mamafiets met degelijke zitjes, de supermarkt op de hoek, en ja, afscheid nemen van mijn stabiele inkomen. Wat beweegt mij alle zekerheden van ons Hollandse...

Een recycletuin van kinderlaarzen en gebroken servies

Een recycletuin van kinderlaarzen en gebroken servies

In eerdere artikelen kon je al lezen over de ontdektuin, de kindermoestuin en de onkruidmoestuin. Gelukkig is er meer: de recycletuin! In plaats van naar het dichtstbijzijnde tuincentrum te gaan, loop je kringloopwinkels af, bekijk je kosteloos materiaal met...

De R is in de maand: het huisfeestjes-seizoen komt eraan!

De R is in de maand: het huisfeestjes-seizoen komt eraan!

De eerste weken van de QR-toegangscode liggen achter ons. De temperatuur lag op aangenaam nazomerniveau, de regen bleef uit, veel uitjes konden in een mild zonnetje ongedwongen doorgaan. Maar nu begint het! De woeste herfst is gekomen, met plensbuien en wind. De...

Klim- en klauterbroek – maak zelf speelkleding

Klim- en klauterbroek – maak zelf speelkleding

Een speelbroekje dat lekker vies mag worden! Dat vraagt om een snel en simpel patroon waarmee je in no-time meerdere exemplaren maakt. Recycle materialen; bijvoorbeeld door het broekje te maken uit een oude blouse of spijkerbroek (in grotemensenmaat), hoef je je echt...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0