Weekendtips van Liv: De kerstvakantie door

door Liv den Duyn

Handig van Liv: zij geeft ieder weekend (bruikbare en onbruikbare) tips over wat er allemaal te beleven valt in Nederland!

Ik hoop dat jullie genieten van jullie kerstvakantie. Ik vind het in ieder geval heerlijk om de kinderen even helemaal thuis te hebben zonder verplichtingen. Lang in bed liggen met een winters boek of knutselen aan de keukentafel.  Liefst met een kop warme chocolademelk.

Schaatsen zonder kou

Of er deze week ijs op de sloten komt, is maar zeer de vraag, maar in het openluchtmuseum in Arnhem is sowieso van alles te beleven. Ze hebben er zelfs een schaatsbaan!

Woon je niet in de buurt van Arnhem, dan kun je ook schaatsen in Scheveningen, want ook hier is van alles te doen rondom sneeuw en ijs.

Uitje Liv in tekst week 52

Keihard bewegen

Wil je liever een mooie wandeltocht maken in je vakantie dan is dit mogelijk. Op de website van de anwb staan er genoeg, er is er vast wel een bij jullie in de buurt. De wandeltochten hebben verschillende afstanden waardoor je zelf kunt bepalen of de tocht geschikt is voor jullie en de kinderen.

Het betere knutselwerk

Als je volgend jaar een nog-mooiere-kerstboom wilt, dan kun je het beste nu al flink aan de slag met je kinderen. Even een weekendje keihard aan het werk met zijn allen en volgend jaar heb je een prachtige boom met kleurrijke creaties van gevilte wol.

Circus kijken

In Carré is het wereldkerstcircus te bewonderen tot en met 3 januari. Het 31e Wereldkerstcircus, kan men zonder overdrijving het meest bekroonde Kerstcircus ooit noemen. Zo goed als alle nummers zijn bekroond op de grote Circusfestivals van de wereld in Monte Carlo, Parijs, Montreal, Peking en Moskou.

Voor de ouders

Houden jullie van kunst dan kun je van 2 tot 23 januari, in Den Haag, bij galerie Vonkel de expositie van Karin Hoogesteger bezoeken. Karin Hoogesteger is gefascineerd door de impact van het socialisatieproces op de identiteit van mensen. De vorming van kinderen staat centraal in haar werk. Volgens haar vormen kinderen zich een beeld van de wereld aan de hand van de vragen die zij stellen en de antwoorden die zij hierop krijgen. De expositie heet daarom ook ‘Between Question & Answer’.

Linkerbeeld: ‘Part-time Saviour’ – schilderij, acryl op doek – 100 x 80 cm, Karin Hoogesteger

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Vogeldrinkschaal bouwen

Vogeldrinkschaal bouwen

Het is altijd gezellig om vogels in de tuin te hebben. Je kunt ze uitnodigen door een mooi drinkschaal te maken. Het is het leukste om een schaal te maken die groot genoeg is om in te badderen, aangezien vogels dat graag doen. Het poedelen is van belang voor het in...

Groot hart: kind wil knuffels uitdelen in Nepal

Groot hart: kind wil knuffels uitdelen in Nepal

Als Melvin (9) hoort dat zijn leeftijdsgenootjes in Nepal alles zijn kwijtgeraakt door de aardbeving, bedenkt hij het prachtige plan: hij wil knuffels uitdelen in de getroffen gebieden. Na maanden van voorbereiding vertrekken ze met 350 knuffels in hun koffers naar...

Het Kiindfestival was een feest voor het hele gezin!

Het Kiindfestival was een feest voor het hele gezin!

Het zwoegen en zweten was het ruimschoots waard toen we het feestje op 19 september eindelijk met julllie allemaal konden vieren! Nelleke Bos was ook op bezoek en schreef over het Kiindfestival. Leuker konden wij het niet zeggen! Wil je volgend jaar ook komen? Zorg...

Wat begrijpen kinderen van duurzaam leven?

Wat begrijpen kinderen van duurzaam leven?

Vroeger zag ik in Sesamstraat een tekenfilmpje van een jongetje dat uitgebreid zijn tanden staat te poetsen en intussen achteloos het water uit de kraan laat lopen. Dat water komt uit een meertje naast zijn huis, met één heel grote vis erin. Het waterpeil zakt snel en...

De tofste lente- en zomeruitjes met je gezin

De tofste lente- en zomeruitjes met je gezin

Vanaf de maand mei beginnen zo’n beetje de toffe lente- en zomeruitjes: evenementen in de open lucht waar je blij van wordt. We hebben een aantal zomeruitjes op een rij gezet waar je fijn met je kinderen naar toe kunt en die ook nog een leuk zijn voor jezelf. 25 mei...

Handig op pad met de Natuurtas

Handig op pad met de Natuurtas

Regelmatig gaan we de natuur in om alles wat leeft van dichtbij te kunnen bekijken. Handig daarbij zijn zoekkaarten, een vergrootglas, observatie-potje en verschillende natuurgidsen. Alleen is het soms wat lastig om dat allemaal mee te sjouwen. Zo ontstond onze...

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind stiekem lekker gratis. Download editie OER! Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0