Weekendtips van Liv: De kerstvakantie door

door Liv den Duyn

Handig van Liv: zij geeft ieder weekend (bruikbare en onbruikbare) tips over wat er allemaal te beleven valt in Nederland!

Ik hoop dat jullie genieten van jullie kerstvakantie. Ik vind het in ieder geval heerlijk om de kinderen even helemaal thuis te hebben zonder verplichtingen. Lang in bed liggen met een winters boek of knutselen aan de keukentafel.  Liefst met een kop warme chocolademelk.

Schaatsen zonder kou

Of er deze week ijs op de sloten komt, is maar zeer de vraag, maar in het openluchtmuseum in Arnhem is sowieso van alles te beleven. Ze hebben er zelfs een schaatsbaan!

Woon je niet in de buurt van Arnhem, dan kun je ook schaatsen in Scheveningen, want ook hier is van alles te doen rondom sneeuw en ijs.

Uitje Liv in tekst week 52

Keihard bewegen

Wil je liever een mooie wandeltocht maken in je vakantie dan is dit mogelijk. Op de website van de anwb staan er genoeg, er is er vast wel een bij jullie in de buurt. De wandeltochten hebben verschillende afstanden waardoor je zelf kunt bepalen of de tocht geschikt is voor jullie en de kinderen.

Het betere knutselwerk

Als je volgend jaar een nog-mooiere-kerstboom wilt, dan kun je het beste nu al flink aan de slag met je kinderen. Even een weekendje keihard aan het werk met zijn allen en volgend jaar heb je een prachtige boom met kleurrijke creaties van gevilte wol.

Circus kijken

In Carré is het wereldkerstcircus te bewonderen tot en met 3 januari. Het 31e Wereldkerstcircus, kan men zonder overdrijving het meest bekroonde Kerstcircus ooit noemen. Zo goed als alle nummers zijn bekroond op de grote Circusfestivals van de wereld in Monte Carlo, Parijs, Montreal, Peking en Moskou.

Voor de ouders

Houden jullie van kunst dan kun je van 2 tot 23 januari, in Den Haag, bij galerie Vonkel de expositie van Karin Hoogesteger bezoeken. Karin Hoogesteger is gefascineerd door de impact van het socialisatieproces op de identiteit van mensen. De vorming van kinderen staat centraal in haar werk. Volgens haar vormen kinderen zich een beeld van de wereld aan de hand van de vragen die zij stellen en de antwoorden die zij hierop krijgen. De expositie heet daarom ook ‘Between Question & Answer’.

Linkerbeeld: ‘Part-time Saviour’ – schilderij, acryl op doek – 100 x 80 cm, Karin Hoogesteger

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Zo bereid je je kind voor op de vakantie

Zo bereid je je kind voor op de vakantie

Waaah, wat kunnen de laatste weken voor de vakantie stressvol en druk zijn! Gelukkig hebben trainers Mirjam Hegger en Tischa Neve tips voor ons. Vandaag is dag 3 van de Vakantieboost waarin we je meenemen rondom het thema Vakantievoorbereiding. Dag 1 vind je hier Dag...

Naar het theater! Leef je maar eens helemaal… in

Naar het theater! Leef je maar eens helemaal… in

Het zaallicht gaat uit. Het gemompel verstomt in het donker. Een spot gaat aan... en in het licht ontstaat een hele nieuwe wereld. Een verhaal waar je in meegezogen wordt. En naast je - of op je schoot, omdat het donker toch wel heel spannend is - zit je kind met...

Het Kiindfestival komt er weer aan! + winactie

Het Kiindfestival komt er weer aan! + winactie

In Amersfoort ‘het middelpunt van Nederland’ vindt op 17 september 2016 het derde Kiindfestival plaats! Kiind op z'n live-st. Bewust mét lol! Zin in huttenbouwen, picknicken, fijne bandjes luisteren, struinen over een groene markt, verdieping in het ouderschap, en...

11 gevaarlijke dingen die je gedaan moet hebben voor je groot bent

11 gevaarlijke dingen die je gedaan moet hebben voor je groot bent

Gevaren zijn er om te overwinnen. Daarvoor moet je ze wel eerst onderzoeken. Angstige ouders en een overdaad aan begrenzing staat de zelfredzaamheid van kinderen in de weg. Een kind leert risico’s inschatten en vaardig met gevaren omgaan door te oefenen. Je moet als...

De natuur is lief

De natuur is lief

Is de natuur lief? Volgens Darwin draait het in de natuur om competitie. De slimste, sterkste en de meest aangepaste wint. Elkaar helpen is verspilde energie. Maar is dat ook zo? Zijn dieren ook sociaal? En is dat ‘lief’? Volgens kinderen en een beetje gevoelige...

Zomer zonder zorgen

Zomer zonder zorgen

Met de voorbereiding op de zomervakantie denken we meestal alleen aan op reis gaan en dat terwijl de meeste mensen vooral thuis zullen zitten met hun kroost! Wanneer je schoolgaande kinderen hebt is het verstandig je hier op voor te bereiden. Je kinderen missen het...

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind stiekem lekker gratis. Download editie OER! Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0