Weekendtips van Liv: Papier hier!

door Liv den Duyn

De Efteling is superleuk, maar over het algemeen erg druk en knetterduur. En eigenlijk vind ik Holle bolle Gijs het allerleukst. Papier hier! Dank u wel. Omdat je met papier ook heel veel andere dingen kan doen dan deze Gijs vol proppen, heb ik hier een aantal ideeën voor een weekend vol papier!

Het betere knutselwerk

Wij van Kiind zijn gek op recyclen en maakten van oude kranten al eens geweldige bouwsels!  Als je een superconstructie in elkaar hebt gezet, kun je er in gaan zitten om een precisiewerkje te doen en aan de gang met deze kralen. Houd je niet van kralen rijgen omdat je al 13-plus bent? Maak dan eens een boekje in je eigen stijl! En heb je de hele dag tijd en zin in een grote klus, probeer dan eens zelf papier te maken. In dit filmpje kun je precies zien hoe dit moet.  Of zaaipapier!

Theater kijken

Hoe goed is dit? Ik heb niet alleen papier-knutsel-ideeën voor jullie, maar heb zowaar een voorstelling gevonden die over papier gaat! Meneer Papier en Don Karton, twee rare heertjes, zijn samen op zoek naar… een verhaal. Een groot cadeau en vele papierboeken zorgen voor verscheurende verrassingen, geknipte wegen, verfrommelde plannen, propvolle kookpotten en plooiende bouwpakketten. Kortom: een licht absurde zoektocht naar de grenzeloze fantasie van woord en papier… Als je van over the top houdt. 
Bekijk hier de trailer!

Museum ontdekken

En dan heb ik nog een goed bewaard geheim voor jullie! Verscholen in Westerbork (dat ligt in Drenthe, je weet wel, van Bartje, die van de bruune bonen) ligt het museum van de papierknipkunst! Nu denk je vast: ‘’WABLIEF? Het museum van de wát?’’ Dat snap ik volkomen, maar gelukkig had ik de mazzel dat TV Drenthe ooit een filmpje van dit museum maakte, zodat jullie al vast een indruk hebben van wat dit nu precies voor een museum is! In het Engels klinkt het meteen een stuk herkenbaarder: paper cut art is namelijk in.

Het betere geinwerk

Ik heb een hele lollige vriendin met een hele leuke wc. En op haar wc-rolhouder hangt schuurpapier. Erg grappig! Ik bedoel, als je dan toch dit weekend thuis moet blijven, omdat tante Lidewij met haar snor langs komt, zorg dan in ieder geval dat je wat te lachen hebt!

WINACTIE!

Win het fantastische boek Van Karton, met megagrote patronen waarmee je grote speelobjecten uit dozen kunt maken!

Lees bij winacties hoe je kans maakt. Meedoen kan tot en met 18 januari 10 uur.

9200000045961234

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Wat is eigenlijk jóuw ideale vakantie?

Wat is eigenlijk jóuw ideale vakantie?

Ervaar jij op vakantie gaan als stressvol? Yes, vandaag beginnen we met de driedaagse Vakantieboost! De boost wordt gegeven door pedagoog Tischa Neve van Groot en Klein en mindfulnesstrainer Mirjam Hegger van Mindful Parents en je kunt de komende drie dagen elke dag...

Dit is het programma van het Kiindweekend!

Dit is het programma van het Kiindweekend!

Een heel weekend samenzijn met fijne mensen, dat willen we wel. Dus organiseren we het Kiindweekend: een heel weekend met een vol maar vrijblijvend programma met de Ubuntu-insteek: Ik ben omdat wij zijn. We bouwen ons eigen dorp. In mei was de eerste en van 6 tot 8...

De zachte G van…

De zachte G van…

Vakantie is echt genieten. Helemaal als mijn man me desgevraagd een half uurtje langer laat liggen, zodat ik nog even wat slaap in kan halen die ik gedurende de nacht, vanwege een wakker zoontje heb moeten missen. En als ik dan vervolgens mijn hardlooprondje kan gaan...

Vogeldrinkschaal bouwen

Vogeldrinkschaal bouwen

Het is altijd gezellig om vogels in de tuin te hebben. Je kunt ze uitnodigen door een mooi drinkschaal te maken. Het is het leukste om een schaal te maken die groot genoeg is om in te badderen, aangezien vogels dat graag doen. Het poedelen is van belang voor het in...

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind stiekem lekker gratis. Download editie OER! Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0