De rabarber is rijp om te oogsten. De zoetzure smaak past goed bij aardbei. Tijd dus voor een simpele compote!
Ingrediënten
300 gram aardbeien
300 gram rabarber
1 vanillestokje
100 ml water
Bereiding
Verwijder de bladeren en de harde onderkant van de rabarber. Schil de rabarber en zorg ervoor dat alle draden meegetrokken worden. Het vanillestokje snijd je in de lengte open. Schraap het merg uit het stokje. Doe de rabarber, het water, het vanillestokje en het merg in een pan en breng het aan de kook.
Maak nu de aardbeien schoon. Doe de aardbeien in de pan wanneer de rabarber goed zacht begint te worden. Laat dit nog ongeveer 5 minuten koken. Verwijder het vanillestokje. Met een stamper maak je van de rabarber en de aardbeien een grof mengsel. Het hoeft geen gladde moes te worden.
De compote kun je eten als bijgerecht, smeren op brood en of door de yoghurt verwerken.