Zomercompote van aardbei en rabarber

door Jannie

De rabarber is rijp om te oogsten. De zoetzure smaak past goed bij aardbei. Tijd dus voor een simpele compote!

 

Ingrediënten

300 gram aardbeien
300 gram rabarber
1 vanillestokje
100 ml water

 

Bereiding

Verwijder de bladeren en de harde onderkant van de rabarber. Schil de rabarber en zorg ervoor dat alle draden meegetrokken worden. Het vanillestokje snijd je in de lengte open. Schraap het merg uit het stokje. Doe de rabarber, het water, het vanillestokje en het merg in een pan en breng het aan de kook.

Maak nu de aardbeien schoon. Doe de aardbeien in de pan wanneer de rabarber goed zacht begint te worden. Laat dit nog ongeveer 5 minuten koken. Verwijder het vanillestokje. Met een stamper maak je van de rabarber en de aardbeien een grof mengsel. Het hoeft geen gladde moes te worden.

De compote kun je eten als bijgerecht, smeren op brood en of door de yoghurt verwerken.

 

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Activiteiten voor kinderpartijtjes

Activiteiten voor kinderpartijtjes

Wat is er eigenlijk leuker dan een kinderfeestje thuis met ouderwetse spelletjes? Bereid voor een uur spelletjes spelen ongeveer vijf spelletjes goed voor en houd er een paar achter de hand die weinig voorbereiding vereisen, voor als het allemaal erg snel...

Engel vilten van lontwol

Engel vilten van lontwol

Deze engel maak je voor in de kerstboom, boven een stalletje, in het venster of natuurlijk als cadeautje!   We hebben hiervoor nodig: een stuk lontwol huidskleur een prikkussen (kan ook een schuursponsje zijn) een viltnaald witte (of een anderen kleur) lont- of...

Kaarsjes van bijenwas maken

Kaarsjes van bijenwas maken

Bij deze donkere dagen horen lichtjes! Met bijenwas kun je heerlijk geurende kaarsjes maken, bijvoorbeeld in een oud theekopje. Toen ik op zoek ging naar bijenwas, vond ik een imker bij mij in de buurt, daar kon ik prachtige, goudkleurige hompen van het geurende spul...

Zoete gierstsoufflé voor de kleine jarige

Zoete gierstsoufflé voor de kleine jarige

Bij feest hoort gebak! Wij geven graag gezonde suggesties. Zo kun je toch iets feestelijks op tafel zetten, zonder je kind bloot te stellen aan een overdaad aan suiker, zout en witmeel. Deze keer: zoete gierstsoufflé!   Vanaf 1 jaar, zonder honing vanaf 8-9...

13 kinderboeken over de dood

13 kinderboeken over de dood

Wanneer iemand overlijdt is dat ontzettend verdrietig. Voor kinderen is het daarnaast ook een groot vraagstuk en zelfs een mysterie. Want wat is doodgaan? Wat gebeurt er daarna met je? En hoe ga je om met al het verdriet wat je voelt? Moet je voor altijd verdrietig...

Oma’s recepten

Oma’s recepten

We maken graag gekke hippe nieuwe gerechten, maar willen oma's recepten niet vergeten. Cathelijne beschrijft de lekkerste. De recepten tot en met de rabarbersoep komen uit mijn boek ‘De smaak van verlangen’. Tijdens de tweede wereldoorlog zijn ze opgeschreven door...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0