Zomercompote van aardbei en rabarber

door Jannie

De rabarber is rijp om te oogsten. De zoetzure smaak past goed bij aardbei. Tijd dus voor een simpele compote!

 

Ingrediënten

300 gram aardbeien
300 gram rabarber
1 vanillestokje
100 ml water

 

Bereiding

Verwijder de bladeren en de harde onderkant van de rabarber. Schil de rabarber en zorg ervoor dat alle draden meegetrokken worden. Het vanillestokje snijd je in de lengte open. Schraap het merg uit het stokje. Doe de rabarber, het water, het vanillestokje en het merg in een pan en breng het aan de kook.

Maak nu de aardbeien schoon. Doe de aardbeien in de pan wanneer de rabarber goed zacht begint te worden. Laat dit nog ongeveer 5 minuten koken. Verwijder het vanillestokje. Met een stamper maak je van de rabarber en de aardbeien een grof mengsel. Het hoeft geen gladde moes te worden.

De compote kun je eten als bijgerecht, smeren op brood en of door de yoghurt verwerken.

 

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Knutsel een wollige lenteboom

Knutsel een wollige lenteboom

Het is voor mij tijd om na te denken wat ik in mijn seizoenshoekje voor de zomer wil gaan zetten. Een zomerboom heb ik nog niet. Een mooie tak die ik snoeide tijdens een snoeiworkshop heb ik wel. Dat wordt de boom. Een groene wollen deken die verknipt mag worden heb...

De zomer door met weinig geld

De zomer door met weinig geld

Ga je dit jaar niet op vakantie? En komt dat omdat er te weinig geld voor is? Dan voelt dat soms best stom. Ik kan het niet mooier zeggen. Het niet hebben van een keuze voelt gewoon niet fijn. Het kan zelfs voelen alsof je je kinderen tekort doet. Gelukkig is dat vaak...

Hoe de logeerbeer ons huis op zijn kop zette

Hoe de logeerbeer ons huis op zijn kop zette

Je staat op het schoolplein te wachten en zodra je kind de school uit komt lopen zie je het al. Er klopt iets niet. Je kind straalt meer dan normaal en heeft een grote tas, schrift en iets harigs tussen zijn kleine armpjes geklemd. Je moet er aan geloven, dit weekend...

Vegatopia: Sellerieburgers met peterselie-walnootpesto

Vegatopia: Sellerieburgers met peterselie-walnootpesto

De bereidingswijze van deze sellerieburgers lijkt op die van Indiase pakora's, maar door de gebruikte ingrediënten krijgen de burgers een duidelijk Noord-Europees accent. Mosterd en knolselderij zijn een klassieke combinatie. De subtiele smaak van de peterseliepesto...

Raamkristallen vouwen en knippen

Raamkristallen vouwen en knippen

Vouw-en-knip kristallen zijn leuk om in de winter de ramen of de seizoenstafel mee te versieren. Het idee is zo simpel en toch magisch voor een kind; met wat simpele knipjes ontstaan de mooiste vormen. Je hebt alleen vouwblaadjes en een schaartje nodig. Het werkt het...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0