Ik zou wel hapjes willen nemen uit de armen van mijn baby, maar dat mag niet. Ze zijn zo belachelijk zacht. Een babyhuid lijkt eigenlijk nauwelijks op de onze. Nou beschermen we onze baby natuurlijk iedere dag met ons leven, maar in de zomer is daar ook nog het gevecht met de zon. Bijna niet te winnen. Maar we doen een poging.

Smeer je gek

Insmeren is soms nodig. Alleen uit de zon houden is vaak toch niet genoeg. Maar gebruik alsjeblieft een zonnebrand zonder gekke gifstoffen (en dat zit er vaak in). Goeie merken:

  1. Derma Eco Sun Baby, zonder kleurstoffen, parabenen en andere gekkigheid.
  2. Green people, parfumvrije zonnebrand is biologisch en natuurlijk gemaakt.
  3. Aloenatura, Parabenenvrij biologisch smeersel met aloë vera.

Gebruik een hoedje

Zoek vooral naar een véél te groot hoedje. Veel beter. Geen petje trouwens, je hebt een hoed met een rand nodig. Oren verbranden snel en dat kan een heftige kankervorm opleveren.

Geen zonnebril

Een zonnebril zonder uv-filter slaat gewoon nergens op. Het beschermt niet tegen de zon. En het is gevaarlijk omdat je pupillen wel verwijden. Een kind dat een zonnebril op heeft, heeft minder gevoel voor zonnebrand en zal minder snel zelf de schaduw opzoeken. Maar dit gaat meer op voor grotere kinderen. Terug naar de baby’s.

Lange kleding

Je hebt eigenlijk maar 1 soort romper nodig: die met lange mouwen. Want in de winter is het lekker warm en in de zomer beschermt het de babyhuid. Niet dat er een uv-filter in zit. Dus de schaduw opzoeken is ook belangrijk met lange kleding aan.
Een jumpsuit is heel handig in de draagdoek, die blijft goed op z’n plaats zitten dus je bent minder bezig met trekken en sleuren aan kleren. Maak zelf een jumpsuit met ons gratis patroon! Of koop er een als je daar geen tijd voor hebt.

Wolzijde kleding

Misschien denk je bij wol niet aan de zomer, maar wol is zó geniaal dat het toch kan. Wol is koel in de zomer, warm in de winter. En als je een mix met zijde hebt, is het echt lekker koel. In alle gevallen: geen synthetische kleding. Dat is zo broeierig. Best wel ongeschikt als babykleding. Wolzijde babykleding koop je bij de hippiëre babywinkels als Greenjump.

Bron: Het KWF

In deze blog zitten affiliate linkjes naar mooie merken. Volledig onafhankelijk gekozen door de redactie.

Kamperen met je baby kan prima

Een jumpsuit om zelf te maken

Fotografie: Madeleine Sars

DOWNLOAD EDITIE GROEI NU GRATIS (t.w.v. 9,95 euro)

Je ontvangt meteen onze zinnige nieuwsbrief (waarvoor je je uiteraard op ieder moment kunt uitschrijven)

Het is gelukt, je hebt mail! (check ook je spamfolder)

0