Zo kies je zomerkleding en zonnebrand voor je baby

door Sandii Zachte

Ik zou wel hapjes willen nemen uit de armen van mijn baby, maar dat mag niet. Ze zijn zo belachelijk zacht. Een babyhuid lijkt eigenlijk nauwelijks op de onze. Nou beschermen we onze baby natuurlijk iedere dag met ons leven, maar in de zomer is daar ook nog het gevecht met de zon. Bijna niet te winnen. Maar we doen een poging.

Smeer je gek

Insmeren is soms nodig. Alleen uit de zon houden is vaak toch niet genoeg. Maar gebruik alsjeblieft een zonnebrand zonder gekke gifstoffen (en dat zit er vaak in). Goeie merken:

  1. Derma Eco Sun Baby, zonder kleurstoffen, parabenen en andere gekkigheid.
  2. Green people, parfumvrije zonnebrand is biologisch en natuurlijk gemaakt.
  3. Aloenatura, Parabenenvrij biologisch smeersel met aloë vera.

Gebruik een hoedje

Zoek vooral naar een véél te groot hoedje. Veel beter. Geen petje trouwens, je hebt een hoed met een rand nodig. Oren verbranden snel en dat kan een heftige kankervorm opleveren.

Geen zonnebril

Een zonnebril zonder uv-filter slaat gewoon nergens op. Het beschermt niet tegen de zon. En het is gevaarlijk omdat je pupillen wel verwijden. Een kind dat een zonnebril op heeft, heeft minder gevoel voor zonnebrand en zal minder snel zelf de schaduw opzoeken. Maar dit gaat meer op voor grotere kinderen. Terug naar de baby’s.

Lange kleding

Je hebt eigenlijk maar 1 soort romper nodig: die met lange mouwen. Want in de winter is het lekker warm en in de zomer beschermt het de babyhuid. Niet dat er een uv-filter in zit. Dus de schaduw opzoeken is ook belangrijk met lange kleding aan.
Een jumpsuit is heel handig in de draagdoek, die blijft goed op z’n plaats zitten dus je bent minder bezig met trekken en sleuren aan kleren. Maak zelf een jumpsuit met ons gratis patroon! Of koop er een als je daar geen tijd voor hebt.

Wolzijde kleding

Misschien denk je bij wol niet aan de zomer, maar wol is zó geniaal dat het toch kan. Wol is koel in de zomer, warm in de winter. En als je een mix met zijde hebt, is het echt lekker koel. In alle gevallen: geen synthetische kleding. Dat is zo broeierig. Best wel ongeschikt als babykleding. Wolzijde babykleding koop je bij de hippiëre babywinkels als Greenjump.

Bron: Het KWF

In deze blog zitten affiliate linkjes naar mooie merken. Volledig onafhankelijk gekozen door de redactie.

Fotografie: Madeleine Sars

Kamperen met je baby kan prima

Een jumpsuit om zelf te maken

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Zo kies je een draagzak of draagdoek

Zo kies je een draagzak of draagdoek

Niks gezelliger dan een baby in een draagdoek. Maar hoe kies je een drager die past bij jou? Er is veel keuze en tegelijk zijn de meeste winkels alleen online. Lastig, want een draagdoek of draagzak moet je juist in het echt proberen. Veel verkopers zijn ook...

Je baby wil vaker rechtop zijn

Je baby wil vaker rechtop zijn

De laatste generaties doet onze maatschappij ontzettend haar best om baby’s zo goed mogelijk in een bedje te laten liggen. Buiten de slaapjes om liggen baby’s in onze maatschappij ook nog veel momenten: op de grond, het speelkleed, in de box. Jonge ouders leren over...

Een jumpsuit om zelf te maken

Een jumpsuit om zelf te maken

Dit pakje uit één stuk is super handig en comfortabel. Met dit patroon kun je een jumpsuit ofwel kruippakje maken met lange of korte mouwen en pijpen. Nodig • Patroon | koop de papieren versie op groot vel in onze webwinkel! of download het patroon. • tricot (140/150...

Zelf een Mei-Tai draagdoek maken

Zelf een Mei-Tai draagdoek maken

Een Mei-Tai is een gemakkelijk zelf te maken babydrager. Hij is ook gemakkelijk te knopen en daarom laagdrempelig in gebruik. Eerst moet er een keuze gemaakt worden uit gevulde of ongevulde schouder- en taillebanden. De ongevulde versie is doorgaans gemakkelijker en...

Vanaf wanneer kun je je baby dragen op de rug?

Vanaf wanneer kun je je baby dragen op de rug?

In onze cultuur zie je niet vaak ouders die hun baby op de rug dragen, en toch is het zo oud als de mensheid. Kijk maar naar het torsodragen in Afrikaanse landen. Kun je dan gewoon je baby op je rug hijsen? Dat toch niet. Draagdoekconsulent Rachel Verweij geeft aan:...

GRATIS EDITIE KIIND

Lees Kiind stiekem lekker gratis. Download editie OER! Je ontvangt meteen ook de nieuwsbrief vol inspiratie - waarvoor je je ieder moment kunt uitschrijven.

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0