Zomers ijsje met yoghurt en fruit

door Jannie

Met fruit, yoghurt en wat creativiteit maak je ijsjes die niet alleen heerlijk smaken, maar die er ook nog eens prachtig uitzien! Daardoor zijn deze ijsjes ideaal voor op een feest of als je een barbecue organiseert: mooi om te zien en lekker zoet, maar wel verantwoord – zelfs voor de allerkleinsten.
En als je het druk hebt, dan zet je je kinderen lekker aan het werk. Zelf een toetje maken vinden kinderen erg leuk en met dit eenvoudige recept is het goed te doen. Met een beetje hulp kunnen zelfs peuters deze ijsjes maken. Wat zullen ze trots zijn als ze zien hoe mooi de ijsjes geworden zijn!

Ingredienten:

250 ml griekse yoghurt
bakje frambozen
drie bananen

Bereidingswijze:

Prak de bananen en meng ze met 125 ml yoghurt.
Prak de helft van de frambozen en meng deze met 125 ml yoghurt. Houd de rest van de frambozen apart.

In plaats van dure ijsvormpjes zonder BPA en weekmakers aan te schaffen, kun je ook prima gewoon een klein glas gebruiken.
Vul het glaasje afwisselend met een laagje bananenyoghurt en frambozenyoghurt. In het laatste laagje duw je rondom hele frambozen.

zelf yoghurtijs maken

In het midden zet je een theelepeltje (zet het eventueel vast met een plakbandje), plaats dan de ijsjes in de vriezer.

recept yoghurtijsje

Om de ijsjes makkelijk uit het glas te kunnen halen, houd je ze even onder de kraan.
Natuurlijk kun je ook varieren: kies voor ander fruit zoals aardbeien, perzik of bessen. Als je weinig tijd hebt, prak je gewoon al het fruit met wat yoghurt: vul de vormpjes en binnen tien minuten heb je ze in de vriezer staan.

yoghurtijs

http://kiind.nl/article557/

http://kiind.nl/article220/

 

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Authentieke Italiaanse recepten

Authentieke Italiaanse recepten

Wanneer je deze overheerlijke traditionele Italiaanse gerechten klaarmaakt, lijkt Italië ineens heel dichtbij! Insalata caprese (tomatensalade met mozzarella en basilicum)2 bollen buffelmozarella (2 x 150 g), in stukjes gescheurd1 kg van de lekkerste...

Dagelijks duurzaam; bewust in huis, tuin en keuken

Dagelijks duurzaam; bewust in huis, tuin en keuken

Milieubewust leven is niet zo moeilijk. Met de onderstaande concrete tips kom je in ieder geval al een heel eind! Seizoensgroenten Wat heerlijk dat we in een tijd leven waarin we op iedere straathoek vruchten van tropische eilanden en groenten uit verre landen kunnen...

Traktaties voor de bovenbouw

Traktaties voor de bovenbouw

  Vorig jaar kwam je nog weg met snoezige egelbroodjes of Rupsje Nooitgenoegfruitringen, maar helaas. Je kind vindt het niet stoer meer. Het chipszakjestijdperk is aangebroken. Of nee, houd hoop! Hieronder hebben we de stoerste, relatief...

Gevulde tomaat, paprika en champignon

Gevulde tomaat, paprika en champignon

Gevulde groenten zijn lekkere bijgerechtjes, nu supermakkelijk voor op de barbecue, maar bij minder mooi weer doe je ze gewoon even in de oven. Gevulde champignons Ingredienten:grote champignons of portabello'skruidenkaasuitjepestopeterselie,...

Pastasalade vol verrassingen

Pastasalade vol verrassingen

Deze frisse nazomerse salade zit zo boordevol lekkere ingrediënten dat ieder kind daar wel zijn favoriete smaken in terug zal vinden. Pecannoten lijken op walnoten, maar bevatten geen blauwzuur waardoor de smaak veel toegankelijker is, kies een zachtsmakende...

Herfst: 8 x appel

Herfst: 8 x appel

Herfst is appeltijd. Dus verzamelden wij een paar heerlijke recepten en hoef jij alleen je kinderen nog maar aan het schillen te zetten. 8 x appel: Appelchips Supersimpel om te maken en ook nog een tijdje houdbaar. Verwarm de oven op 100 graden. Was de appel en haal...

DOWNLOAD GRATIS EBOOK

Lees 'Zo bereid je je voor op je baby'. Je ontvangt meteen onze zinnige nieuwsbrief (waarvoor je je uiteraard op ieder moment kunt uitschrijven)

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0