Zomers ijsje met yoghurt en fruit

door Jannie

Met fruit, yoghurt en wat creativiteit maak je ijsjes die niet alleen heerlijk smaken, maar die er ook nog eens prachtig uitzien! Daardoor zijn deze ijsjes ideaal voor op een feest of als je een barbecue organiseert: mooi om te zien en lekker zoet, maar wel verantwoord – zelfs voor de allerkleinsten.
En als je het druk hebt, dan zet je je kinderen lekker aan het werk. Zelf een toetje maken vinden kinderen erg leuk en met dit eenvoudige recept is het goed te doen. Met een beetje hulp kunnen zelfs peuters deze ijsjes maken. Wat zullen ze trots zijn als ze zien hoe mooi de ijsjes geworden zijn!

Ingredienten:

250 ml griekse yoghurt
bakje frambozen
drie bananen

Bereidingswijze:

Prak de bananen en meng ze met 125 ml yoghurt.
Prak de helft van de frambozen en meng deze met 125 ml yoghurt. Houd de rest van de frambozen apart.

In plaats van dure ijsvormpjes zonder BPA en weekmakers aan te schaffen, kun je ook prima gewoon een klein glas gebruiken.
Vul het glaasje afwisselend met een laagje bananenyoghurt en frambozenyoghurt. In het laatste laagje duw je rondom hele frambozen.

zelf yoghurtijs maken

In het midden zet je een theelepeltje (zet het eventueel vast met een plakbandje), plaats dan de ijsjes in de vriezer.

recept yoghurtijsje

Om de ijsjes makkelijk uit het glas te kunnen halen, houd je ze even onder de kraan.
Natuurlijk kun je ook varieren: kies voor ander fruit zoals aardbeien, perzik of bessen. Als je weinig tijd hebt, prak je gewoon al het fruit met wat yoghurt: vul de vormpjes en binnen tien minuten heb je ze in de vriezer staan.

yoghurtijs

https://kiind.nl/article557/

https://kiind.nl/article220/

 

Boekentips

Word lid

In onze fijne online community verbind je met gelijkgestemden

Verder lezen

Spannende proefjes om mee te experimenten

Had jij vroeger ook zo'n oom of tante die theezakjes kon laten vliegen of je haren rechtop kon laten staan met een ballon? Een paar attributen werden uit de keuken gevist en met een mysterieuze lach werd je meegenomen naar buiten. Daar werd dan een geheimzinnige truc...

Samen groente leren eten met de toetjeskalender

Samen groente leren eten met de toetjeskalender

‘Iiiiiiieeeeewwwww!’ Je hoort het al: we zitten aan tafel met drie minderjarigen. Nu is het niet zo dat ze niks lusten, integendeel. Nummer een is dol op alles waar tomatensaus in zit: pasta ballonaise, tomatensoep, mexicaanse bonentoestand, lasagne, ketchup - zolang...

Column: Op zoek naar de verwondering

Column: Op zoek naar de verwondering

In een koud en donker Keulen, eind jaren tachtig, snapte ik opeens wat de kracht van kunst was. Ik was vijftien jaar oud en werd samen met mijn klasgenoten losgelaten in het Museum Ludwig, waar een grote overzichtstentoonstelling van Andy Warhol te zien was. De...

Vegetarisch vijfgangen kerstdiner

Vegetarisch vijfgangen kerstdiner

Traditioneel komen er met kerst extra grote porties vlees op tafel, maar ook vegetariërs willen graag een lekkere feestmaaltijd. Kiind gaat de uitdaging aan en stelt een feestelijk vegetarisch diner samen dat ook verstokte vleeseters uitstekend zal smaken. Het diner...

Zaaipapier maken

Zaaipapier maken

Zaaipapier? Dat is zelfgeschept papier met bloemzaden erin. Miriam van Biocosmetica maakte voor ons een handleiding hoe je zelf zaaipapier kan maken. De aanleiding voor dit project was het maken van een duurzaam bedankje om te kunnen sturen met de bestellingen vanuit...

Verfrissende kinderboeken

Verfrissende kinderboeken

Na een koude winterdag met veel sneeuw en ijs - of gewoon een enorme plensbui, nestelen jullie je op de bank met een beker droommelk en een winters boek. Ninthe van zes en ik hebben vast wat boeken voor je uitgeprobeerd. Floortje leert schaatsen - Suzanne Buis, Cok...

LEES GRATIS HET INTERVIEW MET ALFIE KOHN

Het interview met de grondlegger van het onvoorwaardelijk opvoeden in je mailbox? Je ontvangt meteen ook de Kiindnieuwsbrief vol inspiratie (uitschrijven mag).

Het is gelukt, we gaan een mail naar je typen! (check ook je spamfolder)

0